Reklam
Kategoriler: İç Açı

AKP hep bir ağız: ‘Bildiriyi PKK yazmıştır’ korosu

Reklam

Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi tarafından yayınlanan “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisinin arkasından başlatılan ve adeta cadı avına dönüşen kampanyada AKP’nin yeni iddiası “bildiriyi PKK yazmıştır” oldu.

AKP’liler her fırsatta bu iddiayı dillendirirken yandaş medya organlarında da sürekli olarak bu iddia servis ediliyor. Daha önce savcılık sorgularında Bese Hozat’tan talimat aldıkları ve bildiri içeriğindeki mesajların genel olarak “PKK/KCK jargonu” ile yazıldığı gibi suçlamalara maruz kalan akademisyenler için şimdi de AKP’lilerin “bildiriyi PKK yazdı” korosuyla karşı karşıya.

Bozdağ ile başladı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, adeta bakan olduğunu da unutarak, “Dile getirilenlerin tamamı PKK terör örgütünün görüşleri. PKK’ya müzahir çevrelerin görüşleri. Böyle bir bildiriyi ancak PKK terör örgütü, gönüllü destekçileri yazabilir.” dedi.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop da konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Böyle bir metni ancak Kandil hazırlayabilir. Bölgede bir sorun var. Bir şeye taraf bile olsanız bu operasyonların terör örgütüne karşı yapıldığını ifade etmek gerekir. Burada akademik bir çıkış, akademik bir söz yok. Siyasi tarafgirlik, kör bakışı açısı var. Bu bildirinin teröre çağrı yapan, terörü adeta destekleyen ifadelerini, düşünce ve ifade hürriyetinin sınırları içinde kalması ve bundan yararlanması mümkün olmaz.”

Eski Bakan Akarcalı: Ciddi bir şekilde inceledim, metin PKK’nın kaleminden çıkmış

A Haber’de yayınlanan Memleket Meselesi programına konuk olan ANAP’lı Eski Bakan Bülent Akarcalı ise, “Bu metnin akademik bir metin olmadığını, doğrudan doğruya PKK’nın kaleminden çıkmış bir metin olduğunu çok açık ve seçik bir şekilde görüyoruz. Ben bunu ciddi bir şekilde inceledim.” dedi.

Gözaltına alınan akademisyenlere yönelik suçlama neydi?

‘Barış için Akademisyenler İnisiyatifi’ tarafından yayınlanan ve akademi dünyasında depreme yol açan ‘Bu Suça Ortak olmayacağız’ adlı ilişkin suçlama belli oldu. Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ndeki sorguda; imza kampanyasının KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bese Hozat’ın talimatıyla yapıldığı ve bildirinin PKK üyesi jargonuyla yazıldığı iddialarının ileri sürüldüğü ortaya çıkmıştı.

Sorgu tutanağında, bildiriye ilişkin şu suçlamalar yöneltildi:

“Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin güvenlik güçleri tarafından PKK/KCK terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, kamu güvenliğinin sağlanması amacıyla yapılan operasyonlardan Kürt halkına karşı uygulanan katliam olarak lanse edildiği, terör örgütünün vermiş olduğu talimatlarla devletin katliam yaptığı şeklinde açıklamalarda bulunduğu, bu bağlamda terör örgütü ile söylem birlikteliği içerisinde olunduğu, uluslararası bağımsız gözlemcilerin bölge girmesi gerektiği şeklinde ifadelerin bulunduğu, operasyonlardan şiddet ve katliam olarak ifade edildiği, bu katliamlara sessiz kalarak suç ortakları olmayacaklarını ve uluslararası kamuoyu oluşturarak temaslarda bulunmaya devam edecekleri şeklinde ifadelerin bulunduğu, Türkiye Cumhuriyeti devletinin uluslararası savaş suçu işlediği, bildiri içeriğindeki mesajların genel olarak PKK/KCK terör örgütü mensubu jargonu ile yazıldığı, devletin suçlandığı ve aşağılandığı, bildirinin PKK/KCK terör örgütü KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bese Hozat’ın tüm aydın ve demokratik çevrelere ve Kürtlere özyönetim ilanlarına sahip çıkma talimatına karşılık yayınlandığı, PKK/KCK terör örgütüne meşrulaştırmaya yönelik yazıldığı, Türkiye’yi uluslararası arenada zora sokmaya yönelik olduğu…”

Bu haber en son değiştirildi 18 Ocak 2016 08:47 08:47

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam