Reklam
Kategoriler: İç Açı

Ankara’da yitirdiklerimiz

Reklam

Ankara’da yapılan “Barış, emek, demokrasi mitingi”ne yapılan intihar saldırısında hayatını kaybeden 97 kişiden 91’inin kimlikleri belirlendi. Hayatını kaybedenlerden 92’sinin kimlik tespitinin yapıldığı ve cenazelerden 91’inin ailelerine teslim edildiği bildirildi. 5 kişinin ise kimlik tespiti için Adli Tıp Kurumunda DNA testi yapılıyor. Bununla birlikte, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş hayatını kaybedenlerin sayısının 128 olduğunu açıkladı ve 120 kişilik bir isim listesi yayınladı.

Öte yandan, katliamda 508 kişinin de yaralandığı ve 65’i yoğun bakımda olmak üzere 160 yurttaşın tedavilerine devam edildiği açıklandı.

Veysel Deniz Atılgan henüz 9 yaşındaydı

Birleşik Taşımacılık Sendikası üyesi İbrahim Atılgan ve yanında getirdiği 9 yaşındaki çocuğu Veysel Deniz Atılgan hayatını kaybetti. İbn-i Sina Hastanesi önünde bekleyen Nezahat Atılgan ise haberi aldığında yıkıldı. TCDD Diyarbakır Müdürlüğü’nde çalışırken 5 yıl önce tayini Ankara’ya çıkan ve barış mitingine oğlu Veysel Deniz Atılgan ile katılmak isterken bombalı saldırıda yaşamını yitiren İbrahim Atılgan için yakınları olaydan sonra Ankara’ya akın etti. Ölen baba İbrahim Atılgan ve 9 yaşındaki oğlu için Batman’ın Gercüş ilçesi yas tutuyor.

Başbakanlık’ın hayatını kaybedenleri açıkladığı listenin 37. sırasında Firdevs Tat Dalmaç’ın da adı vardı. Ancak yaşadığı ortaya çıktı. Dalmaç’ın nüfus kağıdını saldırıda ölen eşi Gökmen Dalmaç’a verdiği bu yüzden ölenler arasında eşinin yerine kendi isminin yer aldığı belirlendi.

Acı tesadüfler

Filistin’de İsrail ablukasından kaçıp Türkiye’ye gelerek Antakya’dan yaşamaya başlayan Filistinli Ahmet Alkhadi’de barış mitingi için Ankara’ya geldi. Halk Evleri korteji ile mitingine katılan Alkhadi, patlamanın ardından olay yerinde hayatını kaybetti. Alkhadi’nin ölüm haberi üzerine arkadaşları, “Gazze’de ölmedi burada öldü. Ailesine ne diyeceğiz” diyerek isyan etti. Alkhadi’nin Filistin’de yaşayan ailesi cenazeyi almak için Türkiye’ye gelmek istedi. Ancak Gazze, Batı Şeria ve Kudüs’te yaşanan çatışmalar nedeni sınır kapıları kapatıldığı için aile Türkiye’ye gelemedi.

Bölgesel amatör lig takımı Malatya Yeşilyurtspor’un futbolcusu Onur Vurmaz’ın annesi, Ankara’ya doktor kardeşini ziyaret etmek için gitmişti. Tesadüfen gardan geçerken patlama oldu. Sezen Vurmaz hayatını kaybetti, 15 yaşındaki kızı Özden Vurmaz ise ağır yaralandı.

Oğlu Sarp daha 2 yaşında

Bazı arkadaşlarının toplanma yerine gelmeyeceğini, doğrudan miting alanına gideceklerini söylemelerine rağmen, “Ben kortejle yürüyerek geleceğim” diyen 32 yaşındaki Avukat Uygar Coşgun da patlamada hayatını kaybetti. 2 yaşında Sarp isimli bir çocuğu da bulunan ve eşi de kendisi gibi genç bir avukat olan Coşgun’un teşhisini dedesi yaptı. Avukat arkadaşları, gözyaşlarına boğuldu.

Patlamada Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyeleri makinist Bilgen Parlak, makinist Yılmaz Elmascan ve 1 yıl önce evlendiği eşi öğretmen Gülhan Karlı Elmascan, Emek Partisi üyesi Şebnem Yurtman ve HDP üyesi Hacı Mehmet Şah hayatını kaybetti. 24 yaşındaki HDP Tokat il saymanı Muhammet Zakir Karabulut da katliamda yaşamını yitirdi.

Barış annesiydi

Patlamanın ardından yaşamını yitirdiği açıklanan ilk isim Meryem Bulut oldu. 70 yaşındaki HDP Şişli yönetim kurulu yedek üyesi Meryem Bulut, Barış Anneleri’nden biriydi. Bulut, Batman’ın Kozluklu köyünde doğmuş, İstanbul Okmeydanı’nda oturuyordu. Bulut’un 16 yaşındaki torunu YPG saflarında IŞİD ile Kobani’de savaşırken bir ay önce hayatını kaybetmişti. 6 ay önce ise Bulut’un PKK’ya katılan oğlu ölmüştü. Bulut’un da içinde bulunduğu 21 kişilik grupla yola çıktığı, bu ekipteki 5 kişi patlamada hayatını kaybetti.

