Reklam
Kategoriler: İç Açı

AKP’de ‘fotoğraf’ paniği: Konuşmayın yenileri gelecek!

Reklam

AKP’li milletvekillerinin Fethullah Gülen ile Pensilvanya’daki evinde çekilen fotoğraflarının ve ByLock mesajlama uygulamasının kimi milletvekillerinde de bulunduğu iddialarının basına yansıması ardından parti yönetiminden milletvekillerine uyarılar yapıldı.

Ortaya çıkan fotoğraflarla “AKP’yi yıpratma amaçlı yeni bir operasyon yapıldığı” iddiası öne sürülerek, bizzat Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatıyla milletvekillerine “konuşmayın” uyarısı gittiği belirtiliyor. Aynı nedenle vekillere sosyal medyayı da fazla “kullanmayın talimatı verildi.

ANKA’da yer alan bilgilere göre; AKP yönetimi Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatı ile milletvekillerine, “rastgele medyaya konuşmayın” uyarısını yaptı.

‘Fotoğraf ve ByLock’ uyarısı

Parti yönetimi milletvekillerine, “Bu süreçte FETÖ tarafından Hükümet ve AK Parti’ye yönelik yeni bir operasyon yapılıyor. Fethullah Gülen ile çekilen fotoğrafların basına sızdırılması başladı. Amaç kamuoyunda yeni bir algı oluşturmak. Bu konuda rast gele medyaya açıklamalarda bulunmayın, sosyal medyayı da bu konularla ilgili fazla kullanmayın, konuştukça konular gündeme tutuluyor. Konuşacağınız her konu için parti yönetimine başvurun ve izin alın” uyarı mesajları gitti.

Devamı gelecek

Öte yandan AKP’li yöneticiler, geçmişte yani 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan önce Fethullah Gülen ile AKP’li siyasilerin çektikleri fotoğrafların belli aralıklarla basına yansıtılacağı belirtiliyor. Bu tür “parti içini karıştırmaya” yönelik operasyonları beklediklerini kaydeden AKP’li yöneticiler, ANKA’ya şu değerlendirmelerde bulundular:

“Biz zaten bu tür parti içerisini karıştırmaya yönelik operasyonları bekliyoruz. 15 Temmuz’da başarılı olamadıkları için şimdi bu küçük oyunlarla Hükümet ve partiyi yıpratmaya çalışıyorlar. 17-25 Aralık’tan önce ABD’de düzenlenen Türk günlerini cemaat organize ediyordu. Dolayısıyla davet üzerine her yıl düzenli olarak gidiyorduk. Fotoğraf çekilmesi de normal. Ne zaman ki 17-25 Aralık operasyonu oldu ve niyetlerini öğrendik. Bu tarihlerden sonra zaten bu örgütle tüm bağlarımızı kopardık”

Bu haber en son değiştirildi 29 Eylül 2016 21:08 21:08

Reklam

Önceki Haberler

‘Faiz haramdır’ diyen Halil Konakcı, teminat olarak yatırdığı paranın faizini istemiş!

"Faiz, tavizi olmayan tek haramdır" diyen Halil Konakcı, mahkemeye yaptığı başvuruda teminat olarak yatırdığı paranın…

20 Eylül 2024 18:20

Fen lisesinde şalvarlı ‘kandil’ etkinliği

Milli Eğitim Bakanlığı, ÇEDES projesi adı altında okulları imam ve müftülere teslim etmeye devam ediyor.…

20 Eylül 2024 18:14

İsrail ordusu, Filistinlilerin cesetlerinin çatıdan atılmasına ‘inceleme’ başlattı

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria’da askerlerinin birden fazla Filistinli’nin cesedini çatıdan attığını gösteren görüntüler…

20 Eylül 2024 17:52

DİSK, İzmir’de sokağa çıktı: Çekin elinizi soframızdan

DİSK, İzmir'de ‘Gelirde adalet, vergide adalet’ talebiyle sokağa indi. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Bu…

20 Eylül 2024 16:20

AKP Grup Başkanvekili Gül: Kurulduğu günden beri sessiz devrim yapan bir partiyiz

AKP Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül katıldığı toplantıda partisinin "siyasal ve demokratik alandaki sessiz devrimlerine devam…

20 Eylül 2024 15:43

Diyarbakır Baro Başkanı Eren, Narin’in otopsi raporu hakkında açıklama

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Bağlar'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili İstanbul Adli Tıp…

20 Eylül 2024 15:34
Reklam