Reklam
Kategoriler: İç Açı

Anıtkabir’e top sahası mı yapıldı? Bir önceki Anıtkabir Komutanı’ndan açıklama

Reklam

Anıtkabir’e yapılan ve büyük tepki çektiği için kaldırılan çocuk parkından sonra, şimdi de halı saha yapıldığı öne sürüldü.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Anıtkabir’de tepkilerin ardından kaldırılan çocuk parkının ardından şimdi de Anıtkabir yerleşkesi içine halı saha yapıldığını belirtti.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ve Yönetim Kurulu Üyesi Namık Kemal Kaya Anıtkabir çevresinde incelemelerde bulundu. Bu incelemeler sırasında Fevzi Çakmak caddesinden görünen halı sahayı tespit ettiler. Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan “Bu nasıl bir saygısızlık. Çocuk parkından sonra şimdide halı saha yapmışlar.Bu halı sahada oradan ya kalkacak ya kalkacak” dedi.

Anıtkabir Komutanı’ndan açıklama

Bir önceki Anıtkabir Komutanı Emekli Albay Muzaffer Taytak, konu ile ilgili açıklama yaptı. Balyoz mağduru Kurmay Albay Mustafa Önsel’in sosyal medya hesabından aktardığına göre, Top sahasının Anıtkabir bölgesinde değil, burada askerlik görevini yapan er ve erbaşların yaşam alanında bulunduğu söyleyen Taytak, bu tür kampanyalar bahane edilerek kanunun değiştirilip Anıtkabir’in sivil bakanlığa bağlanabileceği uyarısında bulundu.

Taytak’ın açıklaması şöyle:

“Arkadaslar Anitkabir mini futbol sahasının Anıt bloku ile bir ilgisi yok..Erbaş ve erlerin yaşam alanı ile ilgili bölgede..Oraya ben 30 Ağustos 2014 te normal bir futbol sahası yaptırmıştım..Benden sonrakiler onu da yıkıp hali saha yapmışlar..Ama bu gaza gelmemek lazım..Anıt bloku ile ilgili değil sonuçta..selamlar
[09/10 23:10] Taytak: Anıtkabir ile ilgili haber Sözcü gazetesi com.tr de yer almış..bu kampanyaların sonunda Anıtkabir kanununu değiştirip sivil bakanlığa bağlamak isteyebilirler..o yüzden çanak tutmamak lazım..ilgi alaninizi bu yönde bilgilendiriniz.. orası kanunla belirlenmiş Anıt bloku ile ilgili bir alan içerisinde değil..”

Bu haber en son değiştirildi 11 Ekim 2016 21:52 21:52

Reklam

Önceki Haberler

Yeni Ülke dergisinin 29. sayısı “Devlet ve İktidar” dosya konusu ile çıktı

İki aylık fikir dergisi Yeni Ülke'nin 29. sayısı yayımlandı.

14 Mayıs 2024 22:36

Okullarda şiddet durmuyor: Ortaokul öğrencisi öğretmenini bıçakladı

Elazığ’da sınav esnasında kopya çekerken yakalanan öğrenci, yanında getirdiği bıçakla öğretmenini yaraladı.

14 Mayıs 2024 20:48

Zonguldak’ta maden ocağında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti

Maden ocağında meydana gelen göçükte kalan iki işçiden biri hayatını kaybetti.

14 Mayıs 2024 20:09

Sakarya’da iş cinayeti: Boya varilinin patlaması sonucu bir işçi hayatını kaybetti

Boya varilinin patlaması sonucu yaralanan 3 orman işçisinden biri, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

14 Mayıs 2024 19:59

İstanbul’da suya zam

İstanbul'da İSKİ'nin teklifi ile suya yüzde 36 ile 53 arasında zam yapıldı. Birinci kademe su…

14 Mayıs 2024 19:52
Reklam