Geçtiğimiz günlerde, Antalya Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Şube Müdürü Vekili Süleyman Dinç, eksiklikleri olan yurtta kalmak istemeyen öğrencilere, “Bu yurda girerken, gelir durumunuza göre geldiniz. Burada bana ahkam kesmeyin. Herkesin gelir durumu minimizeydi, öyle geldi. Üçte birinize yakınınız da burslusunuz” diyerek, mevcut şartları kabullenmelerini istedi.
Öncesinde Elmalılı Hamdi Yazır Yurdu’nda ikamet eden ve onlarla birlikte üniversiteye yeni kayıt yaptıran Akdeniz Üniversitesi öğrencileri, 10 Ekim 2016 tarihinde Antalya Uncalı’daki, gerek medyada, gerekse üniversite kamuoyunda tartışmalara konu olan Muratpaşa Yurdu’na transfer edildiler.
Öğrenciler iyileştirme talep ediyor
Söz konusu tartışmalara konu olan iddialar arasında, güvenlik önlemlerinin alınmaması, bazı kapı kilitlerinin olmaması, inşaat halinde odalar olması ve öğrencilerin bu şartlar altında yurtta kalmak istemedikleri yer alıyordu. Bununla birlikte iyileştirme talebi isteyen öğrenciler yurdun önünde toplanarak taleplerini ifade etmişlerdi.
Gazete Manifesto olarak, bahsi geçen KYK yurdunda ikamet eden bir öğrenciye ulaştık ve yurdun durumunu birinci ağızdan inceledik.
Odalar küçültüldü ve kişi sayısı arttırıldı
Odaların önceki yurda göre küçüldüğünü ve odalardaki kişi sayısının üçten dörde çıkarıldığını belirten öğrenci, söz konusu yurttaki durumu, şu şekilde ifade etti:
“Paramın yarısından fazlası devlet yurduna gidiyor”
Maddi durumunun nasıl olduğunu ve yurttan başka bir alternatif barınma alanı olup olamayacağı sorulduğunda ise şu yanıtı aldık:
“Bu konu hakkında net konuşayım. Şu an bana ailemden aylık 450 tl geliyor. Bu paranın 245 tlsini yurda veriyorduk, lakin vakitsiz bir zam geldi ve bu fiyat 265 e çıktı. Bana ailem
“Bana ahkam kesmeyin”
Antalya Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Şube Müdürü Vekili Süleyman Dinç’in, mevcut durum sonrası yurt önünde toplanan öğrenciler arasında oluşan tepkilere karşı, ”Bu yurda gelirken, gelir durumunuza göre geldiniz. Burada bana ahkam kesmeyin. Herkesin gelir durumu minimizeydi, öyle geldi. Üçte birinize yakınınız burslusunuz” açıklamasında bulunmuştu.
Bu açıklamayla ilgili olarak söz konusu yurtta ikamet eden öğrenci, “Biz o olay sırasında orada değildik. Hatta inanmadık yani o kadar da değildir artık dedik. Sonrasında internette videosunu gördük, gerçekten kullanmış o cümleleri. Oradaki insanların en küçükleri 18 – 20 yaşlarında ve o insa
“Maksatlı bir algı yönetimi yapılmak istenmiştir”
Söz konusu olaydan sonra Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nden bir açıklama geldi. Milliyet’in haberine göre açıklama şu şekilde:
”Haberlerde bahse konu olan kişi, şube müdürlüğüne vekalet eden nöbetçi yurt yönetim müdürü olup, maksadını aşan ifadeler kullanmıştır. Söz konusu haberde yurt binamızın henüz faaliyete geçmeyen hazırlık aşamasındaki bölümleri görüntülenerek, maksatlı bir algı yönetimi yapılmak istenmiştir.”
“İşi kıvırmanın bir anlamı yok, algı yönetimi yapan biz değiliz”
Bu açıklamaya karşı, söz konusu yurtta ikamet eden öğrenci mevcut durumu şu şekilde ifade etti:
“Biz o gün direkt inşaata girdik, bu ortada olan bir durum maksatlı bir algı yönetimi ya da açılmamış bloklar söz konusu bile değil. Zaten açılmamış bloklara öğrenci sokmuyorlar. C blok yeni açılacak, orası da 14 Kasım da açılacak gibi bir söylenti var. Öğrencilerin girebildiği binalar, doğal olarak hizmete açılmış binalardır. Burada bir algı yönetimi söz konusu değildir. Arıza listeleri var elimizde, kimi odanın tuvaleti yok, kiminde banyonun kapısının altından su sızıyor, kimi odanın duvarı henüz inşaat halinde, sıvası yapılmamış. Medyaya baktığınız zaman ise şu tavırla karşılaşıyorsunuz, ‘bu öğrencilerin hali ne olacak’ gibi söylemlerden ziyade, ‘yurt rekor sürede bitti, 4,5 ayda tamamladık’ gibi şeyler var. İçinde yaşanılmadıktan sonra yurdun bitmesinin bir anlamı yok. Yani kısacası işi kıvırmanın bir anlamı yok, algı yönetimi yapan biz değiliz.”
Bu haber en son değiştirildi 5 Eylül 2017 03:17 03:17
Burjuvanın "satıcı ruhu" diline ve davranışlarına işlemiştir; tüm ilişkilerini iş terimleriyle ve ekonomik kategorilerle açıklamaktadır.…
İzmir Konak'ta 2 üniversite öğrencisi, "boykot" yazılaması gerekçe gösterilerek, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan tutuklandı.
Gaziantep Gaziantep 4. Organize sanayi bölgesinde Eruslu Global fabrikasında çalışan Cüneyt Tişkaya. 'nisan tarihinde yurt…
Türkiye Barolar Birliği'nin Ankara'daki genel merkezinde toplanan binlerce avukat 5 Nisan Avukatlar Günü'nde "Savunmanın Bağımsızlığı…
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), yarından itibaren elektriğe konut aboneleri için yüzde 25 zam yapılacağını…
‘Komünizm tehlikesine karşı’ ABD öncülüğünde 4 Nisan 1949’da kurulan savaş örgütü NATO, 76 yıldır katliamlar,…