Reklam
Kategoriler: Dış Açı

ABD kimi kandırıyor ?

Reklam

ABD’nin Irak ve Suriye’de yürüttüğü Doğal Kararlılık Operasyonu’nun sözcüsü Albay Steven Warren, Pentagon’da katıldığı basın toplantısında, bir gazetecinin, ‘Üst düzey bir Savunma Bakanlığı yetkilisi, ABD’nin YPG’ye artık silah ve mühimmat vermeyeceğini söyledi. Bu durum böyle ise Türkiye ile ilgili başka bir durum ortaya çıkıyor. Buna ne dersiniz?“ şeklindeki sorusuna Warren, ABD’nin bundan böyle YPG’ye silah ve mühimmat sağlamayacağını belirterek, “Artık YPG’ye silah ya da mühimmat sağlamıyoruz. Daha önce havadan balyalar halinde sağladığımız silahlar, Suriye Arap koalisyonu içindi. Bundan sonra gelecekte yapılacak silah ve mühimmatlar Arapların başını çektiği Suriyeli muhaliflere gidecek. Şu andaki politikamız bu” diye konuştu.

Öte yandan ABD, geçtiğimiz ay kurulan Demokratik Suriye Güçleri adındaki “yeni koalisyonu” destekleyeceğini açıklamıştı. Söz konusu oluşumda yer alan gruplar YPG/YPJ, Ceyş’ül Suvar (Devrim Ordusu), Burkan El Fırat (Fırat Volkanı), El Sanadid Kuvvetleri, Cezire Tugayları ve Süryani Askeri Konseyi. Dolayısıyla, ABD tek başına YPG’ye değil ama örgütün içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri’ne askeri yardımı sürdürecek.

“Türkiye IŞİD ile mücadelede çok büyük işler yaptı”

Steven Warren, Türkiye’nin IŞİD ile mücadele de yakın müttefikleri olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Elbette ki Türklerin kaygıları var ve biz de bunları göz önüne alıyoruz. Onlar müttefiklerimiz, IŞİD’i yenme konusundaki ortak amaca erişmek için birlikte çalışmayı sürdüreceğiz.”

IŞİD ile mücadelede Türkiye’nin çok büyük işler yaptığını, bunun başında da Türkiye’nin IŞİD’e karşı mücadele eden Suriyeli muhalif güçlere yakın hava desteği sağlaması olduğunu belirten Warren, “Suriyeli muhaliflerin bazılarını eğit-donat programı kapsamında Suriye’den çıkardık, Türkiye’de eğittik, geri yolladık. Bunu özellikle dile getiriyorum çünkü, bu yöntemin başarısız ilişkin çok eleştiriler var. Evet, bu programı sürdürmemeye karar verdik. Ama bu programın sonuçları ortada” diye konuştu.

Bu haber en son değiştirildi 6 Kasım 2015 09:36 09:36

Reklam

Önceki Haberler

GÖRÜŞ | Av. Doğan Erkan: AKP yeni anayasa yapabilir mi?

AKP’nin iktidar öncesi ve ilk iktidarı dönemi siyasal/ideolojik programının asıl kaynağını göremeyen kesimler bir tarafa…

15 Mayıs 2024 08:00

RÖPORTAJ | Üniversite ve liseli gençlik iddialı: Çaresiz olmadığımızı göstermek için bir araya geliyoruz

"Laiklik başlığı gençlik adına en kritik başlıklardan biri. Çünkü laikliğin hedef alınmasının temel sebeplerinden birisi…

15 Mayıs 2024 07:25

Yeni Ülke dergisinin 29. sayısı “Devlet ve İktidar” dosya konusu ile çıktı

İki aylık fikir dergisi Yeni Ülke'nin 29. sayısı yayımlandı.

14 Mayıs 2024 22:36

Okullarda şiddet durmuyor: Ortaokul öğrencisi öğretmenini bıçakladı

Elazığ’da sınav esnasında kopya çekerken yakalanan öğrenci, yanında getirdiği bıçakla öğretmenini yaraladı.

14 Mayıs 2024 20:48

Zonguldak’ta maden ocağında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti

Maden ocağında meydana gelen göçükte kalan iki işçiden biri hayatını kaybetti.

14 Mayıs 2024 20:09
Reklam