Reklam
Kategoriler: İç Açı

Davutoğlu, Fidan ve Altınok hakkında suç duyurusu

Reklam

Eski yargıç Ömer Faruk Eminağaoğlu, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ve Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş hakkında Ankara Katliamı’ndaki ihmalleri nedeniyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda diğer şüpheliler sıfatıyla Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İçişleri Bakanı Selami Altınok ile birlikte Emniyet ve MİT müdürleri de yer aldı.

Eminağaoğlu, şikayet dilekçesinde şüphelilerin ihmali davranışla birden fazla kasten öldürme, ihmali davranışla birden fazla kasten öldürmeye teşebbüs, ihmali davranışla birden fazla kasten yaralama, görevi kötüye kullanma, kamu görevlisinin suçu bildirmemesi ve kamu görevlisinin suçluyu kayırması suçlarından cezalandırılmalarını istedi.

Suruç ve Diyarbakır’a rağmen önlem alınmadı

Ömer Faruk Eminağaoğlu dilekçesinde, “Patlama ile yaşanan, “ölüm ve yaralanmalar” ile ilgili olarak canlı bombalar ve diğer (kamu görevlisi olmayan) kişiler hakkındaki ceza soruşturması, yetkili merci tarafından ayrıca yürütülmektedir. Soruşturma merci Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı olan şüpheli MİT Müsteşarı, Ankara ve Adıyaman valileri ile ilgili görev suçları yönünden ise bu suç duyurusunun yapılması gerekmiştir” ifadelerini kullandı.

Eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) ve Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, 7 Haziran seçimlerinden önce milletvekili adayı olmak için yargıçlıktan ayrıldıktan sonra artık avukatlık yapıyor.

Eminağaoğlu, Ankara’dan önce 06 Ocak’ta Sultanahmet’te, 5 Haziran’da Diyarbakır’da ve 20 Temmuz’da Suruç’ta yapılan saldırıları ve basında IŞİD’in Türkiye’de canlı bombalarının olduğu ve bazılarının yakalandığı yönünde yapılan haberler hatırlatarak Ankara’da yapılan miting öncesinde alınması gereken güvenlik önlemlerinin alınmadığını vurguladı.

‘Kamu görevlilerinin sorumluluğu görevi ihmalin ötesine geçmiştir, kasıt vardır’

Ardı ardına gerçekleşen iki patlama esnasında patlamanın etki sahası içinde ve görev başında bulunup ölen veya yaralanan bir kamu görevlisi bulunmadığına dikkat çeken Eminağaoğlu, saldırı sonrasında basına yansıyan ve yürütülen soruşturma kapsamında elde edilen bilgiler değerlendirilerek kamu görevlilerinin sorumluluğunun tespit edilmesi gerektiğini savundu.

Eminağaoğlu, şikayet dilekçesinde şüpheli kamu görevlilerinin sorumluluğuna ilişkin olarak şüphelilerin “eylem günü öncesi, eylem öncesi toplanma saatlerinde dahi yeterli kolluk görevini yerine getirmediği ortadadır. Görevde var olan sorumluluklarını yerine getirmeyenler için ikincil/tamamlayıcı nitelikte yalnızca görevi kötüye kullanma suçu düşünülemez. Suç çokluğu nedeniyle diğer suçlarında varlığı gündeme gelmektedir. Şüphelilerce elde edilen bilgilerde ihmali davranış sonrası bu patlamanın gerçekleşmesi gözetildiğinde bilinçsiz taksir durumun ötesinde kasıt vardır.” görüşünü savundu.

Bu haber en son değiştirildi 23 Ekim 2015 08:52 08:52

Reklam

Önceki Haberler

Arap Birliği: İsrail saldırıları son derece tehlikeli bölgesel sonuçlar doğurdu

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, BAE'de düzenlenen AIM Yatırım Zirvesi 2024'ün 13. oturumundan…

7 Mayıs 2024 15:01

İstanbul Tabip Odası’ndan Bakan Koca’ya çağrı: Sağlıkta şiddet vakaları artabilir

İstanbul Tabip Odası'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 10 dakika içinde 3-4 hastaya randevu verildiğini…

7 Mayıs 2024 14:57

CHP’li Bozbey tepki çeken atama kararından vazgeçti

Yeğenini belediyenin iştirakı olan bir şirkete yönetim kurulu başkanı olarak atayan Bursa Büyükşehir Belediyesi‘nin CHP’li…

7 Mayıs 2024 14:25

Hamas’ın kabul ettiği önerilerle ilgili detaylar ortaya çıktı

Hamas'ın kabul ettiğini duyurduğu Mısır ve Katar arabuluculuğunda yürütülen Gazze'de ateşkes ve karşılıklı esir takası…

7 Mayıs 2024 12:53

Yargıtay krizi büyüyor: 32. turda da sonuç çıkmadı

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılmaya başlanan başkanlık seçimlerinin 32.…

7 Mayıs 2024 12:49

Bir sigara grubuna daha zam

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, JTİ grubu sigaralara…

7 Mayıs 2024 12:34
Reklam