Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Alman Ordusu İncirlik’e üs mü kuruyor?

Reklam

Alman Ordusu IŞİD’le mücadelede kullanılan Tornado tipi savaş jetleri için İncirlik’te askeri bir üs oluşturmayı planlıyor.

Spiegel Online’da yer alan haberde, Alman hükümetinin IŞİD’le mücadelenin uzun zaman alacağını hesapladığını ve IŞİD’e karşı hava saldırılarında kullanılması amacıyla Tornado tipi savaş jetleri üretildiğini yazdı. Haberde, Alman Ordusu’nun (Bundeswehr) savaş jetleri için Türkiye’deki İncirlik Üssü’nde de ayrı bir üs oluşturmayı planladığı belirtildi.
Haberde, Almanya’nın İncirlik’te Tornado jetlerine özel bir hava üssü oluşturmasının Alman askerlerinin yerleşmesi ve tam askeri donanımın sağlanması ile 65 milyon euroya mal olacağının Alman Ordusu’nun iç raporlarında hesaplandığı belirtildi. Alman Ordusu’nun uzun vadeli bir askeri üs anlaşması için Ankara pazarlıklarını sürdürdüğü de kaydedildi.

Tornado jetlerinin hemen hemen her gün Suriye üzerinde uçtuğu ve IŞİD’le ilgili bilgi aktardığı belirtiliyor. Tornado uçakları için şu anda Türkiye’de 200 kadar Alman askeri bulunuyor.

Alman Ordusu’nun şimdiye kadarki İncirlik’teki varlığı Türkiye’nin NATO ortağı olarak geçici statüteydi ve ihtiyaçları Türkiye tarafından karşılanıyordu. Ancak planlanan üssün hayata geçirilmesi ise Alman askerleri İncirlik’te kalıcı olarak bulunacak. Ankara ile pazarlıklar devam ederken üssün yapımına yakın bir tarihte başlanmasının planladığı kaydedildi.

Bu haber en son değiştirildi 26 Nisan 2016 11:51 11:51

Reklam

Önceki Haberler

Sosyalist partilerden ortak 1 Mayıs açıklaması: Sömürü düzenine karşı 1 Mayıs’a

SOL Parti, EMEP, TİP, Halkevleri ve TKH, 1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek üzere saat 10.00’da Saraçhane’de…

29 Nisan 2024 15:07

DİSK’ten AYM kararını hatırlatan 1 Mayıs açıklaması

DİSK, Bakan Yerlikaya'nın 1 Mayıs açıklamasının ardından AYM kararının bir bölümünü hatırlatarak paylaşım yaptı. DİSK…

29 Nisan 2024 13:46

Sinan Ateş cinayetinin iddianamesi tamamlandı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in, suikast sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,…

29 Nisan 2024 13:42

Yargıtay Başkanı 27’nci turda da seçilemedi

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılmaya başlanan başkanlık seçimlerinin 27.…

29 Nisan 2024 13:39

AKP’li vekilden boğazda kaçak villa

AKP'li vekil Ayhan Gider’in Çanakkale Boğazı’nı gören villasının kaçak olduğu ortaya çıktı. Gider yaptığı açıklamada,…

29 Nisan 2024 09:20

AKP kulislerinde seçimin faturası kesilecek iddiası

Yarın gerçekleşecek olan seçim sonuçlarının değerlendirileceği AKP MYK'de, bazı isimlerin görevden alınacağı iddia edildi. Kulislere…

29 Nisan 2024 09:15
Reklam