Reklam
Kategoriler: İç Açı

‘Beni sırtımdan bıçakladılar’

Reklam

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 15 Temmuz darbe girişiminde darbeci askerlere yardım ettiği ortaya çıkan İBB çalışanı baba-oğul için “beni sırtımdan bıçakladılar” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul’da çatışmaların yoğun olarak yaşandığı kurumlardan birisi İstanbul Büyükşehir Belediye binası olmuştu. Posta’dan Alev Gürsoy Cimin’e konuşan Topbaş, darbecilere yardım ettiği ortaya çıkan İBB Sivil Savunma Genel Sekreteri Mehmet Tunç ve oğlu ile ilgili sert sözler kullandı.

‘İki hain beni sırtımdan bıçakladı’

Darbeci askerlere yardım ettiği ortaya çıkan iki İBB personeli için konuşan Topbaş “Darbecilerle temas kuran Mehmet Tunç diye bir hain. Sivil savunma genel sekteriydi. Sayın Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı döneminden bu yana bizimle çalışıyordu. Bilgisi, tecrübesi var diye tuttuğumuz, güya bize saygılı olduğunu zannettiğimiz bir adam, ama hain. Kamera kayıtlarında askerleri belediye önünde karşılıyor, içeri alıyor. Güvenlik görevlilerimizi, askeri içeri almaları için ikna etmeye çalışıyor. Olaydan bir ay önce de bir albaya buraları gezdiriyor, AKOM’a (Afet Koordinasyon Merkezi) bile götürüyor. Whatsapp’tan yazışmaları da deşifre oldu. Yazışmalarda “Size belediyeyi teslim edeceğim. Bana bir şey yapmayın” diyor. Bu hainin oğlu da (Ömer Tunç) Eyüp’teki lojistik merkezde müdürlük yapıyor. Günde 300 bin kişiye yemek yapılıyor burada.

O gün 10 bin kişilik yemek siparişi verdiriyorlar. Ve işin en ilginç yanı asker görümündeki teröristler def edildikten ve emniyetin olaya el koymasından sonra kendisi genel sekreterin yanına gelip oturuyor ve çay içiyor. Whatsapp’tan deşifre olunca kaçıyor. Sonra emniyet gözaltına alıyor. Bu iki hain maalesef beni sırtımdan bıçakladı” dedi.

‘309 kişinin ilişiği kesildi’

İBB olarak “çok hassas bir tarama yaptıklarını” belirten Topbaş “309 kişinin ilişiği kesildi. Diğerleri devam ediyor, edecek. Yargısız infaz yapmamamız, adil olmamız lazım. Bize gelen 600’ün üzerinde ihbar var. Maalesef böyle günlerde aralarında husumet olanlar da birbirlerini ihbar ediyor. Dikkat ediyoruz. Suçlu olan hesabını verecek ama kurunun yanında yaş yanmamalı” yorumunda bulundu.

Bu haber en son değiştirildi 29 Temmuz 2016 11:13 11:13

Reklam

Önceki Haberler

Adana Demirspor taraftarı 1 Mayıs’ı selamladı

Adana Demirsporlu taraftarlar, “Her sokakta izin, bu memleket bizim!” ve “Working Class Hero” (İşçi sınıfının…

27 Nisan 2024 09:30

Protokol skandalı: AKP’liye koltuk var CHP’liye yok!

Mardin’in Yeşilli ilçesinde 23 Nisan’da düzenlenen resmî törende AKP’li ilçe başkanına protokolde koltuk verilirken, CHP…

27 Nisan 2024 09:19

AKP Grup Başkanı Güler: Partili cumhurbaşkanı’ tartışılabilir

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, bir televizyon programında gazeteci Fatih Atik’in sorularını cevaplandırırken, yeni anayasa…

27 Nisan 2024 09:06

2013’ten 2023’e Türkiye’nin ekonomik seyri

Türkiye ekonomisinin 10 yıllık seyri. Türkiye kişi başı gelirde alt ligde

27 Nisan 2024 08:54

Mevsimlik tarım işçileriyle ilgili yeni düzenleme

Mevsimlik tarım işçileri ile ailelerinin çalışma ve yaşam koşullarını düzenleyen cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

27 Nisan 2024 08:42

MEB “yeni müfredat” taslağını erişime açtı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) uzun süredir üzerinde çalışılan yeni müfredat taslağını kamuoyu ile paylaştı. Bir…

26 Nisan 2024 15:02
Reklam