Reklam
Kategoriler: Dış Açı

ABD: YPG’ye güveniyoruz, İncirlik için Türkiye’ye teşekkür ediyoruz

Reklam

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, YPG’nin IŞİD’e karşı savaşmada sahada etkili bir ortak olduğunu belirterek, aksi kanıtlanıncaya kadar onlara güvendiklerini söyledi.

Mark Toner, günlük basın toplantısında, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin de YPG’nin güvenilmez olduğunu söylemesinden memnun olduk” şeklinde sözleriyle ilgili soruları yanıtladı.

YPG ve PYD ile PKK’ye yönelik politikalarının değişmediğini belirten Toner, PKK’yi “terör örgütü” olarak, YPG’yi ise farklı gördüklerini yineledi.

“Aksi kanıtlanmadıkça YPG’ye güveniyoruz”

YPG’nin Suriye’nin kuzeyinde IŞİD’e karşı savaşmada sahada çok etkili bir ortaklardan biri olduğunu ifade eden Toner, “Bizim değerlendirmemize göre, onların (YPG’nin) IŞİD’e karşı savaşmak dışında başka bir şey yapmaya herhangi bir eğilimleri olduğunu görmedik” dedi.

Toner, bir gazetecinin “Onlara (YPG’ye) güveniyor musunuz?” şeklindeki sorusunu, “Aksi kanıtlanmadıkça evet” diye yanıtladı.

Bir başka soru üzerine, YPG’ye herhangi türden bir silah vermediklerini kaydeden Toner, YPG’nin ABD kaynaklı silahları bir şekilde PKK’ye kaçırdığı şeklindeki iddiayı destekleyecek bir kanıt görmediklerini de belirtti.

“İncirlik Üssü, Suriye Demokratik Güçleri’ni desteklemek için kullanılıyor”

Toner, Türkiye’nin İncirlik Üssü’nü Amerikan uçaklarına kapatma ihtimaline dair bir soru üzerine de, bu yönde bir adım görmediklerini söylerken, Türkiye’nin NATO müttefiki ve IŞİD karşıtı koalisyonun güçlü ortağı olarak koalisyon üyelerine İncirlik üssünü kullanma izni vermesini çok takdir ettiklerini kaydetti. Toner, bunun, Suriye’nin kuzeyinde IŞİD’e karşı savaşan gruplara hava desteği vermelerini sağladığını sözlerine ekledi.

Bu haber en son değiştirildi 22 Şubat 2016 10:33 10:33

Reklam

Önceki Haberler

Üç fidan, İstanbul, Ankara ve İzmir’de anıldı: Bağımsız ve sosyalist Türkiye’yi kuracağız!

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilmelerinin yıldönümünde TKH Gençliği tarafından yapılan eylemlerle…

6 Mayıs 2024 18:57

İstanbul’daki 1 Mayıs baskınlarında gözaltına alınan 12 kişi için tutuklama talebi

İstanbul’da 1 Mayıs kutlamalarında Saraçhane’den Taksim’e yürümek istedikleri gerekçesiyle dün sabah ev baskınlarıyla gözaltına alınan…

6 Mayıs 2024 16:30

Bursa’nın CHP’li yeni belediye başkanı yeğenine üst düzey görev verdi

AKP’den CHP’ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde, Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yeğenini belediyenin şirketine ‘başkan’ olarak…

6 Mayıs 2024 16:25

YSK kesin seçim sonuçlarını açıkladı

YSK Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin kesin seçim sonuçlarını duyurdu. Yener, seçimlerin…

6 Mayıs 2024 16:14

Denizlerin izinde: Bugün neredeyiz?

"Tam bağımsız Türkiye sloganı içi boş bir slogan değildir. Bu sloganın ağırlığını taşıyabilmek antiemperyalist mücadelede…

6 Mayıs 2024 13:04

Denizlerin mücadelesi neydi?

"Şüphesiz onların yaptıklarını bir kaç sayfaya sığdırmak mümkün değil fakat yine de onların bunu ne…

6 Mayıs 2024 12:56
Reklam