Reklam
Kategoriler: Emek Postası

İşçi düşmanları buluştu

Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (Türk-İş) 22. Olağan Genel Kurulu’nda konuştu.

Erdoğan konuşmasında, sendikalardan 1 Mayıs’a ve asgari ücrete bilindik ezberleri tekrar ederken bir ara bir işçi sendikasının genel kurulunda olduğunu unutup “Biz patronlar” diye konuşmasını sürdürdü.

Erdoğan, “Bizim inancımızda emek kutsaldır.” diye başladığı konuşmasında, “Çalışanın hakkının alın teri kurumadan tam ve zamanında verilmesini tavsiye eden bir dinin mensuplarıyız.” diyerek sınıfa karşı dini nasıl kullandığının bir örneğini daha konuşmasının başında sergiledi.

Sundial örgütlenmeden 1 Mayıs’a aynı ezberlerle devam

Erdoğan, örgütlenmeye karşı patronlar ve devlet tarafından uygulanan baskıları görmezden gelirken, “Bu ülke işçinin hakkını savunmak yerine işçiyi istismar edenleri gördü. Sendika ağaları gördü. İşçilerin sadece yüzde 11.2’sinin sendikalı olmasında sendikalara duyulan bu güvensizliğin hiç mi rolü yok?” diye Türk-İş’in “özel misyonu”na vurgu yapmayı da ihmal etmedi.

Sözlerini “Gerekli yasal düzenlemeleri yapıp, 1 Mayıs’ı resmen işçi bayramı olarak ilan ettim.” diye sürdüren Erdoğan, yine 1 Mayıs’ları terörize etme politikasını sürdürerek, “1 Mayıs bahanesiyle ülkenin ve milletin huzurunu kaçırmak için uğraşanları bu da durdurmadı. Resmen kabul edilmiş bir bayram olmasına rağmen yine ortalığı yakıp yıkanlar, cam çerçeve indirenler, polise saldıranlar var. Bunların 1 Mayıs’ı bayram olarak görmek diye, işçi bayramı olarak görmek diye dertleri yok. Zaten çoğu işçi falan da değil. Üniforma giyerek, yüzlerini giyerek ellerinde molotoflarla yollara düşen bu kişilerin amacı en başından belli zaten.” dedi.

Asgari ücrette patronlara seslendi

Asgari ücret tartışmalarına da giren Erdoğan, “Bu ülkede asgari ücret 184 liraydı bugün bin lira. Şimdi yılbaşından sonra bin 300 lirayı konuşuyoruz. Asgari ücreti ne olarak tanımlıyoruz. Bin 300 liranın altında hiçbir işveren yanında çalıştırdığına ücret ödeyemez. En az vermesi gereken rakam bin 300 liradır. Bunu vermek durumunda. Efendim güneydoğuda, doğuda geçim şartları daha kolay diyemezsin. 2002 yılında ülkemizde emekli maaşlarının tabanları 66 ile 376 lira arasında değişiyor. Yılbaşından sonra emekli maaşlarının tabanında da bin lira alt sınır haline gelecektir.” dedi.

Konuşmasının bir bölümünde bir işçi sendikasının genel kurulunda olduğunu unutan Erdoğan, patronlarla konuşuyormuş gibi “Kanaati her zaman işçiden beklemeyin, işveren olarak siz de kanaat ekonomisini bir öğrenin. Kanaatten yana olun. Eğer işverenler olarak kanaat ekonomisine inanırsak o zaman terini kendine sermayey kazanç edindiğin bu insanlarla paylaşıma girdiğin andan itibaren kazancın da daha da bereketlenecektir.” diye seslendi.

Türk-İş’e görev vermeyi ihmal etmedi

Erdoğan, konuşmasının son bölümünde ise Türk-İş’in çalışma hayatında, milli meselelerle ilgili tavırlarıyla öne çıktığını söyleyerek önümüzdeki dönemde Türk-İş’ten bu doğrultuda çok daha net ve gür sesli duruşlar beklediğini de sözlerine ekleyerek konuşmasını bitirdi.

Bu haber en son değiştirildi 6 Aralık 2015 09:36 09:36

Reklam

Önceki Haberler

RÖPORTAJ | Üniversite ve liseli gençlik iddialı: Çaresiz olmadığımızı göstermek için bir araya geliyoruz

"Laiklik başlığı gençlik adına en kritik başlıklardan biri. Çünkü laikliğin hedef alınmasının temel sebeplerinden birisi…

15 Mayıs 2024 07:25

Yeni Ülke dergisinin 29. sayısı “Devlet ve İktidar” dosya konusu ile çıktı

İki aylık fikir dergisi Yeni Ülke'nin 29. sayısı yayımlandı.

14 Mayıs 2024 22:36

Okullarda şiddet durmuyor: Ortaokul öğrencisi öğretmenini bıçakladı

Elazığ’da sınav esnasında kopya çekerken yakalanan öğrenci, yanında getirdiği bıçakla öğretmenini yaraladı.

14 Mayıs 2024 20:48

Zonguldak’ta maden ocağında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti

Maden ocağında meydana gelen göçükte kalan iki işçiden biri hayatını kaybetti.

14 Mayıs 2024 20:09

Sakarya’da iş cinayeti: Boya varilinin patlaması sonucu bir işçi hayatını kaybetti

Boya varilinin patlaması sonucu yaralanan 3 orman işçisinden biri, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

14 Mayıs 2024 19:59
Reklam