Reklam
Kategoriler: Dış Açı

ABD’den ‘Türkiye’ye seyahat uyarısı’na açıklama: Tesadüfen…

Reklam

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen ve 42 kişinin ölümüne yol açan terör saldırısından kısa süre önce Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısında bulunmalarının ‘tesadüf’ olduğunu söyledi.

Başkent Washington’da düzenlediği günlük basın toplantısına Atatürk Havalimanı’nı kana bulayan saldırısıya değinerek başlayan Toner, saldırıda yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Saldırıdan bir gün önce Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısını güncellediklerini ve bunu duyurduklarını anımsatan Toner, “Bu uyarıda terör gruplarının ABD vatandaşlarına yönelik artan tehditlerine işaret ettik ve aşırıcıların yalnızca Türkiye’de değil, Avrupa genelinde havaalanları ve ulaşım merkezlerini hedef aldığı uyarısında bulunduk. Biliyorsunuz Türkiye’de birçok terör saldırısı da meydana geldi. Ama Amerikalılar Türkiye’ye seyahat etmesin demiyoruz. Böyle bir durumda, Paris’teki ya da Brüksel’deki terör saldırılarından sonra Amerikan vatandaşlarına güncel bilgileri edinmeleri, uyanık ve bulundukları yerde durumun, tehdidin farkında olmaları gerektiğini anımsatıyoruz” dedi.

“Bilgimiz olsaydı tabii ki Türk yetkililerle paylaşırdık”

Toner, 29 Mart’ta yayınladıkları seyahat uyarısını, Atatürk Havalimanı saldırısından bir gün önce, 27 Haziran’da güncellemelerinin herhangi bir saldırı tehdidi ile ilişkili olup olmadığı sorusunu, “Hayır. Yakında ortaya çıkabilecek ya da önlem almayı gerektirecek özel bir istihbaratımız yoktu. Böyle bir bilgimiz olsaydı tabii ki bunu Türk yetkililerle paylaşırdık ama yoktu” diye yanıtladı. Türkiye ile düzenli olarak istihbarat paylaşımı yaptıklarını belirten Toner, ABD’nin yayınladığı seyahat uyarısı ile Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısı arasında bağ kurmanın doğru olmayacağını söyledi.

Bu haber en son değiştirildi 1 Temmuz 2016 10:27 10:27

Reklam

Önceki Haberler

Sinan Ateş’in eşi açıkladı: Darbe komisyonuna isim listesi verdi

Ayşe Ateş, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in resmi görevi olmadan darbe komisyonuna isim listesi…

13 Mayıs 2024 17:14

Bir ilde daha ekmeğe zam

Edirne merkezde 7,5 liradan satılan 210 gram ekmek, gelen zamla 10 lira oldu.

13 Mayıs 2024 17:10

İBB Meclisi’nde Deniz Gezmiş tartışması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Mayıs ayı olağan meclis toplantılarının ilk oturumu Meclis 1. Başkanvekili Nuri…

13 Mayıs 2024 17:05

AKP’li Kurtulmuş’un ‘yeni anayasa’ turu sürüyor: Sırada MHP var

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'yeni anayasa' çalışmaları kapsamında başlattığı ziyaretleri sürdürüyor. Daha önce CHP, İYİ…

13 Mayıs 2024 16:37

Soma davasının avukatı Can Atalay: İnadımız ve kararlılığımız azalmayacak

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Can Atalay, 10 sene önce yaşanan ve Soma'da 301 madencinin hayatını…

13 Mayıs 2024 16:04

Mahkeme kaçak yapı sahiplerinin başvurusunu reddetti

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Üsküdar’daki kaçak kafe sahiplerinin İBB’nin gerçekleştirdiği yıkıma karşı açtıkları 4 davayı…

13 Mayıs 2024 15:56
Reklam