Reklam
Kategoriler: İç Açı

Yitirdiğimiz canlar uğurlandı

Reklam

10 Ekim Ankara Katliamı’nda hayatını yitirenler dünden itibaren toprağa verilmeye başlandı.

Katliamı önleyemeyen Ankara polisi, Ankara’daki saldırıda hayatını yitirenlerin patlamanın yaşandığı yerden topluca uğurlanmasına engel oldu. Tren Garı’na karanfil bırakmak için gelenler, polislerin engellemesi ile karşılaştı. Polis, organizasyon heyetinden 10 kişinin alana girmesine izin verdi.

Emniyet, güvenliği gerekçe göstererek patlama noktasının çevresinde barikat kurdu.

Sadece miting organizasyon heyetinden 10 kişinin patlamada hayatını kaybedenlerin bulunduğu yere çiçek bırakması için izin verildi. Bölgeye gelen vatandaşlar ise bu duruma tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar, “Öldürürken sayıyla mı öldürdünüz ki sayıyla içeriye alıyorsunuz. Üzerimizi arayarak alana alın bizi.” diye tepki gösterdi.

Korkmaz Tedik için tören düzenlendi

EMEP Genel Yönetim Kurulu Üyesi Korkmaz Tedik için Ankara Batıkent Pir Sultan Abdal Cemevi’nde dün cenaze töreni düzenlendi. Cemevi’ne gelen kitle, hayatını kaybedenler anısına saygı duruşunda bulundu. Korkmaz Tedik için düzenlenen törende konuşan babası Erdoğan Tedik, “Faşizme ölüm, halka hürriyet” dedi. Cenaze öncesinde yurttaşlar Batıkent Metrosu önünde toplanıp yürüyüş yaparak Cemevi’ne ulaştı. Törene HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin ardından Tedik’in naaşı defnedilmek üzere Karşıyaka Mezarlığı’na götürüldü.

Kübra Meltem Mollaoğlu da dün toğrağa verilmişti

Ankara’da dün yapılan ‘Emek, Barış, Demokrasi’ mitingine yapılan saldırıda hayatını kaybeden HDP İstanbul milletvekili adayı Kübra Meltem Mollaoğlu Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı’ndaki Şakirin Camii’nde yapılan cenaze töreninden sonra toprağa verildi. Tören öncesinde Kadıköy Ayrılıkçeşmesi’nde buluşan yurttaşlar buradan Karacaahmet’e kadar yürüdüler.

Katliamın en küçük kurbanı 9 yaşındaki Veysel Deniz Atılgan

Babası İbrahim Atılgan ile birlikte hayatını kaybeden 9 yaşındaki Veysel Deniz Atılgan Batman’da toprağa verildi. Veysel’in anısına okulunda bir anma töreni düzenlendi. Okulun girişinde tüm öğrencilere yakasına küçük Veysel’in fotoğrafı takıldı. Veysel’in öğretmeni Sebahat Yıldırım’ın haberi alır almaz kaleme aldığı mektubu okudu. İbrahim Atılgan ile oğlu Deniz Atılgan’ın cenazeleri gözyaşları arasında ve Kürtçe yakılan ağıtlar eşliğinde toprağa verildi.

İzmir’de cenazeler

İzmir’de Katliamda yaşamını yitiren Berna Koç ve Ayşe Deniz, Gündoğdu Meydanı’na binlerce kişinin katıldığı bir yürüyüşün ardından uğurlandı. Berna ve Ayşe için düzenlenen yürüyüş ve törenle İzmir hafızalardan silinmeyecek büyük bir dayanışmaya sahne oldu. Devrimciler Ankara’da olduğu gibi yine kendi güvenliklerini kendileri sağladı

Gelinliğiyle uğurlandı

Bombalı saldırı sonucu katledilen Hatay Halkevi üyesi Necla Duran, memleketi Antakya’da on binler tarafından uğurlandı. Hatay’ın Defne ilçesine bağlı Aşağıokçular Mahallesi’nde, sabah saatlerinde binlerce kişi Necla Duran’ı uğurlamak üzere aile evinin önünde bir araya geldi. Necla’nın cenazesi annesinin isteği üzerine alkışlarla ve zılgıtlarla karşılandı. Necla Duran’ın gelinliğe sarılı cenazesi sloganlar eşliğinde yapılan yürüyüşle mezarlığa götürüldü ve toprağa verildi.

Dilan Sarıkaya ve Erhan Avcı için Uğur Mumcu Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene, Adana’da annesi Kamile Dora’nın kucağında oturduğu sırada öldürülen 3,5 yaşındaki Tevriz Dora’nın cenazesi de getirildi. Konuşmaların ardından Dilan Sarıkaya ve Tevriz Dora’nın cenazeleri defnedilmek üzere Kabasakal Mezarlığı’na, Erhan Avcı’nın cenazesi ile Küçükoba Mezarlığı’na götürülerek defnedildi.

Katliamda yaşamını yitiren öğretmen Gülhan Elmascan’ın cenazesi memleketi Konya’nın Ereğli İlçesi’ne bağlı Zengen Mahallesi’ne getirildi. Cenaze aracından alınan Elmascan’ın cenazesi meslaktaşı kadınların omuzlarında babasının evine getirilip helallik alındı. Dua ardından tekrar cenaze aracına konup mahalle mezarlığına getirildi. Elmascan’ın cenazesi sloganlarla ve gözyaşları içinde mahalle mezarlığına defnedildi. Cenaze törenine CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Eğitim-Sen üyeleri ile Adana’dan gelen meslektaşları katıldı.

Osman Turan Bozacı Rize’de toprağa verildi

Ankara Katliamı’nda yaşamını yitiren 58 yaşındaki emekli öğretmen, Emek Partili Osman Turan Bozacı memleketi Rize’de gözyaşları içinde toprağa verildi. Bozacı’nın ağabeyi, “Artık susmayacağız, Saray bunu böyle bilsin” diyerek katliama tepki gösterdi. Cenazeye, Bozacı’nın öğrencileri ve yakınlarının yanı sıra, EMEP yöneticileri, ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, HDP, ESP, SDP, Halkevleri, İHD, ÇGD ve KESK’e bağlı bazı sendikalar, CHP üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bozacı, Pazar Şentepe aile kabristanlığında toprağa verildi.

HDP Giresun milletvekili adayı Abdullah Erol da defnedildi

Ankara’da hayatını kaybeden Abdullah Erol Diyarbakır’da toprağa verildi. Erol, HDP Giresun Milletvekili adayıydı.

Kartal Tekin Aslan için ayaktaydı

Ankara Katliamı’nda yaşamını yitiren emekçilerden İnşaat-İş Sendikası Yürütme Kurulu üyesi Tekin Aslan, İstanbul Kartal’da binlerin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı. İnşaat işçileri Aslan’ın cenazesine baretleriyle katıldı. Aslan’ın cenaze törenine, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, HDP milletvekili adayı Turgut Öker, CHP milletvekilli adayı İlhan Cihaner’in, yanı sıra Alevi dernekleri temsilcileri ve çok sayıda demokratik kitle örgütü ve siyasi parti katıldı. Cemevinde yapılan törenden sonra, yoldaşları tarafından omuzlara alınan Tekin Aslan cenazesi, kitlesel bir yürüyüşle anmanın yapılacağı Kartal Meydanı’na getirildi. Tekin Aslan binlerce kişinin sloganları eşliğinde Aydınlıköy mezarlığında toprağa verildi.

Hayatını kaybeden Emek Partisi Mersin İl Yöneticisi 22 yaşındaki Şebnem Yurtman’ın cenazesi Adana’nın Karaisalı’nın Bucak Mahallesi’ndeki aile mezarlığına getirildi. Şebnem’in cenazesini karşılayan anne Fadime ve babası Mehmet Yurtman ile yakınları gözyaşlarına boğulurken üniversiteden ve Emek Partisi’nden arkadaşları da törene katıldı. Arkadaşları da toprak attıkları mezara barışın simgesi olan zeytin fidanı dikti. Emek Partisi üyesi 18 yaşındaki Gökhan Gökbörü’nün cenazesi ise Adana’nın Ceyhan İlçesi’ne getirildi. Aile evinde kısa süre bekletilen Gökhan’ın cenazesi götürüldüğü Yılankale Mahallesi mezarlığında cenaze töreninin ardından sonsuzluğa uğurlandı.

Ümraniye’de törenler

Ümraniye’ye getirilen Vahdettin Özkan, Selim Örs, Ahmet Katurman, Azize Onat, Cemal Avşar’ın cenazesi Dudullu Esenşehir mahallesi Yavuz Sultan Selim Camii’nde yapılan törenin ardından defnedildi. Azize Onat’ın tabutu kadınların omuzunda taşındı.

Ercan’ın cenazesi, Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi bahçesinde tören düzenlendi. Kadınlar tarafından morgdan alınarak omuzlarda bahçeye çıkarılan Ercan’ın tabutu, törenin ardından alkış ve sloganlar eşliğinde cenaze aracına taşındı. Ercan’ın cenazesi, merkeze bağlı Büyükdivan köyünde toprağa verildi. Cenaze törenine CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım, Emek Partisi’nin yöneticileri ile Ercan’ın ailesi, yakınları ve yüzlerce kişi katıldı.

Dersim’de hayat durdu

Emek Partisi üyeleri Mesut Mak ve Adil Gür, Dersim’de yapılan anma töreninde 20 bin kişinin katılımıyla defnedildi. Evrensel’in haberine göre cenaze törenine, sağlık emekçileri hastane önünden yürüyerek katıldı, esnaf kepenk kapattı, öğrenciler de dersleri boykot etti. Sık sık “Faşizme ölüm halka hürriyet”, “Saray savaş, halklar barış istiyor”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür” sloganlarının atıldığı anma, Mesut Mak ve Adil Gür şahsında yaşamını yitirenlere saygı duruşu ile başladı. Cenazeler daha sonra cemevine götürüldü. Gür ve Mak’ın cenazeleri Dersim Merkez Atatürk Mahallesi’nde bulunan Belediye Mezarlığına defnedildiler.

11 Ekim akşam Ankara’dan Elbistan’a getirilen Ebru Mavi ile Seyhan Yaylagül’ün cenazeleri, cemevi girişinde yüzlerce kişi tarafından sloganlar eşliğinde karşılandı. Patlamada hayatını kaybeden Seyhan Yaylagül ve Ebru Mavi için sabah saatlerinde Elbistan Cemevi önünde cenaze töreni düzenlendi. Törene Yaylagül ve Mavi’nin yakınları, siyasi parti ve demokratik kitle örgütünden temsilciler ile yüzlerce yurttaş katıldı. Cenazelerin tören alanına getirilmesinin ardından ise kalabalıktan Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yükseldi. Konuşmaların ardından Seyhan Yaylagül’ün cenazesi kadınlar tarafından omuzlara alınarak cenaze aracına götürüldü.

Barış annesi Batman’da toprağa verildi

Diyarbakır’a getirilen 71 yaşındaki barış annesi Meryem Bulut’un cenazesi karayolu ile Batman’a getirildi. Bulut’un cenazesi, Batman’ın girişinde yüzlerce vatandaş tarafından karşılandı ve öğle saatlerinde konvoyla kent merkezine getirildi. Cenazelerin geçiş güzergahlarında polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Bulut’un cenazesi İkiztepe köyü mezarlığında, gözyaşları arasında törenin ardından sonsuzluğa uğurlandı.

19 yaşındaki üniversite öğrencisi Muhammed Demir’in cenazesi Hakkâri-Van karayolunda karşılandı, cenaze büyük bir araç konvoyu ile Bağışlı köyüne hareket etti. Bağışlı köyünde öğle saatinde yapılan cenaze törenin ardından Muhammet Demir’in tabutu omuzlardan taşınarak Bağışlı köyü aile mezarlığında toprağa verildi.

Fatma Esen’in cenazesi İstanbul’da Fatih Kadın Pazarı’nda yapılan anmanın ardından Gazi Cemevi’ne getirildi. Cenaze töreni için cemevinde binlerce kişi toplandı. Cemevinde yapılan törenin ardından yürüyüşle Gazi Mezarlığı’na götürülen Fatma Esen’in tabutu kadınların omuzunda taşındı. Gazi mezarlığında yapılan törenle Fatma Esen sonsuzluğa uğurlandı.

Berna Koç için Konak Halkevi önünde yapılan anmanın ardından Berna’nın tabutu yeniden kadınların omuzlarında taşınarak mezarlığa doğru yola çıkarıldı. Soğukkuyu Camii’ne doğru yola çıkılırken Halkevciler güvenlik zinciriyle koridor oluşturdu.

Leyla Çiçek’in cenazesi Tarsus Devlet Hastanesi’nden alınarak konvoy eşliğinde son kez evine getirildi. Çiçek’in evinin önünde oluşturulan yaklaşık 2 bin kişilik kortej, Yavuz Donat Bulvarı üzerinden Şehir Mezarlığı’na kadar yürüdü. 4 kilometrelik yürüyüşün ardından Şehir Mezarlığı’na götürülen Çiçek’in cenazesi gözyaşları eşliğinde toprağa verildi.

İnşaat-İş Sendikası üyesi 38 yaşındaki Erol Ekici için Erzincan merkeze 7 kilometre uzaklıktaki Beşsaray Köyü’nde cenaze töreni düzenlendi. Beşsaray Köyü Cemevi’nde yapılan törene çok sayıda kişi ve yakınları katıldı. Cemevi dedesi Ahmet Uğurlu tarafından kıldırılan cenaze namazı ardından Ekici’nin tabutu omuzlara alınarak alkışlar arasında son kez babasının evine götürüldü. Erol Ekici’nin tabutu sloganlar eşliğinde götürüldüğü Beşsaray köyü mezarlığında toprağa verildi.

Muş’ta toprağa verildi

Muhammed Zakir Karabulut, memleketi Bitlis’te toprağa verildi. Muş’tan karayolu ile Güroymak’a getirilen M. Zakir Karabulut’un cenazesi, büyük bir kalabalık tarafından karşılanarak Küllüce köyüne getirildi. Yakınları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla düzenlenen cenaze töreninde Karabulut ağıtlar ve gözyaşları içinde toprağa verildi. Düzenlenen cenaze törenine HDP’lilerin yanı sıra demokratik kitle örgütleri, siyasi parti yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BTS Ankara Şube Yöneticisi Ali Kitapçı Ankara’da sabah saatlerinde yapılan törenin ardından Karşıyaka mezarlığında defnedildi.

İTÜ öğrencisini uğurladı

İTÜ İnşaat Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi Güney Doğan için Taşdelen Hacı Bektaşi Veli Cemevi’nde tören düzenlendi. Törene HDP İstanbul Milletvekili Beyza Üstün, CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Gökçe, İTÜ’den hocaları ve arkadaşları, ailesi ve mahalle sakinleri katıldı. Cenaze töreni saygı duruşuyla başladı. İTÜ öğrencileri de arkadaşları Güney’in en sevdiği şiiri okudu. Cenaze törenin ardından Güney’in evinden helallik alınıp yürüyüş koluyla Taşdelen Mezarlığı’nda sonsuzluğa uğurlandı.

