Reklam
Kategoriler: Bilim Teknik

Dünya Sağlık Örgütü uyarıyor

Reklam

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), salam, sosis, sucuk, jambon, pastırma gibi işlenmiş etlerin, sigara ve asbest gibi kanser riskini artırdığını belirtti.
WHO’nun açıkladığı rapora göre, günde 50 gram işlenmiş et yemek insanlarda bağırsak kanserine yakalanma ihtimalini yüzde 18 oranında artırıyor. Raporda yer verilen tahminlere göre, işlenmiş et ürünlerini tüketmemek her yıl 34 bine yakın kanser vakasının önüne geçebilir. WHO, işlenmiş et ürünlerini alkol ve plütonyumla aynı kanser riski taşıyan ürünler sınıfına koydu. Ancak yine de işlenmiş et ürünlerinin kansere yol açma riski, sigara ve alkol kadar yüksek değil.

Bu haber en son değiştirildi 28 Ekim 2015 12:28 12:28

Reklam

Önceki Haberler

Kaymakamlığın Zeytinli Rock Festivali yasağı yargıdan döndü

Türkiye'nin en geniş katılımlı ve ilgi gören müzik festivallerinden Zeytinli Rock Festivali, 'orman yangınları' gerekçe…

21 Ağustos 2025 18:15

T24 muhabiri Can Öztürk emniyette ifade verdi

T24 muhabiri Can Öztürk, Prof. Dr. Ahmet Akın hakkındaki iddiaları haberleştirdiği gerekçesiyle “halkı yanıltıcı bilgi…

21 Ağustos 2025 18:12

Rezerv alan ilan edilen Topağacı Mahallesi’nde yurttaşlara polis arasında ‘kentsel dönüşüm’ gerginliği

Ümraniye'deki Topağacı Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında başlatılan yıkım ve tahliye işlemlerine karşı mahalle sakinlerinin direnişi…

21 Ağustos 2025 17:52

Yurttaşın ekonomiye güveni düzelmiyor

Türkiye ekonomisi olumlu sinyaller vermezken geçim krizi yaşayan yurttaşın ekonomiye dair güveni de yükselmiyor. Tüketici…

21 Ağustos 2025 17:17

Tutuklanan İnan Güney: Haksızlığa alet olanlar insan içine çıkamayacak

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, sosyal medya hesabı aracılığıyla halka seslendi. Kendisi gibi tutuklanan çalışma…

21 Ağustos 2025 17:03

Şaban Vatan tahliye edildi

11 yaşındaki Rabia Naz’ın şüpheli ölümü sonrası adalet arayan babası Şaban Vatan, eski AKP Giresun…

21 Ağustos 2025 16:41
Reklam