Ressam Mehmet Tekin’in “Hareket” adlı sergisi izleyici ile buluşuyor

Ressam Mehmet Tekin’in “Hareket” adlı resim sergisi 29 Nisan – 21 Mayıs 2016 tarihlerinde Öktem&Aykut Sanat Galerisinde gerçekleşecek.

Ressam Mehmet Tekin’in “Hareket” adlı sergisi izleyici ile buluşuyor

Ressam Mehmet Tekin’in “Hareket” adlı resim sergisi  29 Nisan – 21 Mayıs 2016 tarihlerinde Öktem&Aykut Sanat Galerisinde gerçekleşecek.

Tuvali çok boyutlu ve derin bir sahne olarak kuran Tekin, figürlerin üst üste bindiği resimlerinde hareketin doğasını ve vazgeçilmezliğini araştırır.

Bir araya getirdiği figürlerin, zaman ve mekânın tuhaf bir düğümünde beraberce varoluşlarını onların devinimleri ile mümkün kılar.

Aynı anda hem yüzer hem de uçarcasına resmedilmiş insanlar, tuvale sanki hem kazınmış hem de okşanarak yerleştirilmiştir.

Böylece bir yandan tuvalden kaçar, bir yandan da izleyiciyi tuvale davet eder gibidirler. Üstelik bu gerilimi varoluşçu bir vakar ile göğüsler, böylece olgun bir estetiği yansıtırlar.

Tekin’in bitmek bilmeyen bir hareket içerisinde resmettiği karakterleri, 2000’li yılların geç Modernitesinde gençlik kitlelerinin varoluşçu gelgitini, çelişkileri içerisinde hem öfke hem de sevecenlikle ifade eder.

Tuvalin yüzeyinde uçucu bir tonda cereyan eden bu sahneler; hayatın tam içinde yer alır ve hafızalarımızın derininde iz bırakır.

1979 yılında İstanbul’da doğan Mehmet Tekin, öğrenimini Nova Southeastern University’de tamamladı. Tekin’in bir önceki sergisi Boşlukta Dönerken 2013 yılında Karşı Sanat Çalışmaları’nda yer aldı.

Mehmet Tekin’in sergisi Büyük Hendek Caddesi, Portakal Sokak No:2 Galata’da.