ppst 322
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), salam, sosis, sucuk, jambon, pastırma gibi işlenmiş etlerin, sigara ve asbest gibi kanser riskini artırdığını belirtti.
WHO’nun açıkladığı rapora göre, günde 50 gram işlenmiş et yemek insanlarda bağırsak kanserine yakalanma ihtimalini yüzde 18 oranında artırıyor. Raporda yer verilen tahminlere göre, işlenmiş et ürünlerini tüketmemek her yıl 34 bine yakın kanser vakasının önüne geçebilir. WHO, işlenmiş et ürünlerini alkol ve plütonyumla aynı kanser riski taşıyan ürünler sınıfına koydu. Ancak yine de işlenmiş et ürünlerinin kansere yol açma riski, sigara ve alkol kadar yüksek değil.
Bu haber en son değiştirildi 28 Ekim 2015 12:28 12:28
Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti davasının tutuksuz sanığı avukat Serdar Öktem, otomobilinin içinde…
Türkiye Komünist Hareketi İstanbul İl Örgütü, yaptığı açıklamada "Dün düşman askerinden kurtarılan İstanbul, tıpkı ülkemiz…
Tekgıda-İş'in olağanüstü kongresi sonrasınd değişen yönetim örgütlenme uzmanları Suat Karlıkaya ve Yunus Durdu'yu işten çıkardı.…
TİP’li Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a Milleyla…
Küresel Sumud Filosu’nun İsrail hapishanelerinde alıkonulan 42 gönüllüsü, Filistin halkıyla dayanışma amacıyla toplu açlık grevi…
Seçil Erzan davasında savcılık mütalaasını verdi. Seçil Erzan hakkında “nitelikli dolandırıcılık” gibi suçlardan toplamda 362…