Birinci Dünya Savaşı’nın yarattığı genel kıtlık günleri ile birlikte Türkiye’de de ekmek sıkıntıları yaşanmıştır. Sonrasında mütareke döneminde ithalat imkanından dolayı piyasaların rahatlayacağı, halkın ucuz ve kaliteli ekmek yiyebileceği düşünülmekteydi. Tahmin edildiği gibi dışarıdan İstanbul’a fazla miktarda un gelmesine rağmen ekmek fiyatları ucuzlamadı ve bunun nedeninin vurgunculuk olduğu ortaya çıktı. Vesika ekmeğinin gramajı 250 dirhemden 150 dirheme düştüğü ve ekmeğin kalitesinin de iyi olmadığı dikkate alındığında bu beslenme yetersizliğinin yol açacağı sağlık başta olmak üzere yaşanacak problemler hesaba katılarak nüfus başına verilen ekmeğin ölçüsüne uygun olarak patates verilmesi kararlaştırıldı.
Cumhuriyetin ilanından sonra 1923-1930 yılları arasında Türk basınında çıkan haberler özellikle İstanbul’da ekmek probleminin geçmiş yıllardaki gibi devam ettiğini göstermektedir.
Bu haber en son değiştirildi 5 Eylül 2017 03:34 03:34
Avrupa Birliği, Suriye'ye uygulanan tüm yaptırımların kaldırılması yönünde karar aldı. Konuya ilişkin resmi açıklamanın ilerleyen…
Kanal İstanbul projesine ilişkin TMMOB’nin açtığı dava reddedildi. Mahkeme, plan değişikliğini kamu yararına uygun buldu.
DSÖ çatısı altında 3 yıldır süren müzakereler sonuç verdi. Ülkeler, olası salgınlarda birlikte hareket edecek;…
Gazeteciler Yavuz Oğhan, Nevşin Mengü ve Barış Pehlivan, Akşam gazetesinin Ekrem İmamoğlu’nun basın danışmanı, Medya…
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yürütülen soruşturmanın geldiği noktada iktidar içinde ciddi bir kriz yaşandığı…
TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ve Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Ömer Aras, 13 Şubat'taki genel kurulda…