Reklam
Kategoriler: Dış Açı

ABD’ye IŞİD ile mücadelede Rusya’dan sonra bir rakip daha

Reklam

IŞİD’e müdahale konusunda bir türlü adım atamayan ABD’ye, Rusya’dan sonra bir rakip daha çıktı. IŞİD’in New York’lulara saldırmadan önce karşılarında kendilerine bulacağını söyleyen Sicilya mafyasından Giovanni Gambino, buna dayanak olarak da IŞİD’in kendilerinden korktuğu için Sicilya’da faaliyet göstermemesini ileri sürdü.

Amerikan televizyon kanalı NBC’ye konuşan Gambino ailesinden Giovanni Gambino, New York’luları FBI, İç Güvenlik Örgütü gibi kuruluşlardan daha iyi koruyabileceğini iddia ederek, “Resmi güvenlik kuruluşları genellikle geç harekete geçiyor ve olan bitenlerin tam resmini göremiyor, çünkü insan istihbaratları zayıf” dedi.

“Bizden korktukları için Sicilya’da yoklar”

Paris saldırılarından sonra güvenliğin her zamankinden daha fazla önem kazandığını belirten Gambino, “IŞİD New York’a saldırmayı planlıyorsa, önce Sicilya mafyasıyla karşılaşması gerekecek” diye konuştu.

Gambino, dünyanın tehlikede olduğunu hatırlatsa da “Ama New York’un mahallelerinde yaşayıp da Sicilya bağlantısı olanların korkmasına gerek yok. Biz dostlarımızı ve ailelerimizi aşırılardan ve teröristlerden, özellikle de IŞİD denilen zalim ve psikopat örgütten koruruz” dedi.

Sicilya’nın Palermo kenti yakınlarındaki Torretta’da büyüyen Gambino, IŞİD’in Sicilya mafyasından korktuğu için Sicilya’da herhangi bir IŞİD örgütlenmesine rastlanmadığını söyledi.

Başkan Obama, bugüne kadar besleyip büyüttükleri cihatçı çetelerle aynı anda hem Beşşar Esad’ı devirip hem de bunlara karşı nasıl mücadele edeceğini düşünedursun dünyanın ‘süpergücü’nün imdadına Sicilya mafyasının yetiştiği görülüyor.

Bu haber en son değiştirildi 24 Kasım 2015 08:59 08:59

Reklam

Önceki Haberler

Üç fidan, İstanbul, Ankara ve İzmir’de anıldı: Bağımsız ve sosyalist Türkiye’yi kuracağız!

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilmelerinin yıldönümünde TKH Gençliği tarafından yapılan eylemlerle…

6 Mayıs 2024 18:57

İstanbul’daki 1 Mayıs baskınlarında gözaltına alınan 12 kişi için tutuklama talebi

İstanbul’da 1 Mayıs kutlamalarında Saraçhane’den Taksim’e yürümek istedikleri gerekçesiyle dün sabah ev baskınlarıyla gözaltına alınan…

6 Mayıs 2024 16:30

Bursa’nın CHP’li yeni belediye başkanı yeğenine üst düzey görev verdi

AKP’den CHP’ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde, Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yeğenini belediyenin şirketine ‘başkan’ olarak…

6 Mayıs 2024 16:25

YSK kesin seçim sonuçlarını açıkladı

YSK Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin kesin seçim sonuçlarını duyurdu. Yener, seçimlerin…

6 Mayıs 2024 16:14

Denizlerin izinde: Bugün neredeyiz?

"Tam bağımsız Türkiye sloganı içi boş bir slogan değildir. Bu sloganın ağırlığını taşıyabilmek antiemperyalist mücadelede…

6 Mayıs 2024 13:04

Denizlerin mücadelesi neydi?

"Şüphesiz onların yaptıklarını bir kaç sayfaya sığdırmak mümkün değil fakat yine de onların bunu ne…

6 Mayıs 2024 12:56
Reklam