Özkök’ten Erdoğan’a zeytin dalı mı?

Ertuğrul Özkök, bugünkü yazısında Erdoğan'a "İleride iyi hatırlanmak için... Hâlâ geç değildir" diye seslenerek “köprüden önce son çıkış” çağrısında bulundu.

Özkök’ten Erdoğan’a zeytin dalı mı?

27 Ekim’de köşesinde “Sabır… Bir dönem kapanıyor” başlığını atan Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, bugünkü köşe yazısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Size diyeceğim şudur Sayın Cumhurbaşkanı… Cumhurun reisi olmak için, halkın yüzde 60’ının nefretini sevgiye çevirmek için… İleride iyi hatırlanmak için… Hâlâ geç değildir…” diye seslendi.

Özkök, son dönemde yazdığı sert yazılardan sonra, bugünkü yazısında İsmet İnönü’nün çok partili sisteme geçip iktidarı devretmesini örnek göstererek Erdoğan’a “Lütfen 1 Kasım akşamı bunu bir düşünün…” dedi.

Özkök yazısında İsmet İnönü’nün “En büyük zaferim, bu seçimdeki hezimetimdir” sözünü hatırlatarak “Tek parti seçimiyle gelip, çok partili seçimle gitmeyi bilen, içine sindirebilen ve bundan bir zafer menkıbesi yazan insan” derken Erdoğan ve AKP’den “Çok partili seçimle gelip, rejimi tek partiye indiren, sandığın koalisyon mesajını bile içine sindiremeyenler” diye bahsetti.

Erdoğan’ın “Cumhuriyetin sembolü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’dir” sözlerini de eleştiren Özkök, “O sembolde, kibir, şaşaa, baskı, zulüm, adaletsizlikten ve zevksizlikten başka hiçbir şey görmüyorum. Bu ara rejimin kibir anıtları, Osmanlı ve Cumhuriyet’in tevazusu karşısında ezilip gidecek” diye yazdı.

Köprüden önce son çıkış çağrısı

Önceki hafta karşılıklı açıklamalarla tırmanan Aydın Doğan ile Recep Tayyip Erdoğan arasındaki kavganın gerçek olduğu açık. Doğan Holding adına yapılan sert açıklamalardan sonra Hürriyet ve Aydın Doğan hakkında ‘terör soruşturması’ açıldığı haberleri basına yansımıştı. Ardından bu hafta başında AKP milletvekili ve Erdoğan’ın eski metin yazarı Aydın Ünal televizyonda katıldığı bir programda “herkesten hesap sorulacak” diyerek tehditler savurmuştu. Bu tehditlerin doğrudan muhataplarından biri de Hürriyet gazetesiydi.

Ertuğrul Özkök, bu tartışmada uzun bir süredir yazılarında önemli çıkışlar yapıyor. Özkök’ün bu son yazısı ise Erdoğan için bir “köprüden önce son çıkış” çağrısı olarak görülebilir. Çekişmenin sınırları ise belki de “Osmanlı ve Cumhuriyet’in tevazusu”nda saklıdır.