İstanbul Küçükçekmece’de Binali Korkmaz için Garip Dede Türbesi’nde tören düzenlendi. Binali Korkmaz’ı burada binlerce kişi karşılarken yapılan cenaze törenin ardından defnedilmek üzere mezarlığa doğru yürüyüş başladı. Cenaze, törenin ardından bir süre omuzlarda taşınarak, helallik alınması için evine götürüldü. Binali Korkmaz’ın cenazesi daha sonra Kanarya Mezarlığı’nda sloganlarla defnedildi.

İstanbul’da Dicle Deli’nin cenazesi, Silivrikapı Camii’nde düzenlenen törenin ardından mezarlığa doğru yola çıkarıldı. Dicle Deli’nin tabutu yürüyüş boyunca kadınların omuzundan inmedi. Cenaze Silivrikapı mezarlığına getirildi. Dicle Deli’yi binler sonsuzluğa uğurlandı.

Elif Kanlıoğlu’nun cenazesi Arhavi’de kaldırıldı

Katliamda hayatını yitirenlerden Elif Kanlıoğlu’un cenazesi öğlen saatinde, memleketleri Artvin’in Arhavi İlçesi’ne getirildi. Kanlıoğlu için ilçe merkezinde düzenlenen cenaze törenine annesi Öznur, babası Ümit ve ağabeyi Emre Kanlıoğlu ile yakınları, arkadaşları ve çok sayıda kişi katıldı. Cenaze töreninde kızının kırmızı karanfillerle dolu tabutuna sarılan anne Öznur Kanlıoğlu uzun süre gözyaşı döktü. Elif Kanlıoğlu’nun cenazesi Arhavi Merkez Yeni Camii’nde öğlen saatinde düzenlenen cenaze törenin ardından Yemişlik Mahallesi’nde sonsuzluğa uğurlandı. Elif’in tabutuna annesi Öznur Kanlıoğlu da omuz verdi.

Ankara Katliamı’nda yaşamını yitiren Emek Partisi Beyoğlu İlçe yöneticisi Gökmen Dalmaç’ın cenazesi, memleketi Trabzon’da toprağa verildi. Dalmaç aynı zamanda Devrimci Trabzonsporlular taraftar grubuna da üyeydi. Dalmaç’ın cenazesi, namazın ardından alkışlar eşliğinde cenaze aracına konularak toprağa verilmek üzere Bostancı Mahallesi’ndeki aile mezarlığına götürüldü. Öğle saatinde yapılan törenle Gökmen Dalmaç sonsuzluğa uğurlandı.

Ankara katliamında hayatını kaybeden Tayfun Benol’un cenazesi Karacaahmet Şakirin Camii’ne getirildi. Camii de düzenlenen törenin ardından Maltepe Başıbüyük Mezarlığı’nda defnedilmek üzere buradan uğurlandı. Politik Gazetesi Yazı işleri Müdürü olan Tayfın Benol’un cenaze törenine yüzler katılırken katliama öfke büyüktü.

Katliamda hayatını kaybeden Başak Sidar Çevik ile halası Nurgül Çevik’in cenazeleri Suruç’a getirildi. Küçük Sergen köyünde düzenlenen cenaze töreninde tabutları kadınlar omuzladı. Saat 12.30’da düzenlenen cenaze töreni ile Başak Sidar Çevik ve Nurgül Çevik köy mezarlığında sonsuzluğa uğurlandı.

KESK’e bağlı Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) üyesi TCDD çalışanı Nevzat Sayan ile HDP Karaman İl Başkan Yardımcısı Dilaver Karharman, memleketleri Karaman’a son yolculuğuna uğurlandı. Nevzat Sayan’ın cenazesi, dün memleketi Karaman’a getirildi. Öğlen saatinde Kır Mahalle Büyük Camii’ne cenaze törenini ardından Nevzat Sayan Şehir Mezarlığı’nda defnedildi. HDP Karaman İl Başkan Yardımcısı Dilaver Karharman’ın cenazesi ise Belediye Musallası’nda kılınan cenaze namazın ardından Şehir Mezarlığı’nda defnedildi.

