Reklam
Kategoriler: İç Açı

Çandar ve Özkök’e kulak çekme

Reklam

1 Kasım seçimlerinden sonra önce Ertuğrul Özkök’e ardından da Cengiz Çandar’a hakaret suçlamalarıyla dava ve soruşturmalar açıldı.

Seçimlerden sonra “fabrika ayarlarıma geri dönüyorum” diyen Ertuğrul Özkök’e dava açılması ve seçimlerden sonra AKP’nin AB ve Suriye politikalarını eleştirmeye geçen Cengiz Çandar hakkındaki soruşturmalar, AKP’nin “kulak çekmesi” olarak düşünülebilir.

Cengiz Çandar’a 2 ayrı soruşturma

Cengiz Çandar’ın Radikal’de yayımlanan 7 farklı yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içeren ifadeler olduğu iddiasıyla 2 ayrı soruşturma başlatıldığı da kamuoyuna yansıdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel’in İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ‘hakaret’ iddiasıyla verdiği dilekçesinde “Müvekkilim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı suçlama kastıyla basın yoluyla hareket edilerek kişilik haklarını açıkça saldırı gerçekleştirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Savcılık’tan gönderilen yazıda ise, Çandar hakkında başlatılan soruşturmaya kaynak olarak radikal.com.tr’de yayınlanan 26 Temmuz 2015 – 19 Ağustos 2015 tarihleri arasındaki 7 köşe yazısı gösterildi.

Özkök’e Soylu’ya hakaretten 2 yıl 8 aya kadar hapis isteniyor

Cengiz Çandar hakkındaki soruşturma haberlerinden önce hakkında dava açıldığı ortaya çıkan Ertuğrul Özkök içinse, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, müşteki Süleyman Soylu’nun avukatı tarafından, 25 Temmuz 2015 tarihli Hürriyet gazetesinde Ertuğrul Özkök imzalı “Vur emrini kim verdi” başlıklı köşe yazısında müvekkiline yönelik “hakaret” ve “iftira” suçlarının işlendiğiyle ilgili şikayette bulunulduğu belirtildi.

İddianamede, Hürriyet gazetesinin 25 Temmuz 2015 tarihli nüshasında yayınlanan yazının “iftira” suçunun yasal unsurlarını oluşturmadığı ancak “hakaret” suçu yönünden değerlendirilmesi gerektiği kaydedilirken Ertuğrul Özkök’ün “basın yoluyla hakaret” suçundan 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Bu haber en son değiştirildi 12 Kasım 2015 08:44 08:44

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam