Reklam
Kategoriler: Bilim Teknik

Dünya Sağlık Örgütü uyarıyor

Reklam

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), salam, sosis, sucuk, jambon, pastırma gibi işlenmiş etlerin, sigara ve asbest gibi kanser riskini artırdığını belirtti.
WHO’nun açıkladığı rapora göre, günde 50 gram işlenmiş et yemek insanlarda bağırsak kanserine yakalanma ihtimalini yüzde 18 oranında artırıyor. Raporda yer verilen tahminlere göre, işlenmiş et ürünlerini tüketmemek her yıl 34 bine yakın kanser vakasının önüne geçebilir. WHO, işlenmiş et ürünlerini alkol ve plütonyumla aynı kanser riski taşıyan ürünler sınıfına koydu. Ancak yine de işlenmiş et ürünlerinin kansere yol açma riski, sigara ve alkol kadar yüksek değil.

Bu haber en son değiştirildi 28 Ekim 2015 12:28 12:28

Reklam

Önceki Haberler

15 yaşındaki çocuk cemaat yurdunda soğuk hava deposuna kapatılıp darp edilmiş

Kayseri’de Süleymancılar Cemaati’ne bağlı olduğu belirtilen bir yurtta kalan 15 yaşındaki öğrencinin soğuk hava deposuna…

21 Kasım 2025 13:38

Yandaş gazete Kanadalı şirket için seferber oldu

Yandaş Türkiye gazetesi bugünkü ilk sayfasında 9 işçinin hayatını kaybettiği Erzincan İliç'teki altın madeninin yeniden…

21 Kasım 2025 13:12

Çalışma Bakanı Işıkhan’dan asgari ücret açıklaması: Optimal bir seviyenin çıkacağına inanıyorum

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, asgari ücret çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı. Işıkhan, "Komisyondan hem…

21 Kasım 2025 11:47

Erdoğan milyonlarca yurttaşın borcunu iki katına çıkaracak kararı imzaladı

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre GSS prim tutarı asgari ücretin yüzde 6'sına yükseltildi. Böylece…

21 Kasım 2025 11:35

Mahkemeden Gürsel Tekin’in ‘kayyum’ görevine devam kararı

CHP İl Başkanı Özgür Çelik ve yönetimini görevden uzaklaştıran İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi’nce “kongre…

21 Kasım 2025 10:56

İÇDAŞ’ta 1000’e yakın işçi işsiz kaldı

Çanakkale’de İÇDAŞ’ta son günlerde yapılan toplu işten çıkarmaların sayısı bine ulaştı. Üretim bölümleri kapatılırken, işçilerin…

21 Kasım 2025 10:24
Reklam