Reklam
Kategoriler: İç Açı

Bekir Bozdağ: Türkiye Atatürk’ün yerinde FETÖ’nün ikame edilmesinden kurtuldu

Reklam

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, “Türkiye Atatürk’ün yerinde FETÖ’nün ikame edilmesinden kurtuldu” açıklamasında bulundu.

Bozdağ, Ankara’da yeni hakim ve savcı atamalarında yaptığı konuşmada, “100 yıl sonra ayağa kalkan Cumhuriyetimiz, yeniden 100 yıl geriye götürülecekti. Sonra bizi birbirimizi kırdıranlar bize yeni bir düzeni dayatacaktı. 15 Temmuz akşamı Türkiye bölünmekten kurulmuştur. Atatürk’ün yerinde FETÖ’nün ikame edilmesinden kurtuldu. Bu nedenle tekrar tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.

Bozdağ Fetullah Gülen’in iadesi için ABD’ye de çağrıda bulunarak, “ABD, karar verene kadar yakalamak ve tutuklamak zorunda” dedi.

Bozdağ, Ankara’da yeni hakim ve savcı atamalarında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında Fethullah Gülen’in olduğunu en iyi ABD’li yetkililerin olduğunu öne sürerken, Gülen’in Pensilvanya’da kaldığı evi işaret ederek, “O malikanenin etrafında uçan siyah sineklerin cinsiyetini dahi bilen CIA’nın bunu bilmediğini söylemek Türkiye ile alay etmektir” ifadesini kullandı.

Bakan Bozdağ’ın açıklamaları şöyle:

Türkiye ile ABD arasındaki suçluların iadesi anlaşmasına vurgu yapan Bozdağ, “ABD ile Türkiye Cumhuriyeti arasında suçluların iadesi anlaşması var. İade süreçleri bu anlaşmanın ilgili hükümleriyle yürümektedir. Türkiye bu anlaşmaya göre 4 aynı dosyayı ABD’nin ilgili makamlarına iletti. Anlaşmanın 9. maddesine göre, iade talebinin iletilmesi halinde, ilgili kişinin yakalanması ve tutuklanması gerekir. ABD yetkili makamlar karar verene kadar onu yakalamak ve tutuklamak zorundadır. Burada tercih hakkı yoktur. Ne zaman karar verecek, daha sonra karar verecek. Tedbir için bunu yapacak. Sonra dosyaları inceleyecek. ABD iç hukukuna göre, öyle tutması gerekiyor”

‘Ya Türkiye ya Gülen’

“Bu kısma uyuldu mu, uyulmadı. Sanki yargılama yapıyoruz. Biz yargılama yapılabilmesi için iade talebinde bulunuyoruz. Biz talebimizi iletiyoruz, delilleri koyuyoruz. Ama maalesef ortaya çıkan fotoğrafa göre, idari makamların yargılama yaptığı görüntüsü ortaya çıkıyor. Gülen’in yakalanması ve tutuklanmasını talep ettik, hem de 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili acele tutuklanmasını talep ettik. ABD’nin Türkiye ile anlaşması gereği Gülen’i iade etmesi ilişkiler için çok önemli. Biz bu talebimi yeniliyoruz. Eğer ABD, Gülen’i Türkiye’ye iade etmezse, bu Türkiye ve ABD ilişkilerini olumsuz etkilemekten başka sonuç doğurmayacaktır. Türkiye ve ABD hukuksal süreçler, karar vericilerin kararını oluşturma bakımından etkisi olsa da nihai sonucu siyaset verir. İade etmemek için delil ararsa dosyada var. Bu siyasi bir karardır. ABD bu konuda ya Türkiye’yi tercih edecek, ya da Gülen’i himaye edecek.”

‘Malikanenin etrafında uçan siyah sineklerin cinsiyetini dahi…’

“Gülen’in o darbe teşebbüsünün planlayacısı, sevk ve idarecisi olduğunu en iyi ABD yetkililerinin bildiğini biliyorum” diyen Adalet Bakanı, “CIA’nin elindeki delil miktarının Türkiyenin kinden daha fazla olduğundan eminim. Gülen’in kalbinin saniyede kaç attığını, kaç defa nefes verdiğini, gecenin karanlığında o malikanenin etrafında uçan siyah sineklerin cinsiyetini dahi bilen CIA’nın bunu bilmediğini söylemek Türkiye ile alay etmektir. Ben ABD yönetiminin bu konuda Türkiye ile işbirliğini tercih edeceğine inancımı ifade etmek istiyorum. Umarız ki bu süreç gecikmez ve iade gerçekleşir” diye konuştu.

Bu haber en son değiştirildi 21 Ağustos 2016 09:43 09:43

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam