Berliner Zeitung’a konuşan Berlinli sanatçı Klaus Staeck, Almanya ve Avrupa’da düşünce, basın ve sanat özgürlüğüne yönelik giderek artan saldırıların endişe verici olduğunu söyledi. Sanat Akademisi’nin eski başkanı Staeck, “Özellikle de küstah bir şekilde, Erdoğan’ın bizim savunma gücümüzü uygunsuz istekleri ile test etmeye çalışması gibi” diye konuştu.
Avrupa’nın Türkiye ve AB arasındaki mülteci anlaşması nedeniyle baskı altına girdiğini savunan Staeck, Türkiye’deki sanatçı ve gazetecilerin durumuna ilişkin endişelerinin arttığını da ifade etti. Staeck, “Sadece bir cumhurbaşkanının keyfi hareketleri değil, hükümete yakın vurucu birlikleri de buraya transfer ediliyor” diye konuştu.
Berlin Maxim Gorki Tiyatrosu Başkanı Shermin Langhoff da insan hakları ihlalleri, sanat özgürlüğüne saldırılar görmezden gelinerek Türkiye ile yapılan ortaklığın bir anlamı olamayacağını söyledi. Langhoff, Alman Anayasası’na işaret ederek “Anayasanın beşinci maddesi geçerlidir. Nokta” şeklinde sözlerini sürdürdü. Alman Anayasası’nın beşinci maddesi, ifade özgürlüğünü düzenliyor.
Bu haber en son değiştirildi 29 Nisan 2016 14:54 14:54
İzmir Konak'ta 2 üniversite öğrencisi, "boykot" yazılaması gerekçe gösterilerek, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan tutuklandı.
Gaziantep Gaziantep 4. Organize sanayi bölgesinde Eruslu Global fabrikasında çalışan Cüneyt Tişkaya. 'nisan tarihinde yurt…
Türkiye Barolar Birliği'nin Ankara'daki genel merkezinde toplanan binlerce avukat 5 Nisan Avukatlar Günü'nde "Savunmanın Bağımsızlığı…
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), yarından itibaren elektriğe konut aboneleri için yüzde 25 zam yapılacağını…
‘Komünizm tehlikesine karşı’ ABD öncülüğünde 4 Nisan 1949’da kurulan savaş örgütü NATO, 76 yıldır katliamlar,…
Trabzon'da CHP Gençlik Kolları tarafından Ekrem İmamoğlu'na yönelik imza kampanyası için kurulan standa bıçaklı saldırı…