Reklam
Kategoriler: İç Açı

AKP’nin tetikçi yazarı Küçük tutuklamaları savundu

Reklam

Özellikle Koza İpek grubuna yapılan operasyon ve 1 Kasım seçimlerinden sonra herkesi tehdit etmeye başlayan Star gazetesi yazarı Cem Küçük, köşesinde bu kez de MİT TIR’ları haberleri nedeniyle Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmalarını savundu.

Cem Küçük, “Can Dündar’ın tutuklanması çok haklıdır!” başlıklı köşe yazısında, “Can Dündar’ın tutuklanması tamamen haklıdır ve evrensel standartlara uygundur. Can Dündar ABD’de ve İngiltere’de de bu suçu işleseydi tutuklanırdı. Hatta bu kadar bile beklenmezdi ve hukuktan ziyade istihbarat yöntemleriyle erkenden içeri atılırdı” diye yazdı.

ABD’de her türlü ifade özgürlüğünün sınırsız olduğunu ancak “milletin ve devletin güvenliğini ihlal edecek işler”e hemen ceza kesildiğini iddia eden Küçük, WikiLeaks belgelerini yayınlayan Julian Assange’ı örnek gösterdi.

Ancak Julian Assange’ın yayınladığı belgeler ile Cumhuriyet gazetesinde yapılan MİT TIR’ları haberleri arasında en önemli fark MİT TIR’larının AKP tarafından üstü kapatılsa da bir soruşturmaya konu olmuş durumda. WikiLeaks’in yayınladığı belgeler ise, suç olup olmadıkları ayrı bir tartışma konusu olmakla birlikte, devlet görevlileri arasındaki yazışmalar ve değerlendirmelerden oluşuyor.

“Eğer MİT TIR’ları DAEŞ’e yardım ediyor başlıklı külliyen yalan örgütsel propaganda ABD’de ve İngiltere’de olsaydı” diye yazan Küçük, “Türk devleti daha dürüst ve doğrudan bir devlet. Böyle uydurma bahanelere sığınmıyor.” diyerek AKP’nin marifetlerini savunmayı da ihmal etmedi.

Bunları yazan Cem Küçük’ün o dönem Türkmenler’in dahi “bize silah gelmiyor” sözlerinden, Türkiye’nin desteklediği cihatçı gruplardan, bu cihatçı gruplardan IŞİD’e geçenlerden, Türkiye’nin cihatçıların geçişlerinde sınır güvenliğini almak konusundaki ‘yumuşak’ tavrından, IŞİD ile petrol kaçakçılığı iddialarından ise haberi yokmuş gibi davranması şaşırtmıyor.

Bu haber en son değiştirildi 28 Kasım 2015 16:29 16:29

Reklam

Önceki Haberler

Zafer, direnen inşaat işçisinin oldu

İYİ-SEN tarafından yapılan açıklamada "Pazarcık TOKİ şantiyesinde sendikasıyla ilk kez buluşan ve yeni üye olan…

12 Mayıs 2024 21:17

MİT Başkanı Kalın, Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye ile Doha’da görüştü

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile Doha'da görüşme gerçekleştirdi.

12 Mayıs 2024 20:50

“Ukrayna, ilk F-16’sını önümüzdeki haftalarda alabilir”

Savaş uçaklarının haziran ya da temmuz ayına kadar Ukrayna'ya teslim edilmesi gerektiği belirtilirken, kaynağın jetlerin…

12 Mayıs 2024 17:30

İsrail ordusu, Gazze’de pek çok noktada sivilleri hedef aldı

Basal, "Ne yazık ki, sivil savunma görevlilerinin can güvenliği olmadığı için vatandaşların hayatlarını kurtarmak için…

12 Mayıs 2024 14:27

Açığa alınan emniyet müdüründen ‘rüşvet’ savunması: Menzil’e yardım topluyordum

Emniyet müdürü, idari inceleme sırasında rüşveti "Menzil cemaatine yardım" amacıyla aldığını söyledi.

12 Mayıs 2024 14:16

Erdoğan: ABD ziyaretimiz her iki tarafın programlarının uyumsuzluğu nedeniyle ertelendi

Biden ile planlanan ve ertelenen görüşmeye dair de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “ABD ziyaretimiz her iki…

12 Mayıs 2024 12:26
Reklam