Reklam
Kategoriler: İç Açı

Bahçeli: Türkiye yoğun bakımda

Reklam

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. MHP lideri, askeri darbe girişiminde bulunanlara yönelik ‘idam’ talebine ilişkin, ‘AKP hazırsa idama biz de varız’ dedi.

Bahçeli’nin konuşmasının satırbaşları şöyle:

“Hamd olsun ayaktayız. Türk milletinin her ferdini sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Karmaşık günlerden düşe kalka geçiyor, yaşanan ağır olaylara hep birlikte kafa yoruyoruz. Sonunda bu da oldu kaos fitili tutuşturuldu, akılların bir köşesinde devamlı asılı duran, vahim olaylara adım adım usul usul gelindi.

‘Türkiye yoğun bakımdadır’

“Bunalım çığı 79 milyonun üzerine yıkıldı. İleri demokrasi iddiaları ters tepti. Türkiyemiz şu anda kör bir çıkmazdadır. Bugün 93 yıllık cumhuriyet tarihinin en nazik dönemini yaşıyoruz. Ortak akıl ve iradeyle hareket etme durumdayız. Sabırlı olmalıyız. Kin, nefret ve öfke salgınına kapılıp, birbirimize girmemizi seyre dalanların değirmenine su taşımamalıyız.  Aklımızı başımıza almalıyız. Türkiye yoğun bakımdadır. Türk milleti endişelidir.

Türkiye Cumhuriyeti,  muhteşem bir dirilişin hediyesidir. Bu tarihi gerçeğin yok edilmesi vatana ve millete kast etmekle eşdeğer cürümdür. Türkiye nice belaları yenerek bağımsızlığını elde etmiştir. Türkiye korsan bir devlet değildir. Türkiye yeni yetme çadır ve çukur devleti hiç değildir.

Anayasa’nın 2. Maddesi’ndeki gibi, Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Milli ve üniter devlet yapımızın temelleri 1923’te atılmıştır. Kaderimizin çatısı demokrasinin erdemiyle örülmüştür. Geleceğimizin rotası demokratik telif haklarıyla çizilmiştir.

‘Darbe yağlı urgan, eziyet, işkencedir’

Hiçbir şey darbeye esas teşkil edemeyecektir. Postal sesleri, tank seslerini demokrasinin sesini bastıramayacaktır. Türk milleti demokraside karar kılmış, iktidar değişiminin nasıl olacağını belirlemiştir. Seçimle gelen seçimle gidecektir. Milletin getirdiğini yine millet götürecektir. Cunta arayışları ülkeye yapılacak en kötü girişimdir. Eline silah alanın darbe yaptığı günler artık geride kalmak zorundadır.

Askeri müdahaleler her defasında yıkım getirmiştir. 10 yıllarımızı kaybettirmiştir. Yakın tarihimiz aynı zamanda darbeler tarihidir. Darbe demokrasinin uçurumdan atılmasıdır. Yağlı urgan, eziyet, işkence ve hatta ölüm fermanıdır.

MHP darbeye en çok maruz kalan bir demokrasi anıtıdır. Hiçbir zaman demokrasi dışı oluşuma sempati kurmadık. Israrla demokrasiden yana olduk. Kararlı şekilde meşruiyete sadık kaldık. Darbeyle sorunların çözülemeyeceğini biliyoruz. MHP’nin demokrasiden taviz verdiği, ara rejim sevdalılarına görülmüş şey değildir.

‘Hükümetin yanında olduğumuzu bizzat ilettim’

Kim gelirse gelsin 3 hilal sancağı altında olacağımızı gösterdik. Olağandışı askeri bir hareketlenme vardır. Türkiye’nin büyük bir tehlikenin eşiğinde olduğunu anladık. Bizzat Sayın Başbakan’a hükümetin yanında olduğumuzu ilettim. Ama demedik, ancak demedik, bize yarar mı hesabı yapmadık.

Darbe cüretinin karşısına çakı gibi çıktık, hayır dedik. En sert ve en tavizsiz tepkiyi verdik. Türk milletinin egemenlik haklarını çiğneyen zorbalara gözyummamız, sesimizi kısmamız varlığımızı inkardır

İdama AKP hazırsa biz de varız

İdama AKP hazırsa biz de varız. Gereğini gönül huzuruyla yaparız. Darbe, terör tehdidi kapsamında idamı ele almaya hazırız. Demokrasimizi daha fazla hırpalamayalım. Oyuna gelmeyelim, tuzağa düşmeyelim. Burası Irak, Suriye, Tunus, Libya değildir Bu ülke Türkiye Cumhuriyetidir ve bu millet Türktür. Birçok darbe ve darbe teşebbüsüyle karşılaşmıştır. Ama hiçbiri 15 Temmuz kadar ağır değildir. Bu sürecin hafife alır yanı yoktur. Herkes ders çıkarmalıdır.

Bu haber en son değiştirildi 19 Temmuz 2016 19:37 19:37

Reklam

Önceki Haberler

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47

TKH’den Kobani Davası açıklaması: İstibdat rejiminden kurtuluş emekçilerin ortak devrimci mücadelesinde

Türkiye Komünist Hareketi'nden (TKH) Kobani Davası sonrasında yapılan açıklamada, " verilen kararın siyasi olduğu ve…

17 Mayıs 2024 17:43

Beş ilde gençlik ‘Laiklik Özgürlüktür’ demek için buluşuyor

TKH Gençliği ve Sosyalist Liseliler tarafından düzenlenen 'Laiklik Özgürlüktür' buluşmaları başlıyor. Beş ilde yüzlerce gencin…

17 Mayıs 2024 17:34

DSÖ: Gazze’deki hastanelerin yakıta ihtiyacı var

DSÖ Sözcüsü Tarik Jasarevi, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de, hastanelerin yakıta ihtiyaç duyduğunu belirterek "Yakıtları olmazsa…

17 Mayıs 2024 16:54

Gerici Bakan Tekin, öğretmenlere savaş açtı

Daha birkaç ay önce kamuda 68 bin öğretmen açığı olduğunu söyleyen Tekin, bundan böyle yılda…

17 Mayıs 2024 16:11
Reklam