Reklam
Kategoriler: İç Açı

Saray’dan geri vites

Reklam

Her konuda sürekli olarak konuşan, Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasından bu yana alışılmış bir cumhurbaşkanı olmayacağını vurgulayan, seçim mitingleri dahi düzenleyen Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara Katliamı’ndan hemen sonra yaptığı yazılı açıklamadan sonra büründüğü sessizlik nihayet son buldu.

Finlandiya Cumhurbaşkanı ile yaptığı ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan, “Bu saldırı Türkiye’ye yapılmıştır. Saldırının hedefi ülkemizin ve milletimizin tamamıdır. Devlet Denetleme Kurulu’nu görevlendirdim. Saldırıyla ilgili hiçbir ihtimalin göz ardı edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Berkin Elvan’ı terörist ilan etmemiş gibi konuştu

Erdoğan konuşmasında şunları söyledi: “Ankara Garı önünde 98 vatandaşımız hayatını kaybetti. Demokratik haklarını kullanan STK’ların bir araya geldiği bu elim olay hepimizi üzmüştür. Milletimize başsağlığı diliyorum. Türkiye’nin birliğine beraberliğine yönelik bu terör saldırısını bir kez daha şiddetle kınıyorum. Bu saldırı Türkiye’ye yapılmıştır. Bu saldırı orada bulunan vatandaşlarımızla beraber bütün Türkiye’ye yapılmıştır. Bu saldırılarla uzun zamandır mücadele ediyoruz. Son 40 yılda dahi bunu görmek mümkündür.”

Geçmişte Berkin Elvan’ı terörist ilan eden ve annesi yuhalatan Erdoğan’ın “Biz ölümler arasında ayrım yapmadığımız gibi, katiller arasında da, terör örgütleri arasında da ayrım yapmıyoruz. Tüm terör örgütleri bizim nezdimizde aynı derecede cani, aynı derecede ahlaksız, aynı derecede kötüdür. Biliyoruz ki diğer terör olayları gibi, Ankara Garı’ndaki hadise de bizim için bir sınavdır, bir sınamadır. Allah’ın yardımı, güvenlik güçlerimizin çalışmaları ve milletimizin dirayetiyle, bu sınamadan da başarıyla çıkacağımıza inanıyorum.” demesi şaşkınlık yarattı.

Süngüsü düştü

Ankara Katliamı’ndan hemen sonra kısa bir açıklama yapan ve sonra herhangi bir yorum yapmayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 gün sonra ilk kez konuşması dikkat çekici. Yapılan yoruma baktığımızda, alışılmış ruh halini yansıtmayan bir içerikle karşı karşıyayız. Kutuplaştırıcı, agresif, hedef gösterici bir konuşmadan ziyade daha temkinli bir konuşma yapması, Ankara Katlimaı’nın siyasi sonuçlarını kendi üzerinde daha fazla hissetmesiyle ilgili olduğu düşünülebilir.

Gerek Suriye politikasındaki sıkışma, gerek 1 Kasım seçimlerinin olası sonuçları ve gerekse Kürt sorununda yaşanan çözümsüzlük hali bugün AKP’nin ve Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasal geleceği ile doğrudan ilişkili başlıkları oluşturuyor. Yapılan konuşma, teröre karşı ortak tutum almayı ve birlikte bu meseleleri çözme çağrısı, aynı zamanda zafiyet yoktur diyemem sözünün bir süngü düşüklüğü olarak değerlendirilmesinin çok yanlış olmayacağı görülüyor.

Bu haber en son değiştirildi 15 Nisan 2016 10:25 10:25

Reklam

Önceki Haberler

‘Faiz haramdır’ diyen Halil Konakcı, teminat olarak yatırdığı paranın faizini istemiş!

"Faiz, tavizi olmayan tek haramdır" diyen Halil Konakcı, mahkemeye yaptığı başvuruda teminat olarak yatırdığı paranın…

20 Eylül 2024 18:20

Fen lisesinde şalvarlı ‘kandil’ etkinliği

Milli Eğitim Bakanlığı, ÇEDES projesi adı altında okulları imam ve müftülere teslim etmeye devam ediyor.…

20 Eylül 2024 18:14

İsrail ordusu, Filistinlilerin cesetlerinin çatıdan atılmasına ‘inceleme’ başlattı

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria’da askerlerinin birden fazla Filistinli’nin cesedini çatıdan attığını gösteren görüntüler…

20 Eylül 2024 17:52

DİSK, İzmir’de sokağa çıktı: Çekin elinizi soframızdan

DİSK, İzmir'de ‘Gelirde adalet, vergide adalet’ talebiyle sokağa indi. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Bu…

20 Eylül 2024 16:20

AKP Grup Başkanvekili Gül: Kurulduğu günden beri sessiz devrim yapan bir partiyiz

AKP Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül katıldığı toplantıda partisinin "siyasal ve demokratik alandaki sessiz devrimlerine devam…

20 Eylül 2024 15:43

Diyarbakır Baro Başkanı Eren, Narin’in otopsi raporu hakkında açıklama

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Bağlar'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili İstanbul Adli Tıp…

20 Eylül 2024 15:34
Reklam