Reklam
Kategoriler: İç Açı

#Ankara’da patlama: Kurtulmuş sorumluluktan kaçtı

Reklam

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Ankara’da yaşanan bombalı saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada, saldırıda 28 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Kurtulmuş, açıklamasında saldırıdan belirsiz bir şekilde “terör ve destekçileri”ni sorumlu tutarken, açık güvenlik zafiyetlerine ilişkin hiçbir açıklama yapmadı ve adeta tehdit gibi “provokasyonlara gelmeme” uyarılarında bulundu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, “Bugün Ankara’da saat 18.31 sıralarında İnönü Bulvarı üzerindeki kırmızı ışıkta askeri personelimizi taşıyan servis araçlarının durduğu esnada bombalı bir araçla yapılan saldırı sonucu maalesef şu andaki belirlemelerimize göre 28 vatandaşımızı kaybettik. Vefat edenler arasında asker kardeşlerimiz olduğu gibi sivillerin de olduğunu tahmin ediyoruz” dedi.

Kurtulmuş, “Bütün veriler, bulgular titizlikle değerlendiriliyor. Bu saldırıyı henüz şu ana kadar kimin gerçekleştirdiğine dair bilgi elimizde yok. Böyle bir açıklama da yapılmadı. En kısa zamanda bu saldırılarının arkasında kimin, kimlerin olduğu ortaya çıkarılacaktır.” diye konuştu.

Kurtulmuş, saldırıyla ilgili ellerindeki bilgileri paylaştıktan sonra ise belirsiz bir düşman göstererek, “Saldırıyı yapanları maşa olarak kullananlar, planlayanlar, bu ve benzeri saldırıların arkasındaki birtakım istihbarat, lojistik, silah ve mühimmat desteklerini ve hatta siyasal destekleri verenleri de lanetlediğimizi çok açıkça ifade ediyorum.” dedi. Kurtulmuş, AKP hükümetinin aynı desteği yıllardır Suriye’deki cihatçı terörist çetelere sağlanmasını ise görmezden geldi.

Kurtulmuş, açıklamalarını “Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir terör örgütü üç-beş kişiden müteşekkil bir çete değildir. Bütün bu çetelerin arkasında, bu saydığımız desteklerin zaman içerisinde olduğunu biliyoruz, dünyanın her yerindeki saldırılarda da. Milletimize karşı yapılmış açık ve hain, alçakça bir saldırıdır. Bu saldırının da çok iyi planlanarak yapıldığını açıkça görüyoruz.” diye noktaladı.

Bu haber en son değiştirildi 18 Şubat 2016 13:24 13:24

Reklam

Önceki Haberler

AKP’li belediye köy yollarına ayrılan parayla 4×4 araç alacak

AKP'li Elazığ Belediyesi, köy yolları için ayrılan ödenekle AFAD'a 4x4 araç almaya karar verdi.

17 Mayıs 2024 11:30

Panathinaikos’ta Fatih Terim ile yollar ayrıldı

Yunanistan Süper Ligi'nde şampiyonluk umutlarını yitiren Panathinaikos'ta teknik direktör Fatih Terim ile yollar ayrıldı. Terim,…

17 Mayıs 2024 11:06

İmamoğlu’ndan özelleştirme açıklaması: Haddini aşmış

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Mali Hizmetler Daire Başkanı Neslihan Vural'ın özelleştirme ile ilgili sözlerine,…

17 Mayıs 2024 10:57

İBB, AKP döneminde özel bir üniversiteye tahsis edilen tarihi binasını geri alıyor

İBB yönetimi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’ne AKP döneminde bedelsiz olarak tahsis edilen Fatih’teki tarihi…

16 Mayıs 2024 18:19

Kobane Davası’nda karar açıklandı: Demirtaş’a 42 ve Yüksekdağ’a 30 yıl hapis cezası verildi

Kobani davasında hükümler açıklandı. Eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş’a 42 yıl, Figen Yüksekdağ’a…

16 Mayıs 2024 18:10

BM, Gazze’de insani yardım dağıtmanın neredeyse imkansız olduğunu açıkladı

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nden yapılan açıklamada, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de…

16 Mayıs 2024 17:54
Reklam