Binali Yıldırım 'espri' yaptı: 'Parabol' dedim 'para bol' demedim

Başbakan Binali Yıldırım'ın Valiler Toplantısı'nda yaptığı konuşmaya, 'parabol'lu esprisi damga vurdu.

Binali Yıldırım 'espri' yaptı: 'Parabol' dedim 'para bol' demedim

Başbakan Binali Yıldırım, Valiler Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, ‘FETÖ’ operasyonlarına değinirken, bakanlık döneminde yaşadığı bir olayı aktarırken yaptığı ‘espri’yi anlattı.

Binali Yıldırım ‘Valiler Toplantısı’nda, darbe girişimi sonrası başlayan ‘FETÖ’ operasyonları hakkında konuştu. Yıldırım, “Yanlış yapıldıysa, operasyonlar tamamlandıktan sonra dönülüp bakılacak. Yapılıp yanlışlar düzeltilecek” dedi.

Yıldırım’ın ‘espri’li Valiler Toplantısı konuşmasından başlıklar şöyle:

“Hata yapabilirsiniz”

Masa başında olanlar hesap kitap yaparlar ama sahadaki uygulama hiçbir zaman planlananla aynı olmaz. Memur uygulama yaparken korkar, çekingen davranır. Uygulasam iş görülmüyor, uygulamasam niye uygulamadın diye hesap sorarlar. Memleketin işini yaparken şekil usül hatası yapabilirsiniz, hiç endişe etmeyin. Ama menfaat hatası yapıyorsanız sonuna kadar korkun.

“Tıpış tıpış gelecek”

“Terörle iltisaklı parti çıkmış bu belediyelere ilişirseniz isyan başlatacağız, şöyle yapacağız, böyle yapacağız… Kimse kusura bakmasın, burası hukuk devleti, kimse hukuktan üstün değildir. Birileri ellerine silah almakla Türkiye’ye, bu büyük ülkeye kafa tutacağını mı sanıyor? Burası bir hukuk devleti, mahkeme çağırıyorsa tıpış tıpış gelecek ifadesini verecek”

Ben Ulaştırma Bakanı olarak görevimin ilk yıllarında valileri topladım. Bir salonda böyle konuşuyoruz. Şu kadar yol yapacağız dedim. Bazı arkadaşlar donuk donuk bakıyorlar. Tepki yok, heyecan, katılım yok. Dedim ki arkadaş merak etmeyin bunları nasıl yapacağız diye düşünüyorsunuz. Dedim ki merak etmeyin para bol! Sonra canlandılar. O işi başlattık. Yıl sonu geldi, arkadaşlar, ‘efendim para bol dediniz ama para gelmiyor’ dedi. Dedim ki sayın valim sen geometri okumadın mı? Ben para bol demedim, ‘parabol’ dedim”

‘Geometri’ dersli espri

“Ben Ulaştırma Bakanı olarak görevimin ilk yıllarında valileri topladım. Bir salonda böyle konuşuyoruz. Şu kadar yol yapacağız dedim. Bazı arkadaşlar donuk donuk bakıyorlar. Tepki yok, heyecan, katılım yok. Dedim ki arkadaş merak etmeyin bunları nasıl yapacağız diye düşünüyorsunuz. Dedim ki merak etmeyin para bol! Sonra canlandılar. O işi başlattık. Yıl sonu geldi, arkadaşlar, ‘efendim para bol dediniz ama para gelmiyor’ dedi. Dedim ki sayın valim sen geometri okumadın mı? Ben para bol demedim, ‘parabol’ dedim.”