Reklam
Kategoriler: İç Açı

Ankara Altındağ’da tehlikeli çağrı

Reklam

Ankara’da Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak oturduğu Altındağ’ın Siteler bölgesinde Önder Mahallesi’nde bulunan ve Suriyelilerin sıklıkla kullandığı bir parka sosyal medya üzerinden saldırı çağrısı yapılıyor.

Ankara’da Mobilyacılar Sitesinin çevresindeki Yıldız, Önder ve Battalgazi mahallelerinde kentsel dönüşüm kapsamındaki evlerde çoğunluğu Suriyeli, çok sayıda sığınmacı yaşıyor. Mahalleli ile sığınmacılar arasında zaman zaman gerginlikler yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta mahallede yaşanan kavgada Türkiyeli bir genç yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı. Evrensel‘de yer alan habere göre, sosyal medyada yaralı gencin fotoğraflarıyla birlikte Cumartesi akşamı için yürüyüş çağrısı yapılıyor. Çağrılarda Suriyeli sığınmacılara yönelik ırkçı söylemler dikkat çekiyor.

2014 yılında mahallede yaşanan gerginlik, sığınmacıların kaldığı bazı evlerin yakılmasıyla sonuçlanmıştı. Mahallede artan tansiyon nedeniyle yürüyüşün ırkçı bir saldırıya dönüşmesinden endişe ediliyor. Bölgede yaşayan sığınmacıların da durumdan haberdar oldukları ve Cumartesi günü evden çıkmamaları için çocuk ve gençleri uyardıkları belirtiliyor.

Ankara Emniyetinin de yürüyüş çağrılarından haberdar olduğu, polisin bölgede özel önlem alacağı ifade ediliyor. Toplanma çağrısının yapıldığı Battalgazi Mahallesi’nin muhtarı Bayram Uğurlu, sosyal medyadan yapılan çağrılardan endişe duyduklarını belirterek, kötü bir durum yaşanmamasını dilediklerini söyledi. Uğurlu, çağrıyı yapanların mahallede oturan kişiler olmadığını ifade etti.

Bu haber en son değiştirildi 17 Temmuz 2016 07:12 07:12

Reklam

Önceki Haberler

ÖZEL HABER | Yandaşlara kaynak tasarruf tanımıyor: MEB eğitimleri özel otellerde!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sürekli yapılan hizmet içi eğitimler, bugüne kadar Öğretmen Evleri’nde ve Hizmet…

15 Mayıs 2024 09:00

GÖRÜŞ | Av. Doğan Erkan: AKP yeni anayasa yapabilir mi?

AKP’nin iktidar öncesi ve ilk iktidarı dönemi siyasal/ideolojik programının asıl kaynağını göremeyen kesimler bir tarafa…

15 Mayıs 2024 08:00

RÖPORTAJ | Üniversite ve liseli gençlik iddialı: Çaresiz olmadığımızı göstermek için bir araya geliyoruz

"Laiklik başlığı gençlik adına en kritik başlıklardan biri. Çünkü laikliğin hedef alınmasının temel sebeplerinden birisi…

15 Mayıs 2024 07:25

Yeni Ülke dergisinin 29. sayısı “Devlet ve İktidar” dosya konusu ile çıktı

İki aylık fikir dergisi Yeni Ülke'nin 29. sayısı yayımlandı.

14 Mayıs 2024 22:36

Okullarda şiddet durmuyor: Ortaokul öğrencisi öğretmenini bıçakladı

Elazığ’da sınav esnasında kopya çekerken yakalanan öğrenci, yanında getirdiği bıçakla öğretmenini yaraladı.

14 Mayıs 2024 20:48
Reklam