Binali Yıldırım 'Sputnik yasağı'nı unuttu: Rus medyasını kapatmaya çalışan AB demokrasi fakiri
Başbakan Binali Yıldırım, Fırat Kalkan'ndaki saldırı, AP'nin Türkiye'nin AB üyelik müzakeresi ve Rus medyasıyla ilgili düzenlemesine ilişkin konuştu.
Başbakan Binali Yıldırım, Suriye’de 3 askerin saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin, “Karşılığını görecektir” ifadesini kullandı.
TSK’nın Suriye topraklarında sürdürdüğü ‘Fırat Kalkanı Harekatı’ ve Avrupa Parlamentosu’nun aldığı karara ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, 3 askerin yaşamını yitirdiği saldırıyla ilgili, “Belli ki bölgede Türkiye’nin DEAŞ ile yaptığı bu mücadeleden, bazıları memnun olmamış, memnun olmayanlar var. Ancak bu yapılan saldırılar da elbette ki karşılığını görecektir” dedi.
Yıldırım açıklamasının devamında, “Fırat Kalkanı operasyonu halen El Bab civarında terörden temizlenmesi için çalışmalar ÖSO ile TSK mensuplarının desteğinde devam ediyor. Maalesef dün gece yapılan hava saldırısında 3 askerimiz şehit olmuş 10 askerimiz yaralanmıştır. Belli ki DEAŞ’la yapılan bu mücadeleden memnun olmayanlar var. Ancak bu yapılan saldırılar da karşılığını görecektir. Bu ve buna benzer saldırılar nereden gelirse gelsin Türkiye’nin terörle mücadele konusundaki kararlılığını asla ve asla azaltmaz. Silahlı kuvvetlerimizin tespitleri ve yaptığı açıklama halen geçerli.” diye konuştu.
AP’nin Türkiye kararı
Yıldırım, Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye ile AB müzakerelerinin durdurulmasına ilişkin tavsiye kararıyla ilgili de “Bu kararın bizim açımızdan hiçbir önemi yok.” dedi.
Rus medyasına destek
Binali Yıldırım, Avrupa Parlamentosu’nun Sputnik ve RT’ye karşı konulması için politika geliştirilmesini öngören karar tasarısını onaylamasına da “Rus medyasını kapatmaya çalışan AB demokrasi fakiri” diyerek tepki gösterdi.
AKP Sputnik’i engellemişti
Binali Yıldırım’ın AP’yi ‘demokrasi fakiri’ olarak suçlaması akıllara, Türkiye’de Rus devlet haber ajansı Sputnik’in sitesine uygulanan erişim yasağını getirdi.
Türk-Rus ilişkilerindeki gerginlik, Suriye sınırında Rus uçağının düşürülmesiyle doruğuna ulaşmıştı. AKP iktidarının uçak krizinin ardından giderek tırmanan gergin süreçte Kremlin’e karşı hamlelerinden biri de, Rus devlet haber ajansı Sputnik’in sitesine Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın aldığı tedbir kararı ile erişim yasağı getirmek olmuştu. 15 Nisan’da başlayan yasak, yaklaşık 4 ay boyunca sürmüş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Putin’e Rus uçağının düşürülmesinden dolayı ‘özür mektubu’ yazması sonrasında ilişkilerin tekrar başlatılmasıyla birlikte de 7 Ağustos’ta kaldırılmıştı.