Diyarbakır'da 2 genç öldürüldü

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağını protesto etmek için HDP'nin çağrısıyla yapılan yürüyüşe polis tarafından saldırılmasından sonra çıkan olaylarda iki genç yaşamını yitirdi.

Diyarbakır'da 2 genç öldürüldü

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağını protesto etmek için HDP’nin çağrısıyla yapılan yürüyüşe polis tarafından saldırılmasından sonra çıkan olaylarda iki genç yaşamını yitirdi.

Diyarbakır’da yaşanan polis saldırılarında 2 genç ateşli silahla vurularak öldürüldü. Bağlar ilçesine bağlı Kaynartepe Mahallesi’nin Koşuyolu Parkı yakınındaki protestolar sırasında Şerdıl Cengiz (21), Şiyar Salman (18), Engin Kayar ve soyadı öğrenilemeyen Şaban isimli gençlerin üzerine ateş açıldı. Yerel kaynaklar, özel harekat polisleri tarafından ateş açıldığını bildirdi.

Açılan ateşte her dört genç de vücutlarının çeşitli yerlerine isabet eden kurşunlarla yaralandı.

Yaralanan gençler çevredeki yurttaşlar tarafından Bağlar Özel Hastanesi’ne kaldırıldı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Şerdıl Cengiz (21) ve Şiyar Salman (18) isimli gençler yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Yaralanan diğer iki genç ise yapılan ilk müdahalenin ardından Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.