Reklam
Kategoriler: İç Açı

Operasyonlar sürüyor: Bölgeye yoğun asker sevkiyatı

Reklam

Sokağa çıkma yasaklarının sürdüğü Diyarbakır’ın Sur ilçesi, Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçeleri ile Hakkari’ye çok sayıda zırhlı araç ve asker gönderildi. Bölgede büyük çatışmalar yaşanırken, operasyonlarda tankların kullanıldığı belirtiliyor.

Cizre’de belediye işçisi su vanasını açmaya gittiği sırada vuruldu

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre’de bir belediye işçisi vuruldu. DİHA’nın haberine göre Şırnak’ın Cizre ilçesinde, özel harekat timlerinin açtığı ateş sonucu İrfan Uysal isimli yurttaş ağır yaraladı. Nur Mahallesi’ne giden su vanasını açmaya gittiği sırada açılan ateşle sonucu ağır yaralanan Cizre Belediyesi çalışanı Uysal,

Şırnak’ın sokağa çıkma yasağı ve hendekleri kapatma gerekçesiyle başlatılan operasyonların üçüncü günüe girdiği Cizre’de askerle YDG-H’liler arasında çatışma çıktı. DHA’nın aktardığına göre çatışmada bir asker hayatını kaybetti.

Cizre’ye tank ve mühimmat sevkiyatı

Mardin’in Nusaybin ilçesi İpek yolunda Şırnak’ın Cizre ilçesine tank ve mühimmat sevkiyatı yapıldı.

Kızıltepe yönünden gelen bir askeri TIR, üzerinde 2 paletli zırhlı Karayel tabir edilen askeri tankı, 1 konteyner mühimmat, 1 kamyon askeri mühimmat ve 1 kepçe Nusaybin İpek yolundan Cizre ilçesine doğru askeri konvoyla geçti.

Konvoyun geçişi, zırhlı sinyal kesici askeri araç eşliğinde gerçekleşti.

Ferhat Encü: Etrafımıza toplar patlıyor

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, “Hemen ötemizde kıyamet kopuyor. Tanklar evleri yerle bir ediyor” diyerek patlama görüntüsü paylaştı.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre ve Silopi’de çatışmalar sürüyor. HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, operasyonlara ilişkin sosyal medyadan paylaşımlarda bulundu.

Silopi’de beyaz bayrak

Binlerce asker ve tankla başlatılan operasyonun üçüncü gününe girdiği Şırnak’ın Silopi ilçesinde bölge halkı yaralanan yakınlarını branda içinde, beyaz bayrakla taşırken görüntülendi. Faruk Encü, “Silopi’nin Şehid Harun Mahallesi’nde hastalanan çocukları brandanın içine koyarak hastaneye götürüyorlar” diye yazdı.

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Cizre ve Silopi’de devam eden operasyonlarda şu ana kadar 62 PKK’linin hayatını kaybettiği iddia edildi. Açıklamada 4 askerin de hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandığı söylendi.

Nusaybin’de sokağa çıkma yasağı paniğe neden oldu

Nusaybin Kaymakamlığının internet sitesinden yapılan duyuruda, 14 Aralık’ta sokağa çıkma yasağı ilan edilen mahallelerde yaşanan elektrik, su ve altyapı arızalarının giderilebilmesi ve vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını temin edebilmeleri amacıyla 09.00-16.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı geçici olarak kaldırılacağı açıklandı.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde saat 16.00’da yeniden sokağa çıkma yasağı uygulanan 4 mahallenin yanı sıra tüm ilçeye yasak söylentileri, halkın panik yaşamasına neden oldu. Söylenti nedeni ile trafik sıkışıklığı meydana gelirken, vatandaşlar alışveriş marketlere akın etti.

Nusaybin Abdulkadir Paşa, Fırat, Yenişehir ve Dicle mahallelerine saat 16.00 itibariyle tekrar sokağa çıkma yasağı uygulandı. Ancak, tüm ilçeye yasak uygulanacağı söylentileri halkı alışverişe yöneltti. İlçe merkezinde saatlerce trafik sıkışıklığı yaşandı. Halk, meyve ve gıda almak için marketlere akın etti.

Sur’da 1 polis yaralandı

Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi’nde 2 Aralık günü alınan, 11 Aralık cuma günü 17 saat ara verildikten sonra tekrar ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürüyor. Yasağın uygulandığı 6 mahalle ve 1 caddede, operasyonlar sürerken, yasağın 16’ncı gününde de çatışmalar devam etti.

Sabah saatlerinden itibaren şiddetlenen çatışmaların sesleri kentin bir çok noktasından duyuldu. Çatışmalar sırasında bölgede geçiş yapan zırhlı polis aracına roketatarla ateş açıldı. Atılan roketatar mermisi araca isabet etmezken, roketin şarapnel parçasının sekmesi sonucu çevredeki 1 polis yaralandı.

Diyarbakır’da olaylar

Diyarbakır’da HDP, DBP, DTK ve HDK’nın yaptığı ortak basın toplantısının ardından, aralarında HDP’li milletvekillerinin de bulunduğu kalabalık bir grup sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur İlçesi’ne yürümek istedi. Sloganlarla Ofis Ekinciler Caddesi’nde yürümek isteyen gruba polis gaz bombası ve tazyikli su ile saldırdı. Ofis semtindeki ara sokaklarda zaman zaman silah ve patlama sesleri geldi.

Olaylarda 2’si Rusya uyruklu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Polisin Ekinciler Caddesi’nde bir gazeteciyi gözaltına almak istemesine ise meslektaşları izin vermedi.

Bingöl’de 19 bölgeye giriş yasaklandı

Bingöl Valiliği, merkez dahil olmak üzere Adaklı, Genç, Karlıova, Solhan ve Yayladere ilçeleri kırasalında yer alan 19 bölgenin geçici güvenlik bölgesi ilan edildiğini açıkladı.

Açıklamada, “Bu tedbirler kapsamında, 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun 32/A maddesi gereğince; İl Merkez Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan; Ortaçanak, Hasar Yaylası ve Hasar Tepe Bölgesinde, Adaklı İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan; Aysaklı-Maltepe Vadisi ve Aktaş-Çatmaoluk (Sevkar) Bölgesinde, Genç İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan; Sağgöze, Büyükçağ, Yeniyazı, Dikpınar, Derman ve Şekeran Bölgesinde, Karlıova İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan; Hasanova ve Hışhışak Deresi Bölgelerinde, Solhan İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan; Yenibaşak-Doğuyeli Bölgesinde, Yayladere İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan; Horivanik-Tahkim Deresi (Pohus Vadisi) Bölgelisinde, 20 Aralık 2015 ile 03 Ocak 2016 tarihleri arasında ‘Geçici Özel Güvenlik Bölgesi’ ilan edilmiş olup vatandaşlarımızın yukarıda belirtilen bölgelere girmesi yasaklanmıştır” denildi.

Bu haber en son değiştirildi 20 Aralık 2015 12:18 12:18

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam