Reklam
Kategoriler: İç Açı

VİDEO | Cizre ve Silopi’de çatışmalar şiddetleniyor

Reklam

Cizre’de önce SMS mesajı ile öğretmenlerin ilçeden ayrılması ve ardından Şırnak Valiliği tarafından 14 Aralık gecesi uygulamaya konulan sokağa çıkma yasağı devam ederken, ilçeye askeri sevkiyatın devam ettiği öğrenildi.

Öte yandan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, sosyal medya hesabından, kentten son gelişmeleri fotoğraflarla da aktarırken bulunduğu eve yapılan baskının ise videolarını paylaştı.

Bu arada özel harekat polislerinin 11 yaşındaki Salih Edim adlı bir çocuğu sokak ortasında başından vurarak katlettiği iddia edilse de bu haber daha sonra yalanlandı.

Dün başlayan çatışmalar devam ediyor

Dün sabah sessizliğin hakim olduğu ilçede öğleden sonra başlayan çatışmalar nedeniyle şiddetli patlama ve silah sesleri gelirken, çatışmaların hendek ve barikatların yoğunlukta olduğu Sur, Cudi, Nur ve Yasef mahallelerinde yoğunlaştığı belirtildi. Dün gece yeniden başlayan ve sabah saatlerine kadar devam şiddetli çatışmalar konusunda sağlıklı bilgi alınamazken, çatışmalara özel eğitimli Jandarma timlerinin de polis özel harekat timleri ile birlikte katıldığı belirtiliyor. Cizre İdil yolunda bulunan Cudi mahallesinin hakim tepelerine ise çok sayıda tankın konuşlandırıldığı belirtildi.

Silopi ilçesinde ise, Şırnak Valiliğince 14 Aralık 2015 gece saat 23.00’ten sonra başlatılan sokağa çıkma yasağındaki sessizlik, dün gece başlayan operasyon ile bozuldu. Dün gece asker ve polis tarafından PKK’lilerin kazdığı hendeklere müdahaleler başladı. Gece başlayan ve zırhlı araçlarında eşlik ettiği operasyonlarda ilçe patlama sesleri yankılanırken, sabah saatlerine doğru ilçede tekrar sessizlik hakim oldu. Silopi’de görev alan güvenlik güçlerinin bir kısmının yer sıkıntısından dolayı ilçedeki bazı okullara yerleştirildiği belirtildi.

Silopi’de başlatılan operasyon ile beraber bir çok mahallede elektriklerin kesildiği ve hala kesintinin devam ettiği öğrenildi.

HDP’li Ferhat Encü fotoğraflar paylaşıyor

Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde başlatılan operasyon sürürken, Silopi’de bulunan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından Silopi’de ipek yolunda çekilen tanklara ait bir fotoğraf paylaştı. Encü fotoğrafı, “Silopi’de mahalleler tanklarla dövülüyor” notu ile paylaştı. “Sözlü ve fiziki saldırıda bulunuyorlar” diyen HDP’li vekil twitter hesabından paylaşımlarda bulunuyor.

Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde görevli öğretmenlerin cep telefonlarına Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hafta sonu mesaj gönderilerek ‘hizmet içi eğitime‘ alındıkları bildirilmiş ve bunun ardından öğretmenlerin çok büyük bir bölümü ilçelerden ayrılmıştı.

Bu haber en son değiştirildi 17 Aralık 2015 17:16 17:16

Reklam

Önceki Haberler

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47

TKH’den Kobani Davası açıklaması: İstibdat rejiminden kurtuluş emekçilerin ortak devrimci mücadelesinde

Türkiye Komünist Hareketi'nden (TKH) Kobani Davası sonrasında yapılan açıklamada, " verilen kararın siyasi olduğu ve…

17 Mayıs 2024 17:43

Beş ilde gençlik ‘Laiklik Özgürlüktür’ demek için buluşuyor

TKH Gençliği ve Sosyalist Liseliler tarafından düzenlenen 'Laiklik Özgürlüktür' buluşmaları başlıyor. Beş ilde yüzlerce gencin…

17 Mayıs 2024 17:34

DSÖ: Gazze’deki hastanelerin yakıta ihtiyacı var

DSÖ Sözcüsü Tarik Jasarevi, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de, hastanelerin yakıta ihtiyaç duyduğunu belirterek "Yakıtları olmazsa…

17 Mayıs 2024 16:54

Gerici Bakan Tekin, öğretmenlere savaş açtı

Daha birkaç ay önce kamuda 68 bin öğretmen açığı olduğunu söyleyen Tekin, bundan böyle yılda…

17 Mayıs 2024 16:11
Reklam