Reklam
Kategoriler: İç Açı

Beyaz Toros demişken: Açılan mezar ‘Yeşil’in mi?

Reklam

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘beyaz Toros’ tehdidinin gündeme gelirken Belçika’da öldüğü iddia edilen ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım’a ait olduğu düşünülen mezar açıldı.

Başta yazar Musa Anter, Binbaşı Cem Ersever, MİT ajanı Tarık Ümit ve mafya lideri Behçet Cantürk olmak üzere birçok faili meçhul cinayetin faili olduğu söylenen ‘Sakallı’ Mahmut Yıldırım’ın MİT ve JİTEM’de çalıştığı biliniyor. Susurluk skandalından sonra ortaya dökülen ilişkiler, pek çok cinayetin tetikçisi olduğunu ortaya koydu. Ancak Mahmut Yıldırım’ın akıbeti hiçbir zaman bilinemedi.

3 Temmuz’da Belçika’da tedavi gördüğü hastanede ölen ve Erzincan’da gömülen Mahmut Özer’in MİT ve JİTEM elemanı ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım olduğu iddiaları ölümünden hemen sonra medyaya yansımıştı. Belçika’da Türklere yönelik yayın yapan ‘BelTürkHaber’ internet sitesinin o dönemde yaptığı bir yayına dayanan iddia üzerine alınan mahkeme kararı sonucu açıldı.

‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım olduğu söylenen Özer’e ait cenaze vasiyeti üzerine arkadaşı Süleyman Varol tarafından Türkiye’ye getirilip, 9 Temmuz’da Erzincan’da Terzibaba Mezarlığı’na defnedilmişti.

Musa Anter’in öldürülmesi ve Orhan Miroğlu’nun yaralanması olayına ilişkin ‘Yeşil’in de aralarında bulunduğu 4 sanık hakkında görülen davada Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi Erzincan’da toprağa verilen şüpheli cesedin gerçek kimliğinin tespiti için mezarının açılmasına ilişkin Adli Tıp’tan görüş istenmişti.

Mahmut Özer adıyla gömülen kişinin ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım olup olmadığı Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak inceleme sonucu netlik kazanacak.

Bu haber en son değiştirildi 23 Ekim 2015 18:22 18:22

Reklam

Önceki Haberler

Gerçeğe şüpheyle bak!

"Evrimle birlikte kabilelerimizdeki diğer insanların bizimle ilgili ne düşündüğünü önemsemeye başladık. Ama 10.000 kişinin ne…

7 Eylül 2024 13:10

TKH: Orta Vadeli Program, adı konulmamış IMF rejimidir

TKH'den OVP hakkında yapılan açıklamada "Türkiye'nin uzun yıllardır yaşadığı krizlerin arkasında yatan gerçek de tam…

6 Eylül 2024 17:55

Erdoğan oyun platformlarını hedef aldı: Sapkın akımlar özendiriliyor, ırkçılık tuzağının merkezi sanal alem

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidarda oldukları dönemde eğitimde hayranlık…

6 Eylül 2024 16:56

İzmir’de 2 kişinin öldüğü elektrik faciası: Savcı, yeni bilirkişi talebinde bulundu

İzmir’in Konak ilçesinde 12 Temmuz'da, yağmur sırasında elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüyle aralarında İZSU…

6 Eylül 2024 16:50

İyi Parti’de bir istifa daha: Milletvekili sayısı 31’e düştü

İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, partisinden istifa etti. Ataş'ın istifasının ardından İyi Parti'nin vekil…

6 Eylül 2024 14:55

Oğuz Murat Aci’nin ölümü: Cihantimur ailesinin özel olarak aldığı bilirkişi raporuna tepki

Oğuz Murat Aci'nin ölümüne ilişkin açıklama yapan Aci ailesinin avukatı Burak Erden, ABD'de devam eden…

6 Eylül 2024 14:51
Reklam