Reklam
Kategoriler: Diğer

Günün önemli haber başlıkları

Reklam

TÜYAP:

TÜYAP’ın ev sahipliğini yaptığı İstanbul Sanat Fuarı’nda, ressam Gökhan Aslan’ın çekilen acıları simgelediği performansında “çarşafa hakaret” gerekçesiyle sosyal medyadan baskın çağrısı yapıldı.

Diken

Ayrana Ceza:

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Çaykur tarafından üretilen bir markanın reklamlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ‘milli içki’ ilan edilen ayran için “kötüleyici ve saldırgan ifadeler” kullandığı gerekçesiyle Çaykur’u cezalandırdı.

Manifesto

İş Cinayeti:

Ankara’da inşaatta çalışan 14 yaşındaki Bünyamin Buyun elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.

Sendika

CHP:

CHP’nin son olağan kongresinde seçilen ve halen kurultay delegesi olan 41 il başkanı, olağanüstü kurultay çağrısı yaptı.

Bianet

KKTC’de Ezan Tartışması:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bir mahkemenin üç camide sabah ezanlarının hoparlörden okunamamasına dönük tedbir kararı tartışma yarattı. Haberi, gericilik propagandası için bulunmaz fırsat sayan Türkiye medyası “ezan yasaklandı” manşetleri atarken ortada sadece sabah ezanlarının hoparlörden okunmasına yönelik bir tedbir kararı olması gerçeği gizleniyor.

Manifesto

Kitap Fuarı:

34. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı bugün başladı.

Eski Uruguay lideri Jose Mujica bugün Şişli Kent Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Türkiye’den Uruguay’a Toplumsal Muhalefet: “Umudu Örgütlemek’ başlıklı söyleşiye katıldı.

Sputnik

Himmet:

17 Aralık Yolsuzluk Operasyonu’nun kahramanlarından AKP’li Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, sosyal medyada ilgi gören video ile Türkiye’nin gündemine gelen demiryolu işçisi İbrahim Çivici üzerinden ‘imaj’ını kurtarmaya çalışıyor.

Manifesto

Kadın Cinayeti:

Muğla’nın Dalaman İlçesi’nde, eşinin kendisini aldattığı söylentisi üzerine kısa süre önce bir kişiyi yaralayan ve 25 günlük tutukluluğun ardından tahliye edilen 45 yaşındaki A.Y. dehşet saçtı.

Radikal

İlber Ortaylı:

Tarihçi İlber Ortaylı, AKP’nin yüzde 49’la zafer kazandığı 1 Kasım seçimlerinin ardından başta Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere iktidar kanadından gelen uzlaşma mesajlarına karşın barışçı bir hava görmediğini söyledi. Ortaylı, “Bir yerde bir kolon devrilirse, altında kim kalır belli olmaz” dedi.

Zete

Mısır’daki Uçak Kazası:

Rusya, son 24 saat içinde Mısır’dan 11.000 turisti tahliye ettiğini açıkladı. Moskova, 31 Ekim’de Mısır’ın Şarm eş-Şeyh kentinden St. Petersburg’a giden bir Rus yolcu uçağının Sina yarımadasında düşmesi üzerine Mısır’a tüm uçuşları durdurmuştu.

BBC Türkçe

Bu haber en son değiştirildi 9 Kasım 2015 12:38 12:38

Reklam

Önceki Haberler

Üç fidan, Ankara ve İzmir’de anıldı

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilmelerinin yıldönümünde TKH Gençliği tarafından yapılan eylemlerle…

6 Mayıs 2024 18:57

İstanbul’daki 1 Mayıs baskınlarında gözaltına alınan 12 kişi için tutuklama talebi

İstanbul’da 1 Mayıs kutlamalarında Saraçhane’den Taksim’e yürümek istedikleri gerekçesiyle dün sabah ev baskınlarıyla gözaltına alınan…

6 Mayıs 2024 16:30

Bursa’nın CHP’li yeni belediye başkanı yeğenine üst düzey görev verdi

AKP’den CHP’ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde, Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yeğenini belediyenin şirketine ‘başkan’ olarak…

6 Mayıs 2024 16:25

YSK kesin seçim sonuçlarını açıkladı

YSK Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin kesin seçim sonuçlarını duyurdu. Yener, seçimlerin…

6 Mayıs 2024 16:14

Denizlerin izinde: Bugün neredeyiz?

"Tam bağımsız Türkiye sloganı içi boş bir slogan değildir. Bu sloganın ağırlığını taşıyabilmek antiemperyalist mücadelede…

6 Mayıs 2024 13:04

Denizlerin mücadelesi neydi?

"Şüphesiz onların yaptıklarını bir kaç sayfaya sığdırmak mümkün değil fakat yine de onların bunu ne…

6 Mayıs 2024 12:56
Reklam