Reklam
Kategoriler: Diğer

Dünün önemli haber başlıkları

Reklam

Çiçekçi Mehmet:

Kadıköy Bağdat Caddesi’nde otomobiliyle çarptığı çiçekçi Mehmet Emin Kaya’nın ölümüne neden olduğu iddia edilen sürücü Murathan Ö. hakkında, “bilinçli taksirle ölüme neden olma” suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

Cumhuriyet

Cumhurbaşkanlığı:

Cumhurbaşkanlığı’nın PTT ile protokol imzalayarak, halka “Emekli ve Sosyal Yardım Ödemeleri” adı altında bir defaya mahsus 5 bin ve 7 bin TL miktarlarında ödeme yapmaya hazırlandığı ortaya çıktı. Yardımın, başvuru yapanların durumu incelenip verileceği belirtildi.

Cumhuriyet

CHP:

CHP Genel Merkezi önünde ateş açan Hacı Ali Hamurcu adlı kişi Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Gerçek Gündem

IŞİD:

Diyarbakır’da terör örgütü IŞİD’e yönelik düzenlenen operasyonda, koçbaşıyla hücre evine giren özel harekât polislerini, canlı bombanın karşıladığı ortaya çıktı. Canlı bombanın üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 2 polisin hayatını kaybettiği belirtildi.

Hürriyet

G20:

Antalya’nın Serik ilçesinde gerçekleştirilecek G-20 liderler zirvesi için hazırlıklar başladı. Yerli ve yabancı çok sayıda protestocunun olacağı öngörüsüyle, 100’üncü Yıl Spor Salonu, 9-18 Kasım tarihleri arasında gözaltına alınacaklar için kullanılacak. Gözaltılar için Barodan 24 saat hazır halde ve yeterli sayıda avukat bulundurulması talimatı verilmek istendi.

Manifesto

Ahmet Hakan:

Gazeteci Ahmet Hakan’a saldıranların 3’ü AK Parti üyesi çıkmıştı. Şimdi saldırıyı planlamakla suçlanan eski polis Nezih Özbirinci’nin de AK Parti üyesi olduğu ortaya çıktı.

CNN Türk

Erdoğan’a Hakaret:

Diyarbakır’da iki çocuğa açılan ‘cumhurbaşkanı hakaret’ davasının, çocuklardan birine “İşlediği iddia edilen fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama ve bu suçla ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneği yeterince gelişmemiştir” raporuna rağmen açıldığı ortaya çıktı.

Radikal

Koza Medya Operasyonu:

Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasının ardından sabah saatlerinde Kanaltürk TV, Bugün ve Millet gazetelerinin bulunduğu Mecidiyeköy’deki binaya gelen polis kapıyı kırarak içeri girdi. Polis, gazetecilere ve binanın önünde toplananlara biber gazı, cop ve tazyikli suyla müdahale ederken bazı çalışanları da gözaltına aldı.

Manifesto

Ankara Katliamı:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara’da gerçekleştirilecek barış mitingini kana bulayan bombalı saldırıya ilişkin soruşturmayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada “Gaziantep’teki bu örgüt grubunun doğrudan Suriye’deki IŞİD terör örgütünden talimat alarak Türkiye genelinde eylemler planladıkları anlaşılmıştır” ifadelerini kullandı. Bu açıklamayla Davutoğlu ve Erdoğan’ın açıklamalarını yalanlamış oldu.

Manifesto

Bu haber en son değiştirildi 29 Ekim 2015 12:10 12:10

Reklam

Önceki Haberler

Pek çok Avrupa ülkesi Filistin devletini resmi olarak tanıyacak iddiası

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, birçok Avrupa Birliği ülkesinin mayıs…

29 Nisan 2024 17:20

TKH, ülke genelindeki 1 Mayıs programını açıkladı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 1 Mayıs İşçi Bayramı ile alakalı bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada…

29 Nisan 2024 16:39

Sosyalist partilerden ortak 1 Mayıs açıklaması: Sömürü düzenine karşı 1 Mayıs’a

SOL Parti, EMEP, TİP, Halkevleri ve TKH, 1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek üzere saat 10.00’da Saraçhane’de…

29 Nisan 2024 15:07

DİSK’ten AYM kararını hatırlatan 1 Mayıs açıklaması

DİSK, Bakan Yerlikaya'nın 1 Mayıs açıklamasının ardından AYM kararının bir bölümünü hatırlatarak paylaşım yaptı. DİSK…

29 Nisan 2024 13:46

Sinan Ateş cinayetinin iddianamesi tamamlandı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in, suikast sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,…

29 Nisan 2024 13:42

Yargıtay Başkanı 27’nci turda da seçilemedi

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılmaya başlanan başkanlık seçimlerinin 27.…

29 Nisan 2024 13:39
Reklam