Binali Yıldırım "güncel değil" demişti kendi bilgileri de yayınlandı
Çalınarak internete yüklenen veritabanından 50 milyon vatandaşın kimlik bilgilerine ulaşılabildiği iddiasını yalanlayan Binali Yıldırım'ın da kimlik bilgilerinin çalındığı ortaya çıktı.
Çalınarak internete yüklenen veritabanından 50 milyon vatandaşın kimlik bilgilerine ulaşılabildiği iddiasını yalanlayan Binali Yıldırım’ın da kimlik bilgilerinin çalındığı ortaya çıktı. Kimlik bilgileri çalınanlar arasında Erdoğan da var.
Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanı Binali Yıldırım, yaklaşık 50 milyon kişinin kimlik bilgilerinin çalındığı iddialarının doğru olmadığını açıkladı. Ancak veritabanında yer alan ve kimlik bilgileri çalınanlar arasında Binali Yıldırım da bulunuyor. Yapılan sorgulamada Binali Yıldırım’ın kimlik bilgileri tüm ayrıntılarıyla yer alıyor.
Erdoğan’ın da kimlik bilgileri çalınmış
Kimlik bilgileri sorgulamasında asıl skandal ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da kimlik bilgilerinin çalınmış olması. Yapılan sorgulamada Erdoğan’ın kimlik bilgilerinin dökümüne de ayrıntılı bir şekilde ulaşılıyor.
Sadece bu iki ismin değil daha bir çok siyasetçinin de kimlik bilgilerine yapılan sorgulamada rahaTlıkla ulaşılabiliyor. Bu durum Binali Yıldırım’ın kimlik bilgilerinin çalındığı doğru değil’ şeklindeki açıklamasını yalanlarken, 50 milyon Türk vatandaşının kimlik bilgilerinin çalındığını da doğruluyor.
Erişim engellendi
Skandalın ortaya çıkmasının ardından siteye müdahale edildi ve erişime engellendi. Şu anda kimlik bilgilerinin sorgulandığı siteye Türkiye’den girilemiyor.
Bilgisayar korsanları tarafından internete yüklenen bir veri tabanının, 50 milyona yakın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kişisel bilgilerini içerdiği iddia edilmişti.
Toplamda 49 milyon 611 bin 709 kişiye ait kimlik bilgilerini barındıran veri tabanını inceleyen Associated Press (AP) haber ajansı, “Sorguladığımız 10 TC kimlik numarasının 8’i listede doğru detaylarla birlikte yer alıyordu” demişti.
AP, internete yüklenen veri tabanını “Bugüne kadarki en büyük kamuya ait bilgi sızıntısı” olarak niteledi.
Veri tabanını ele geçiren bilgisayar korsanlarının kullandığı bilgisayarların sunucularının Romanya’da olduğu gözüküyor. Verilerin yüklendiği internet sitesinin web alanının ise İzlanda’dan alındığı belirlendi.