Kars’ta cenazeler

Patlamada hayatını kaybeden, 32 yaşındaki Karslı Özver Gökhan Arpaçay’ın cenazesi Kars’a gönderildi. Kars Harakani Havalimanı’ndan, ailesi ve aralarında KESK, DİSK, Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen, BES, SES, İHD temsilcileri ile üyelerinin yanı sıra, CHP, HDP milletvekili adayları tarafından alınarak Merkez Işıklı Camii’ne getirildi. Özver Gökhan Arpaçay’ın cenazesi Yenimahalle Mezarlığı’na defnedildi.

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) avukatlarından Uygar Coşgun için Batıkent Pir Sultan Abdal Cemevi’nde yapılan törene BTS yöneticileri, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Milletvekilleri Şafak Pavey, Ali Haydar Hakverdi, Aykut Erdoğdu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, ÇHD, ÖHD üyesi avukatlar, KESK’e bağlı sendika üyeleri, Gezi Direnişinde yaşamını yitiren Ethem Sarısülük’ün ağabeyi ve HDP Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı Mustafa Sarısülük, kitle örgütü yöneticileri ile yüzlerce yurttaş katıldı. Törende ‘Katil devlet hesap verecek’ sloganları yükseldi. Tören sonrası Coşgun’un cenazesi defnedilmek üzere Karşıyaka Mezarlığına götürüldü.

PSAKD Tarsus Şube Yöneticisi Metin Pesmen Tarsus Cemevi’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Ziya Saygın’in cenazesi memleketi olan Sivan’ın Düzova Köyü’nde son yolculuğuna uğurlandı. Sabah saatlerinden itibaren Cemevi önünde toplanan kitle sloganlar attı. Cenaze konuşmaların ardından omuzlara alındı, sloganlarla köy mezarlığına götürülen cenaze defnedildi.

Ankara’da meydana gelen patlamada eşi Gülhan Elmascan ile birlikte hayatını kaybeden Yılmaz Elmascan memleketi Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde defnedildi. Morgdan alınan cenaze Suruç İlçe Mezarlığına götürüldü. Yüzlerce kişinin katıldığı cenaze, sloganlar eşliğinde Suruç Mezarlığın da yapılan cenaze törenin ardından sonsuzluğa uğurlandı.

Bu haber en son değiştirildi 14 Nisan 2016 23:30 23:30

Reklam

Önceki Haberler

Ayhan Bora Kaplan soruşturması: Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı tutuklandı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında tutuklananlar arasında eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanı Ramazan…

20 Mayıs 2024 20:11

Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesı̇, İsraı̇l Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsraı̇l Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında hakkında…

20 Mayıs 2024 20:01

Zaharova’dan Kiev’e gözdağı: Hiçbir Zelenskiy formülü kurtuluş yolu olmayacak

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Kiev'in Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in uluslararası kamuoyuna sunduğu sözde…

20 Mayıs 2024 19:44

İngiltere’den Julian Assange kararı

İngiltere'de Yüksek Mahkeme, WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ın, ABD'ye iade davasına karşı temyiz başvurusu yapabileceğine hükmetti.

20 Mayıs 2024 19:36

YRP’li belediye ‘örf ve adetlere uygun kullanılmıyor’ diyerek kamelyaları kaldırdı

31 Mart yerel seçimlerinde AKP’den Yeniden Refah Partisi’ne geçen Palu Belediyesi’nin yeni başkanı Muhammet Septioğlu,…

20 Mayıs 2024 19:28

Ayhan Bora Kaplan davası: Sanık avukatları gazetecileri hedef aldı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 20'si tutuklu 61 kişi hakkında Ankara 32. Ağır Ceza…

20 Mayıs 2024 16:06
Reklam