Reklam
Kategoriler: İç Açı

Bahçeli’den Ensar Vakfı için savunma

Reklam

MHP Grup Toplantısı’nda konuşan Devlet Bahçeli, Ensar Vakfı yerine tacizi gerçekleştirenleri hedef alarak Vakfı aklayanlar listesine girdi.

“Her kurum içinden böylesi müptezel ve münferit tipler çıkabilir. Önemli olan süratle adalete teslim edebilmektir.” diyen Bahçeli böylece her meselede “Tüzel kişilerin değil kişilerin cezalandırılması gerekir” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söylemini benimsediğini de ifade etti.

Bahçeli Rıza Sarraf’a yönelik “şarlatan” kelimesini kullandığı açıklamanın satır başları şöyle:

“Terör sahibini vurduğu zaman Batı ayağa kalkmaktadır”

– Terörün son örneği Brüksel’deki bombalı saldırılardan sonra yaşanmıştır. Canlı bombalar Avrupa’nın kalbini patlatmıştır. Terörden bağımsız hiçbir ülke kalmamıştır. Öldürmeyi, katliam yapmayı meslek edinmiş canavarlar insan müsveddeleri arka arkaya cinayet işlemiştir.

– Brüksel’deki bombalara tepki gösterip Ankara’ya suskun kalmak, Suruç, Bağdat ve daha nice şehirlerdeki katliamlara sessiz kalmak affedilemez.

– Kardeş ülke Pakistan’ın Lahor şehrinde 70’e yakın insan hayatını kaybetmiştir. Pakistan’ı konuşan var mıdır? Bu insanlık vicdanı nerededir? Terörizme karşı müşterek bir irade gösterilemeyecekse ne zaman gösterilecektir?

– Belçika Başbakanı ‘Korktuğumuz başımıza geldi’ demektedir. Ülkemize örnek olacak şekilde istifa eden bakanları da görevde tutmaya devam etmektedir. Bunların mantığına göre ölen Müslümansa kaygılanmak anlamsızdır. Hele ki ölen Türk ise sızlanmak zaman kaybıdır. Terör sahibini vurduğu zaman Batı ayağa kalkmaktadır.

“Durduğunuz yeri netleştiriniz”

– Çağrım YÖK’edir, çağrım rektörleredir. Artık kararınızı veriniz. Durduğunuz yeri netleştiriniz. Üslüplarınızı acilen temizleyiniz. Öğrencinin hedefi okumaktır. Hiçbir kardeşim nedeni ne olursa olsun herhangi bir kavganın tarafında olmamalıdır. Milliyetçi, ülkücü gençlik başkalarının tuzağına düşmeyecek kadar huzurludur. Oyun varsa bozacak olan Türk gençliğinin potansiyel gücü milliyetçi, ülkücü gençliktir.

“Şarlatan her yerde şarlatandır”

– Bizim ABD’li bir savcının iddianamesinden öğreneceğimiz bir şey yoktur. Çevirdiği dolapları biz zaten biliyoruz. Detayları hafıza kayıtlarımızda taşıyoruz. Şarlatan her yerde şarlatandır. Kara paracı, altın kaçakçısı olmak malum şahıs için değişmeyecek bir kaderdir. Sarraf’ın alnına kara leke gibi yapışmış suçlardan yargılanması şarttır. Hükümetin bilgi ve belge verilmesi ile ilgili taleplere cevap vermesi tavsiyemizdir. Madem İranlı kaçakçı tutuklanmıştır o halde gizli saklı tutulan ne varsa hesabı görülmelidir.

“Anayasa kaynaklı yeni tartışmaların felaketle sonuçlanacak”

– MHP’nin yeni anayasa konusundaki görüşleri nettir. Bizim AKP’nin tek yanlı, dayatmacı anayasa yapımına iyimser bakmamız mümkün değildir. Başkanlık pençesine alınmış anayasa teşebbüsünün doğru olmayacağı aşikardır.

– Yeni anayasa TBMM’ye getirildiği takdirde demokratik mücadelemizi kararlılıkla yerine getireceğiz. Bu kadar önemli bir toplumsal sözleşmenin bir ayda yazılması nasıl mümkün olacaktır? Anayasa kaynaklı yeni tartışmaların felaketle sonuçlanacağını önemle belirtmek istiyorum. Ülkemizin kaybedecek zamanı kalmamıştır.

Bu haber en son değiştirildi 30 Mart 2016 13:59 13:59

Reklam

Önceki Haberler

İBB, AKP döneminde özel bir üniversiteye tahsis edilen tarihi binasını geri alıyor

İBB yönetimi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’ne AKP döneminde bedelsiz olarak tahsis edilen Fatih’teki tarihi…

16 Mayıs 2024 18:19

Kobane Davası’nda karar açıklandı: Demirtaş’a 42 ve Yüksekdağ’a 30 yıl hapis cezası verildi

Kobani davasında hükümler açıklandı. Eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş’a 42 yıl, Figen Yüksekdağ’a…

16 Mayıs 2024 18:10

BM, Gazze’de insani yardım dağıtmanın neredeyse imkansız olduğunu açıkladı

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nden yapılan açıklamada, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de…

16 Mayıs 2024 17:54

Emniyet’te ve yargıda yaşananlar üzerine: Kimin devleti?

Bu devlet kimin devleti sorusu artık çok meşru bir sorudur. Bu devlet halkın devleti değil,…

16 Mayıs 2024 13:50

İBB, iştiraklerini sermayeye peşkeş çekmeye hazırlanıyor

İBB Mali Hizmetler Daire Başkanı Neslihan Vural, İGDAŞ'ın 10 milyar değerlemeyle halka arzını planladıklarını belirtti.…

16 Mayıs 2024 12:28

Sinan Ateş’in yakın arkadaşı, suikastı dört ismin organize ettiğini iddia etti

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in, yakın arkadaşı Ömer Zengin, Suikastı dört isim…

16 Mayıs 2024 12:20
Reklam