Birinci Dünya Savaşı’nın yarattığı genel kıtlık günleri ile birlikte Türkiye’de de ekmek sıkıntıları yaşanmıştır. Sonrasında mütareke döneminde ithalat imkanından dolayı piyasaların rahatlayacağı, halkın ucuz ve kaliteli ekmek yiyebileceği düşünülmekteydi. Tahmin edildiği gibi dışarıdan İstanbul’a fazla miktarda un gelmesine rağmen ekmek fiyatları ucuzlamadı ve bunun nedeninin vurgunculuk olduğu ortaya çıktı. Vesika ekmeğinin gramajı 250 dirhemden 150 dirheme düştüğü ve ekmeğin kalitesinin de iyi olmadığı dikkate alındığında bu beslenme yetersizliğinin yol açacağı sağlık başta olmak üzere yaşanacak problemler hesaba katılarak nüfus başına verilen ekmeğin ölçüsüne uygun olarak patates verilmesi kararlaştırıldı.
Cumhuriyetin ilanından sonra 1923-1930 yılları arasında Türk basınında çıkan haberler özellikle İstanbul’da ekmek probleminin geçmiş yıllardaki gibi devam ettiğini göstermektedir.
Bu haber en son değiştirildi 5 Eylül 2017 03:34 03:34
Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, Paris’te İsrail heyetiyle bir araya gelerek ülkenin güney bölgelerinde…
TÜİK'in açıkladığı Türkiye'nin sosyoekonomik seviyesi verilerine göre, yurttaşların yüzde 51,8'i sosyoekonomik olarak alt seviyede yaşıyor.
Sanatçı Müjdat Gezen hakkında gazeteci Ayşenur Arslan’la bir yıl önce yaptığı Youtube programındaki sözleri nedeniyle…
ABD'de, Filistin eylemlerine katılan öğrencilerin vizesinin inceleneceği açıklamasının ardından yüzlerce öğrencinin vizesi ‘terörizm’ iddiasıyla iptal…
Tutuklu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in oğlu Mustafa Gökhan Böcek Antalya Havalimanı'nda gözaltına alındı.
Antalya Müzesi'nin yıkım kararına karşı Müze Çalışma Grubu öncülüğünde yurttaşlar 21 Ağustos Çarşamba günü 18.30'da…