İstanbul Ümraniye’de yaşayan 47 yaşındaki Vahdettin Özgan da patlamada yaşamını yitirdi. Özgan’ın bir kızı ve bir oğlununun halen Rojava’da İŞID ile mücadele ettiği belirtildi.

Hayatını kaybedenlerden 11’i Malatya kafilesinden

Saldırıda en çok kaybı veren illerin başında Malatya geldi. Hayatını kaybedenlerden 11’nin Malatyalı olduğu ortaya çıktı. Malatya’dan mitinge 3 otobüsle giden kafilede bulunan Kasım Otur, Mehmet Hayta, Canberk Bakış, Eren Akın, Onur Tan, Umut Tan, Gülbahar Aydeniz, Gözde Aslan, Mehmet Ali Kılınç ve Özge Aslan’ın bombalı saldırıda yaşamlarını yitirdi. Murat Okan Çalış’tan ise haber alınamıyor.

HDP Giresun milletvekili adayı Abdullah Erol’un, patlamadan kısa süre önce “Miting alanına vardık” notuyla fotoğraf çektiği ortaya çıktı.

Ankara Katliamı’nda yitirdiğimiz canların isimleri şöyle:

Abdullah Erol

Abdülkadir Uyan

Ahmet Alkhadi

Ahmet Katurman

Ali Deniz Uzatmaz

Ali Kitapçı

Aycan Kaya

Ayşe Deniz

Azize Onat

Başak Sidar Çevik

Berna Koç

Binali Korkmaz

Bilgen Parlak

Canberk Bakış

Cemal Avşar

Çetin Kürklü

Dicle Deli

Dilan Sarıkaya

Dilaver Kahraman

Ebru Mavi

Elif Kanlıoğlu

Emin Aydemir

Emine Ercan

Emrullah Erdoğan

Ercan Adsız

Eren Akın

Fatma Esen

Fatma Karabulut

Fatma Karakurt

Fevzi Sert

Feyyaz Deniz

Gazi Güray

Gökhan Akman

Gökhan Gökbörü

Gökmen Dalmaç

Gözde Arslan

Gülbahar Aydeniz

Gülhan Elmascan

Güney Doğan

Hacı Kıvrak

Hacı Mehmet Şah

Hakan Dursun Akalın

Hasan Sancalı

İbrahim Atılgan

İdil Güneyi

İsmail Kızılçay

Kadir Uyan

Kasım Otur

Kemal Tayfun Benol

Korkmaz Tedik

Kübra Meltem Mollaoğlu

Leyla Çiçek

Mehmet Ali Kılıç

Mehmet Hayta

Mehmet Tevfik Dalgıç

Meryem Bulut

Mesut Mak

Metin Kürklü

Metin Peşmen

Muhammet Demir

Muhammet Zakir Karabulut

Necla Duran

Nevzat Sayan

Nilgün Çeliv

Nizamettin Bağcı

Nizamettin Bağışçılar

Onur Tan

Orhan Işıktaş

Osman Erbasan

Osman Turan Bozacı

Özge Aslan

Resul Yanar

Rıdvan Akgül

Sabri Alman

Sarıgül Tüylü

Selim Örs

Sevgi Öztekin

Seyhan Yaylagül

Sezen Vurmaz

Şebnem Yurtman

Şirin Kılıçalp

Umut Tan

Uygar Coşgun

Tekin Arslan

Vahdettin Özkan

Vedat Erkan

Veysel Deniz Atılgan

Yılmaz Elmascan

Yunus Derici

Yusuf Akdağ

Ziya Saygın

Liste isimlere ulaşıldıkça güncellenmektedir.

Bu haber en son değiştirildi 14 Nisan 2016 23:31 23:31

Reklam

Önceki Haberler

Emniyet’te ve yargıda yaşananlar üzerine: Kimin devleti?

Bu devlet kimin devleti sorusu artık çok meşru bir sorudur. Bu devlet halkın devleti değil,…

16 Mayıs 2024 13:50

İBB, iştiraklerini sermayeye peşkeş çekmeye hazırlanıyor

İBB Mali Hizmetler Daire Başkanı Neslihan Vural, İGDAŞ'ın 10 milyar değerlemeyle halka arzını planladıklarını belirtti.…

16 Mayıs 2024 12:28

Sinan Ateş’in yakın arkadaşı, suikastı dört ismin organize ettiğini iddia etti

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in, yakın arkadaşı Ömer Zengin, Suikastı dört isim…

16 Mayıs 2024 12:20

Laiklik Meclisi: Yeni ve sivil anayasa söylemleriyle laikliğin tasfiyesine hayır

Laiklik Meclisi yaptığı açıklamada "sermayenin emekçi ve halk düşmanı programını tavizsiz bir biçimde uygulayan siyasi…

16 Mayıs 2024 11:26

Erdoğan, 5 genel başkan yardımcısını görevden alacak iddiası

AKP'de 'değişim' kulisleri gündemdeki yerini korurken, kongreye yeni bir kadro ile gitmek için düğmeye basıldığı,…

16 Mayıs 2024 11:09

ÖZEL HABER | Okullarda gericilik hız kesmiyor: Zil sesi yerine ilahi çalıyorlar

Niğde Merkez'de bulunan 19 Mayıs Ortaokulu'nda zil sesi yerine ilahi çalındığı ortaya çıktı.

15 Mayıs 2024 18:25
Reklam