Reklam
Kategoriler: İç Açı

Davutoğlu güzellemeleri

Reklam

Seçim gecesinin en dikkat çeken haberine Hürriyet gazetesi imza attı. Hürriyet gazetesi internet sitesinden “Yeni bir lider doğdu” başlığıyla verdiği gazetenin Ankara temsilcisi Deniz Zeyrek imzalı haberinde, “1 Kasım’ın en önemli sonuçlarından biri, parti içi liderlik tartışmasının bitmesi ve Davutoğlu’nun siyasi yelpazedeki geniş bir alanı kaplayan siyasi bir lidere dönüşmesi oldu.” diye yazdı.

Hürriyet dün gece seçim sonuçlarından çıkardığı ilk dersi böyle haberleştirmişti

Sosyal medyada da gündeme oturan haberin başlığı daha sonra “Davutoğlu küllerinden nasıl doğdu” diye yenilendi.

Zeybek haberinde, “İsmi, Kongre öncesinde açıklanmıştı ve hakkında ‘Atanmış Genel Başkan’ yorumları yapılmıştı.” dediği Davutoğlu’nun 7 Haziran seçimlerinden sonra çok çalıştığını vurgulayarak “Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP’nin başında olduğu 2011 seçimlerinde yüzde 49.9’luk oy oranına ulaşmıştı. Davutoğlu bugünkü rakamlarla 2011’deki orana yaklaşmış oldu.” diyerek Davutoğlu ve Erdoğan’ı kıyasladı.

Cumhuriyet gazetesi de Hürriyet bıraktığı yerden bayrağı alarak AKP’nin “Zaferi kim kazandırdı? Erdoğan mı, Davutoğlu mu?” sorusuyla karşı karşıya kaldığını yazdı. Cumhuriyet gazetesi, AKP içerisinde Davutoğlu’nun elinin çok güçlendiği yorumları yapıldığını söyleyerek Davutoğlu’nun Erdoğan’ın liderliğine ortak olduğunu yazdı.

AKP’nin 2001’deki kuruluş döneminde kısa bir süre 4’lü liderler (Erdoğan’la birlikte Gül, Arınç ve Şener) süreci yaşandığını ancak geçen sürede bu isimlerin tamamı denklem dışına itilirken 1 Kasım seçimleriyle ikili bir modele (Erdoğan-Davutoğlu) geçildiğini iddia eden Cumhuriyet, Davutoğlu çevresinin “Seçmenden oyu Davutoğlu istedi ve aldı” tezini işlemeye başladığını da iddia etti.

7 Haziran seçimleriyle başkanlık sisteminin tamamen gündemden kalkmış olmasına rağmen 1 Kasım seçimleriyle Erdoğan’ın en kısa zamanda başkanlık sistemi için anayasa değişikliğini yeniden gündeme getirmesine ihtimalini vurgulayan Cumhuriyet “Yüzde 49, başkanlık dışındaki çetin sorunlardaki kararlarda da Davutoğlu’nun konumunu güçlendirecek. Ancak parti grubunda ve tabanda “doğal lider” olarak görülen Erdoğan’ın kesin gücünün altı çiziliyor. Bu tablo nedeniyle yarından itibaren kendi içine dönmesine kesin gözüyle bakılan muhalefetin değil iktidar partisindeki bu yeni gerilimin, siyasete yön vermesi beklentileri öne çıkmış durumda.” diyerek Erdoğan’a karşı Davutoğlu formülüne sarılmış gözüküyor.

Hürriyet ve Cumhuriyet’in bu haberleri 1 Kasım seçimleriyle açılan yeni dönemde ilk tezin Erdoğan’a karşı Davutoğlu mu olacak sorusunu akla getiriyor.

Öte yandan, seçim sonuçlarının ortaya çıkmasının ardından Davutoğlu’nun yeni anayasa vurguları ve patron örgütlerinin ekonomi ve reformlara odaklanma çağrısı da düşünüldüğünde yeni dönemde herkesin ‘makulleşmesi’nin istendiği söylenebilir.

Bir başka deyişle, Ertuğrul Özkök’ün seçimlerden iki gün önce yazdığı “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Size diyeceğim şudur Sayın Cumhurbaşkanı… Cumhurun reisi olmak için, halkın yüzde 60’ının nefretini sevgiye çevirmek için… İleride iyi hatırlanmak için… Hâlâ geç değildir…” satırlarının karşılığının arandığı söylenebilir.

Bu haber en son değiştirildi 3 Kasım 2015 16:15 16:15

Reklam

Önceki Haberler

Eğitim – İş Bursa Şube’de Genel Kurul başladı: Mücadele bitmeyecek

Eğitim – İş Bursa Şubesi 7. Olağan Genel Kurul toplantısı Ördekli Kültür Merkezi’nde başladı. Yeliz…

11 Mayıs 2024 18:21

Erzurum’da belediye başkanı istibdat rejimini ilan etti: Gazetecilerin kitaplarının standa konulmasına yasak!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği kitap fuarında Kırmızı Kedi Yayınevi’ne ait gazeteciler Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu,…

11 Mayıs 2024 17:55

Şamil Tayyar: Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında MİT devrede

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasıyla ilgili edindiği bilgileri paylaştı. Tayyar, "Ankara…

11 Mayıs 2024 15:20

Gençlik beş ilde laiklik buluşmaları düzenliyor: Karanlığa teslim olmayacağız!

TKH Gençliği ve Sosyalist Liseliler Türkiye'nin farklı noktalarında "Laiklik Özgürlüktür" başlıklı etkinlikler düzenliyor.

11 Mayıs 2024 12:00

Laiklik Meclisi’nden “Emperyalizm ve Laiklik” konulu video: Konuşmacı Dr. Alper Akçam

Laiklik Meclisi üyesi Dr. Alper Akçam'ın "Emperyalizm ve Laiklik" başlıklı bir videosu yayımlandı.

11 Mayıs 2024 11:30

Filistin’in BM’ye üyeliği ile ilgili karar: Gözlemcilikten bir adım ilerisine geçildi

BM Genel Kurulu, Filistin'in BM üyeliğinin BMGK'de tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin'e bazı…

11 Mayıs 2024 10:55
Reklam