Reklam
Kategoriler: İç Açı

Atanamayanlardan sonra atanabilen öğretmenlerde “polis” oluyor

Reklam

İstanbul’un Maltepe ilçesinde okullara Kaymakamlık tarafından gönderilen yazıda, öğretmenlerin okul bahçesine girenlerin kimliklerini alacağı, çanta açtıracağı ve üst araması yapacağı belirtildi.

Birgün’den Deniz Sarı’nın haberine göre; Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak imzası ile İlçe Milli Eğitim’e gönderilen yazıda 17/02/2016 tarihinde Ankara’da gerçekleşen ve 29 yurttaşın hayatını kaybettiği bombalı saldırı gerekçe gösterilerek, “Önümüzdeki döneme ait benzer üzücü olayların yaşanmaması için tüm kurumların yürütmekte oldukları görevlerinde tedbir uygulamalarına özel bir önem vermeleri gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Uygulama başladı

Maltepe’de bulunan Yılmaz Mızrak Ortaokulu’nda ise Okul Müdürü Necdet Çağrıcı, Kaymakam’ın gönderdiği ‘Güvenlik tedbiri’ yazısını uygulamaya geçirerek, okuldaki öğretmenlerin nöbetçi oldukları zamanda yapacakları görevlere eklemeler yaptı. Öğretmenlere polisin yapması gereken görevler yüklendi; cihazla üst araması, çanta ve poşetleri açtırma gibi yeni ‘görevler’ verildi.

Şüpheli paket veya madde görülürse polise haber verilecek

Okul müdürünün ‘Güvenlik tedbirleri’ başlığı altında personele 03/03/2016 tarihinde gönderdiği resmi yazıda nöbetçi öğretmenlerin görevleri şu şekilde sıralandı:

-Okul bahçesine girenlerin kimliklerini alacak

-Okula giren kişilerin poşet ve çantaları açtırılacak

-Cihazla üst araması yapılacak

-Herhangi patlayıcı madde olma ihtimaline karşı şüpheli paket veya madde görülme durumunda ALO 155 hattına bilgi verilecek.

Resmi yazıda, böyle bir durumda hiçbir güvenlik önlemi alınmadan ve tamamen korumasız olarak müdahale edecek öğretmenlerin güvenliğine ilişkin herhangi bir değerlendirme ise yer almadı.

“Öğretmenlerin görevi değil”

İstanbul Eğitim Sen 5 No’lu Şube Başkanı Mehmet Aydoğan konuya ilişkin, “Öğretmenlerin, üst aramak, çanta poşet karıştırmak, cihazla üst kontrolü yapmak gibi görevleri yoktur, olamaz. Nöbetçi öğretmenler öğrenciler arasındaki çatışmaları ve sorunları eğitimci gözüyle çözmek için vardır. Onun dışında öğretmene başka bir görev yüklenemez. Kaldı ki bir güvenlik görevlisi muamelesi yapamazlar. Bu tamamen kaymakamlığın ve ilçe milli eğitim müdürlüğünün işgüzarlığından ve iş bilmemezliğinden kaynaklanıyor. Öğretmenlerin oldukça fazla iş yükü mevcuttur. Böyle bir şey eğitimciler tarafından kabul edilemez” diye konuştu.

Bu haber en son değiştirildi 11 Mart 2016 11:12 11:12

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam