Sinir hücrelerimizin saniyede 1 trilyon bitlik sinyal iletimi yaptığı tahmin ediliyor. Bu iletimi gerçekleştirebilmek için nörotransmiter kimyasallarını kullanıyorlar.
Nörolojik bir hastalığın tedavisini gerçekleştirmek için ise elimizden sadece elektrik uyartıları ile sinyalleri oluşturmak ve iletim için kullanılan kimyasalları ilaç olarak vücuda vermek geliyor.
Ancak İsveçli bilim insanları sahip olduğumuz nöronların sentetiklerini yaptılar. Bu sentetik nöronlar organik nöronlar ile iletişim kurabiliyor. Bu da birçok nörolojik hastalığa sahip olan bireyler için umut ışığı oldu.
Üretilen sinir hücreleri beyninizdekilerle aynı şekilde çalışıyor: Kimyasal sinyali al, değerlendir, uyartıyı sonraki sinir hücresine aktar. Ancak sentetik nöronlar parmak ucu büyüklüğüne sahip ve biyo elektronik polimerler kullanılarak üretilmiş. Ekip ürettikleri hücreyi petri kabına koyarak test etmişler. Bilgisayar yardımı ile de hücrenin kimyasallara ne düzeyde tepki verdiğini ölçmüşler.
Araştırmacılar yeni icatlarının travma sonucu oluşmuş olan sinir hücresi hasarlarını tedavi edebileceklerinden umutlu. Yakın gelecekte ise sentetik nöronun nakil edilebilecek düzeye getirilmesini umuyorlar.
Bu haber en son değiştirildi 22 Ocak 2016 17:08 17:08
Konya’nın Selçuklu ilçesinde bulunan Ahmet Hazım Uluşahin İmam Hatip Ortaokulu Müdürü H.A.,’nın 10 yaşındaki E.A…
Baltimore’daki Uluslararası İlişkiler Konseyi’nde bu ay başında konuşan Ford, Şara ile temasa, 2023’te bir İngiliz…
İzmir’de iki kişinin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesine ilişkin 42 sanıklı davanın 6'ncı celsesi tamamlandı.…
Sinop’ta Cengiz Holding’e ait Eti Bakır A.Ş.’nin, Boyabat'ta adrese teslim ihaleyle aldığı orman ve tarım…
Ahmet Minguzzi’nin öldürüldüğü bıçağın 'yasak niteliği taşıyan' bıçaklardan olmadığına karar verildi. Kadıköy Bit Pazarı'nın üstündeki…
TPI Composites işçileri, saldırıya uğrayan Temel Conta işçilerini ziyaret etti. Ziyarette, "Kaç gün olursa olsun…