Putin: Allah akıllarını başlarından aldı

Putin'den yıllık Başkanlık Konuşması'nda sert ve ilginç açıklamalar geldi.

Putin: Allah akıllarını başlarından aldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye hakkındaki sert açıklamalarını sürdürüyor. Putin, Kremlin’de St. George Salonu’nda Federal Meclis’e yaptığı yıllık Başkanlık Konuşması’nda “Türkiye’deki liderlerin bir kısmı”nın Suriye ve Irak’taki terörist gruplarla ticari ilişkileri olduğunu tekrarladı. Putin Türkiye’ye karşı daha fazla yaptırım uygulayacaklarını da sözlerine ekledi.

Putin, uçak düşürülmesi olyıyla ilgili olarak Moskova’nın öfkesinin Türkiye halkına değil belirli kişilere yönelik olduğunu vurguladı. “Türkiye’de pek çok dostumuz var” diyen Putin sözlerini, “Suriye’de birliklerimizin ölümünden doğrudan sorumlu olan ve şu an Türkiye’yi yönetenlerin bir kısmı ile kendilerine aynı gözle bakmadığımızı bilsinler” diyerek sürdürdü.

“Rus görevlilerin öldürülmesinin, sorumlu olanlar için uzun vadeli sonuçları olur”

Putin, Rusya’nın uçağın neden düşürüldüğü hala anlamlandıramadığını ifade etti ve Rus görevlilerin öldürülmesinin, sorumlu olanlar için uzun vadeli sonuçları olacağını sözlerine ekledi.

“Teröristlere yapılan bu yardımı unutmayacağız. Her zaman ihaneti en kötü ve en utanılması gereken bir davranış olarak gördük. Türkiye’dekiler pilotlarımızı arkalarından vuranların, iki yüzlü bir şekilde kendilerini ve eylemlerini meşrulaştırmaya ve teröristlerin suçlarını örtbas etmeye çalışanların kim olduklarını öğrensinler” diyen Putin’in açıklamaları bu noktadan sonra ilginç bir hal aldı.

“Allah Türkiye’deki yöneticileri cezalandırmaya karar vermiş”

Putin, “Müttefiklerinden bile ileriye giderek, en hassas konularda dahi Türkiye ile işbirliğine hazırdık” dedikten sonra “Niye yaptıklarını Allah bilir. Görülüyor ki Allah Türkiye’deki yönetici kliği akıllarını başlarından alarak cezalandırmaya karar vermiş” diye ekledi.

Putin, Türkiye’nin eylemlerine karşı Rusya’nın bir düelloya girmeyeceğini ancak uçağın düşürülmesinden bu yana uygulamaya konulan ekonomik yaptırımlarla da kendisini kısıtlamayacağını ifade etti.

“Teröristleri desteklemekten vazgeçip güçlerinizi birleştirin”

Rusya Devlet Başkanı, Suriye’deki operasyonlarının ilk ve esas amacının ise Rusya’dan ve komşu ülkelerinden Ortadoğu’ya giden savaşçıların evlerine dönerek Rus topraklarına terörist saldırı tehdidini getirmesini engellemek olduğunun da altını çizdi.

Putin, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’nın bugünkü haline gelmesinden sorumlu olanları bildiklerini söyleyerek tüm ülkelere terörist grupların ülkelerin kendi amaçları için kullanılabileceği fikrinden vazgeçerek terörizme karşı savaşta güçlerini birleştirme çağrısında bulundu.