Reklam
Kategoriler: İç Açı

#Ankara katliamında üçüncü bombacı iddiası

Reklam

Patlama yerinde bulunan bir erkek bacağının, gözcü olduğu iddia edilen V.K’ye ait olabileceği üzerinde duruluyor. V.K’nin camları filmle kaplı aracın arka koltuğunda oturmuş olabileceği iddia edildi.

Başta Şanlıurfa ve Gaziantep olmak üzere çeşitli illerden gözaltına alınan 12 kişinin Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorguları sürüyor. Gaziantep’te araca HGS kartı takan kişinin ifadeleri üzerine yoğunlaşıldı. Polis, özellikle olay yerinde gözcülük yaptığı belirtilen V.K’yi arıyor. Ancak olay yerinde bulunan bir bacak, 37 kişinin DNA’sı ile uyuşmadı. Bu durumda söz konusu bacağın, V.K’ye ait olabileceği şüphesi oluştu.

Diğer yandan ikinci bombacı olduğu iddia edilen Ö.Ü’nün araçta olmadığı, durakta beklerken yaşamını yitirdiği ortaya çıktı. Uyuşturucu bağımlısı olduğu, bir dönem sol örgütlerin eylemine katıldığı yönünde istihbarat bulunan Ö.Ü’nün eylemdeki rolü çözülemedi. İddiaya göre Ö.Ü, aracı kullanan bombacı Seher Çağla Demir tarafından durağa bırakıldı. Demir, Kızılay Meydanı’nda bir tur atarak olay yerine gelerek aracı patlattı. Ö.Ü’nün ya gözcü olarak beklediği ya da eylemden haberinin olmadığı belirtiliyor.

Patlamada kullanılan bomba düzeneğinin Merasim Sokak’taki saldırıda kullanılan patlayıcıyla aynı olduğu tespit edildi. Saldırıda 200 kilogram TNT-RDX patlayıcı ile mazot kullanıldığı, bombacının çifte ateşleme sistemi ile çalıştığı belirtildi. Bombanın Hatay veya Gaziantep’te hazırlandığı, düzeneğin ise Ankara Kızılcahamam veya Şaşmaz’da oluşturulduğu üzerinde duruluyor.

http://gazetemanifesto.com/2016/03/15/ankara-saldirisini-yapan-aciklandi/

Bu haber en son değiştirildi 16 Mart 2016 15:22 15:22

Reklam

Önceki Haberler

İzmir Tabip Odası’nın yeni yönetimi belli oldu

İzmir Tabip Odası, iki gün süren olağan genel kurun ardından yeni yönetimini belirledi. Tabip Odası…

28 Nisan 2024 23:49

Özgür Özel’in 1 Mayıs kefaleti…

Biri büyük kalabalıklardan korkuyor; diğeri soldan, sosyalist düşünceden, emekçilerin eşitlik mücadelesinden, kendisinin de eleştirilmesinden korkuyor.…

28 Nisan 2024 14:03

6 ilde IŞİD operasyonu

Yerlikaya, operasyonlarda çok sayıda dijital materyal ile çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konulduğu…

28 Nisan 2024 11:49

Tülin Tankut yazdı: Pankartlar

Bugün ülkenin acilen çözüm bekleyen sorununuysa artık çocuklar bile biliyor. Ana muhalefet partisi, parlamentoda ekonomik…

28 Nisan 2024 11:38

Washington Post: Zelenskiy, ordusunun kayıplarını eksik bildirmiş olabilir

Kaynak, "Son birkaç hafta içinde çıkardıkları yasalar onlara yardımcı olacak, ancak daha fazla gücü harekete…

28 Nisan 2024 10:45

Av. Abdurrahman Bayramoğlu: İşleneceğini herkesin bildiği bir cinayetin öyküsü

“İnsan özgülüğe mahkumdur.” der J. P. Sartre. Seçimlerimizle kendimiz ve insanlık hakkında hüküm veririz sürekli.…

28 Nisan 2024 10:08
Reklam