ppst 322
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), salam, sosis, sucuk, jambon, pastırma gibi işlenmiş etlerin, sigara ve asbest gibi kanser riskini artırdığını belirtti.
WHO’nun açıkladığı rapora göre, günde 50 gram işlenmiş et yemek insanlarda bağırsak kanserine yakalanma ihtimalini yüzde 18 oranında artırıyor. Raporda yer verilen tahminlere göre, işlenmiş et ürünlerini tüketmemek her yıl 34 bine yakın kanser vakasının önüne geçebilir. WHO, işlenmiş et ürünlerini alkol ve plütonyumla aynı kanser riski taşıyan ürünler sınıfına koydu. Ancak yine de işlenmiş et ürünlerinin kansere yol açma riski, sigara ve alkol kadar yüksek değil.
Bu haber en son değiştirildi 28 Ekim 2015 12:28 12:28
Eski THK Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, hakkında başlatılan borsa manipülasyonu soruşturması kapsamında Fethiye’de gözaltına alındı.…
Rasim Ozan Kütahyalı’nın Ekrem İmamoğlu hakkında yerel seçimler öncesinde sarf ettiği “her türlü şerefsizliği yapıyorsun”…
Toplam 238 milletvekili, yaklaşık 3 yıldır AYM kararlarına rağmen cezaevinde tutulan TİP Hatay Milletvekili Can…
Vestel, işten çıkarma kararlarına yönelik Kamuyu Aydınlatma Platformu'na açıklama yaptı. Açıklamada, işten çıkarmaların "şirketin stratejik…
İBB'ye yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan İBB Meclis İştirakler Bağlı Kuruluşlar Komisyon Başkanı Ertan Yıldız, dün…
Eski Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'in üst düzey yardımcılarından Andriy Portnov, Madrid'de silahlı kiş ya da…