Bu kanun, II. Dünya Savaşı sırasında Türkiye’de ortaya çıkan ekonomik sorunları giderme amacıyla çıkartılmıştır.
Şükrü Saraçoğlu kanunu “Bu kanun aynı zamanda bir devrim kanunudur. Bize ekonomik bağımsızlığımızı kazandıracak bir fırsat karşısındayız. Piyasamıza egemen olan yabancıları böylece ortadan kaldırarak, Türk piyasasını Türklerin eline vereceğiz.” sözleri ile değerlendirdi.
Sonrasında ise “Bu memleket tarafından gösterilen misafirperverlikten faydalanarak zengin oldukları halde, ona karşı bu nazik anda vazifelerini yapmaktan kaçınacak kimseler hakkında bu kanun, bütün şiddetiyle uygulanacaktır.” sözleri ile aslında durumun pek de öyle olmadığı anlaşıldı.
Ermeniler’den yüzde 232, Yahudiler’den yüzde 179, Rumlar’dan yüzde 156 ve Müslümanlar’dan yüzde 4,49 oranında vergi alındı. Vergi veremeyenlere haciz geldi ve mallarına mülklerine el konuldu.
Bu haber en son değiştirildi 17 Mart 2016 07:58 07:58
Yurt çapındaki protestolarda tutuklanan çoğunluğu gençlerin oluşturduğu yurttaşlardan bir kısımı daha serbest bırakıldı.
AKP'li Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, belediyedeki işlerinden çıkarılan Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş üyesi işçilerin belediye…
Ekrem İmamoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'e ilişkin ifadeleri nedeniyle "hakaret", "tehdit" ve "hedef gösterme"…
İstanbul’da Saraçhane’deki protestolar sonrası tutuklanan 34 kişi için "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na…
Türkiye Komünist Hareketi Gençliği, lise öğrencilerinin öğretmenlerine yönelik gerici saldırıya karşı başlattıkları eylemlerle ilgili yaptığı…
İzmir Torbalı Kaymakamlığı ilçede görev yapan bekâr kamu çalışanları için "Evlilik Öncesi Eğitim" modülü kapsamında…