Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Putin: IŞİD artık bir ulusal ordudan destek alıyor

Reklam

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Sochi’de Ürdün Kralı II. Abdullah ile görüşmesinden önce, Rus uçağının düşürülmesine ilişkin ilk açıklamasında “Arkadan bıçaklandık” diyerek Türkiye’nin teröristlerle işbirliği yapmakla suçladı.

Russia Today’in haberine göre, Putin, vurulduğu sırada uçaklarının Türkiye sınırından 1 kilometre uzakta uçtuğunu ve Türkiye’nin güvenliğine hiçbir tehdit oluşturmadığını vurguladı. Putin, düşürülen uçağın Lazkiye’de büyük çoğunluğu Rusya’dan giden bir terörist grubu hedef aldığını da sözlerine ekledi.

“IŞİD petrolünün Türkiye’ye sevk edildiğini biliyoruz”

Putin daha önce G20 Zirvesi’nde IŞİD’e destek veren ülkelere ilişkin isim vermeden yaptığı açıklamadan sonra bu kez doğrudan Türkiye’yi suçladı. Rusya’nın teröristlerin kontrolündeki bölgelerden Türkiye’ye petrol sevkiyatının farkında olduğunu söyleyen Putin, “Görüldüğü üzere, IŞİD artık sadece petrol kaçakçılığından gelir elde etmiyor, aynı zamanda bir ulusal ordudan koruma da alıyor. Bu durum, söz konusu terörist grubun dünya çapında terörist eylemlere kalkışmakta nasıl bu kadar cesur olabildiğini açıklıyor.” dedi.

“Türkiye’nin NATO’nun IŞİD’in çıkarları için çalışmasını istiyor”

“Bu olayın Rusya’nın Türkiye ile ilişkilerinde çok ağır sonuçları olacaktır. Türkiye’nin olaydan sonra Rusya ile iletişim kurmaya çalışmadan bir NATO toplantısı çağırma telaşına düşmesi kaygı vericidir.” diyen Putin, Türkiye’nin NATO’nun IŞİD’in çıkarları için çalışmasını istediğini sözlerine ekledi.

Rusya Devlet Başkanı, kendilerinin diğer ülkelerin bölgesel çıkarlarına saygı gösterdiğini söylerken Türkiye tarafından gösterilen zorbalığın cevapsız bırakılmayacağını vurguladı.

Bu haber en son değiştirildi 26 Kasım 2015 07:48 07:48

Reklam

Önceki Haberler

Eğitim – İş Bursa Şube’de Genel Kurul başladı: Mücadele bitmeyecek

Eğitim – İş Bursa Şubesi 7. Olağan Genel Kurul toplantısı Ördekli Kültür Merkezi’nde başladı. Yeliz…

11 Mayıs 2024 18:21

Erzurum’da belediye başkanı istibdat rejimini ilan etti: Gazetecilerin kitaplarının standa konulmasına yasak!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği kitap fuarında Kırmızı Kedi Yayınevi’ne ait gazeteciler Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu,…

11 Mayıs 2024 17:55

Şamil Tayyar: Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında MİT devrede

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasıyla ilgili edindiği bilgileri paylaştı. Tayyar, "Ankara…

11 Mayıs 2024 15:20

Gençlik beş ilde laiklik buluşmaları düzenliyor: Karanlığa teslim olmayacağız!

TKH Gençliği ve Sosyalist Liseliler Türkiye'nin farklı noktalarında "Laiklik Özgürlüktür" başlıklı etkinlikler düzenliyor.

11 Mayıs 2024 12:00

Laiklik Meclisi’nden “Emperyalizm ve Laiklik” konulu video: Konuşmacı Dr. Alper Akçam

Laiklik Meclisi üyesi Dr. Alper Akçam'ın "Emperyalizm ve Laiklik" başlıklı bir videosu yayımlandı.

11 Mayıs 2024 11:30

Filistin’in BM’ye üyeliği ile ilgili karar: Gözlemcilikten bir adım ilerisine geçildi

BM Genel Kurulu, Filistin'in BM üyeliğinin BMGK'de tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin'e bazı…

11 Mayıs 2024 10:55
Reklam