Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Barzani’ye KYB’den destek

Reklam

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreter Yardımcısı Kosret Resul, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani’nin “çözüm mesajına” destek verdi.

Rûdaw’ın haberine göre, Kosret Resul yaptığı yazılı açıklamada, “Başkan Barzani’nin böyle bir durumda inisiyatif alması, Kürtler ve Kürdistan’ın büyük görevleri açısından Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi sorunların çözümü için uygun bir kapı aralamıştır. Bu, sorumlu bir şekilde hayata geçirilirse halkın yaşamı ve ekonomik kriz açısından önemli bir adım olacaktır” denildi.

“Gün geçtikçe halkın yaşamı zorlaşıyor”

Kürdistan Bölgesi’nin zorlu bir ekonomik ve siyasi yükün altında kaldığını belirten Resul, gün geçtikçe halkın yaşamının daha da zorlaştığını ifade etti.

Açıklamada Resul’ün, Barzani’ye destek verildiği 3 madde şu şekilde belirtildi:

1-Kendim ve arkadaşlarım adına bu adımı desteklediğimizi bildiriyorum. Bunun sonuca ulaşması için tüm gücümüzle çaba göstereceğiz.

2-KYB içinde mücadele veren herkese, tüm güçleriyle Barzani’nin siyasi ve mali çözüm konusunda inisiyatif almasına destek vermelerini, halkın ve ulusun çıkarları konusunda kararlı bir güç olmalarını istiyorum.

3-Bütün parti ve tarafların, Kürdistan halkının yaşamını her açıdan tehlikeye atan bu krize karşı tarihi sorumluluk bilinciyle bu inisiyatife destek vermelerini umuyorum.

Barzani’nin mesajı neydi? Kimler destek vermişti?

Mesud Barzani 2 gün önce yaptığı yazılı açıklamada, şu mesajı vermişti:

“Siyasi partiler görüşmelere başlamalı, parlamento aktifleştirilerek yeni başkanlık heyeti seçilmeli. Çünkü şurası açık ki krizin kaynağı olanlar parlamento başkanlığını yeniden üstlenemezler. Siyasi partiler yeni bir hükümetin kurulması üzerine anlaşma sağlanmalı ve seçimlere kadar başkanlığı üstlenecek bir kişi belirlenmeli. Ben de bütün gücümle bu süreci destekleyeceğim.”

Barzani’nin mesajına Kürdistan İslami Birlik (Yekgırtu) ve Kürdistan İslami Topluluk (Komel) partileri, destek vermişti.

Bu haber en son değiştirildi 24 Kasım 2016 01:15 01:15

Reklam

Önceki Haberler

Sinan Ateş cinayetinin iddianamesi tamamlandı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in, suikast sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,…

29 Nisan 2024 13:42

Yargıtay Başkanı 27’nci turda da seçilemedi

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılmaya başlanan başkanlık seçimlerinin 27.…

29 Nisan 2024 13:39

AKP’li vekilden boğazda kaçak villa

AKP'li vekil Ayhan Gider’in Çanakkale Boğazı’nı gören villasının kaçak olduğu ortaya çıktı. Gider yaptığı açıklamada,…

29 Nisan 2024 09:20

AKP kulislerinde seçimin faturası kesilecek iddiası

Yarın gerçekleşecek olan seçim sonuçlarının değerlendirileceği AKP MYK'de, bazı isimlerin görevden alınacağı iddia edildi. Kulislere…

29 Nisan 2024 09:15

Mehmet Uçum’dan yeni anayasa mesajı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, yeni anayasa ile ilgili paylaşım yaptı. Van'daki irade gaspıyla ilgili paylaştığı…

29 Nisan 2024 09:00

Tepkilerin odağındaki MEB yeni müfredatı savunmak için herkesi desteğe çağırdı

MEB, tartışmalı içeriği itibarıyla kamuoyunda tepki çeken müfredat değişikliği için 'Karşı kampanya' başlattı. İl ve…

29 Nisan 2024 08:30
Reklam