Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Paris katliamı silah üreticilerine yaramış

Reklam

Paris saldırılarının hemen ardından uluslararası silah üreticilerinin hisseleri hızla yükselmiş. CNN Türk’ün Londra muhabiri Metin Güneş’in bildirdiğine göre dünyanın önde gelen ve genelde “savunma sanayi” diye tabir edilen silah üreticilerinin hisse senetlerinde büyük artışlar meydana geldiği gözlendi.

Paris saldırıları Cuma gecesi gerçekleşti. O günden bu yana Fransa Cumhurbaşkanı, IŞİD’e savaş ilan etti ve Fransa’nın Suriye’deki bombardımanı önemli ölçüde yoğunlaştı. Fransa, Ocak ayından beri Irak’ta IŞİD’i bombalıyordu ve Eylül’de de grubun Suriye’deki hedeflerini sınırlı da olsa bombalamaya başlamıştı.

Pazartesi sabahı itibariyle dünyanın önde gelen ve genelde “savunma sanayi” diye tabir edilen silah üreticilerinin hisse senetlerinde büyük artışlar olduğu dikkati çekti.

Pazartesi günü Fransa borsası düşüşe geçerken, Fransa’nın en büyük silah üreticisi olan Thales’in hisseleri bir gün içersinde yüzde 3 oranında arttı. Artışlar öyle ani oldu ki, piyasaların satın almak için sabırsızlandıkları gözlendi.

Dow Jones endeksindeki silah üreticilerinin hisseleri Pazartesi sabahından bugüne dek yüzde 12 artış gösterdi. Reuters haber ajansı da havacılık ve savunma hisselerinin Fransa saldırıları sonrası hızla çıkışa geçtiğine dikkat çekti. Özellikle medyanın savaş çığlıkları attığı dönemlerde, askeri malzeme ve silah üreten şirketlerin hisselerinin genelde hızla çıkışa geçtiği belirtiliyor.

Bu haber en son değiştirildi 19 Kasım 2015 13:31 13:31

Reklam

Önceki Haberler

Özgür Özel’in 1 Mayıs kefaleti…

Biri büyük kalabalıklardan korkuyor; diğeri soldan, sosyalist düşünceden, emekçilerin eşitlik mücadelesinden, kendisinin de eleştirilmesinden korkuyor.…

28 Nisan 2024 14:03

6 ilde IŞİD operasyonu

Yerlikaya, operasyonlarda çok sayıda dijital materyal ile çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konulduğu…

28 Nisan 2024 11:49

Tülin Tankut yazdı: Pankartlar

Bugün ülkenin acilen çözüm bekleyen sorununuysa artık çocuklar bile biliyor. Ana muhalefet partisi, parlamentoda ekonomik…

28 Nisan 2024 11:38

Washington Post: Zelenskiy, ordusunun kayıplarını eksik bildirmiş olabilir

Kaynak, "Son birkaç hafta içinde çıkardıkları yasalar onlara yardımcı olacak, ancak daha fazla gücü harekete…

28 Nisan 2024 10:45

Av. Abdurrahman Bayramoğlu: İşleneceğini herkesin bildiği bir cinayetin öyküsü

“İnsan özgülüğe mahkumdur.” der J. P. Sartre. Seçimlerimizle kendimiz ve insanlık hakkında hüküm veririz sürekli.…

28 Nisan 2024 10:08

Koza Altın gözünü yaylalara dikti

Kürtün ilçesinde bulunan Gölönü Yaylası’na açılacak olan madenden çıkarılan cevher yine aynı il sınırlarında bulunan…

28 Nisan 2024 09:46
Reklam