Birinci Dünya Savaşı’nın yarattığı genel kıtlık günleri ile birlikte Türkiye’de de ekmek sıkıntıları yaşanmıştır. Sonrasında mütareke döneminde ithalat imkanından dolayı piyasaların rahatlayacağı, halkın ucuz ve kaliteli ekmek yiyebileceği düşünülmekteydi. Tahmin edildiği gibi dışarıdan İstanbul’a fazla miktarda un gelmesine rağmen ekmek fiyatları ucuzlamadı ve bunun nedeninin vurgunculuk olduğu ortaya çıktı. Vesika ekmeğinin gramajı 250 dirhemden 150 dirheme düştüğü ve ekmeğin kalitesinin de iyi olmadığı dikkate alındığında bu beslenme yetersizliğinin yol açacağı sağlık başta olmak üzere yaşanacak problemler hesaba katılarak nüfus başına verilen ekmeğin ölçüsüne uygun olarak patates verilmesi kararlaştırıldı.
Cumhuriyetin ilanından sonra 1923-1930 yılları arasında Türk basınında çıkan haberler özellikle İstanbul’da ekmek probleminin geçmiş yıllardaki gibi devam ettiğini göstermektedir.
Bu haber en son değiştirildi 5 Eylül 2017 03:34 03:34
İstanbul Şişli’de aracında uğradığı silahlı saldırıda öldürülen Sinan Ateş cinayeti sanıklarından MHP’li avukat Serdar Öktem’in…
Afife Tiyatro Ödülleri Töreni'nde ödül alan tiyatrocu Sükun Işıtan'ın konuşmasında Devlet Tiyatrosu Genel Müdürü Tamer…
Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti davasının tutuksuz sanığı avukat Serdar Öktem, otomobilinin içinde…
Türkiye Komünist Hareketi İstanbul İl Örgütü, yaptığı açıklamada "Dün düşman askerinden kurtarılan İstanbul, tıpkı ülkemiz…
Tekgıda-İş'in olağanüstü kongresi sonrasınd değişen yönetim örgütlenme uzmanları Suat Karlıkaya ve Yunus Durdu'yu işten çıkardı.…
TİP’li Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a Milleyla…