Reklam
Kategoriler: İç Açı

Binali Yıldırım’dan CHP’ye: Nedir bu ya, kepazelik…

Reklam

Başbakan Yıldırım, “Bu hafta partilerle görüşüp yeni Anayasa taslağına son şekli vereceğiz” dedi.

AKP Grup Toplantısı’nda konuşan Yıldırım yeni anayasa çalışmaları ile ilgili olarak “Bu hafta çalışmalarımıza son şeklini vereceğiz. Ardından da diğer partilerle görüşeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Yıldırım’ın konuşmasında gündem başlıklarından biri de, CHP’nin yayınladığı bildiri oldu. Cumhuriyet Gazetesi’ne ve HDP’ye yönelik operasyonların eleştirildiği bildiriye yönelik Yıldırım, “Nedir bu ya, kepazelik… Üniversitelerin okudukları boykot bildirgeleri gibi. ” ifadelerini kullandı.

Yıldırım’ın konuşmasından bazı satırbaşları şöyle:

HDP’li vekiller meydan okudu

20 Mayıs’ta Gazi Meclisimiz değişik partilerden vekillerin dokunulmazlığını sınırlı olarak kaldırdı.Savcıların yaptığı çağrı ile beraber AK Parti, MHP ve CHP’den vekiller gidip ifadelerini verdiler. Bir HDP vekili hariç 54 HDP’li vekil mahkemenin kararına uymayacaklarını, ifade vermeyeceklerini söyleyerek hukuka meydan okudular. HDP’li bazı vekiller buradan da bir siyasi kriz çıkarma yoluna gittiler. Hukuk karşısında hiç kimsenin ayrıcalığı da üstünlüğü de yoktur.

Kuzu kuzu gidecekler

Bir vekil korucuları hedef alarak, ‘Bu memleketten defolup gideceksiniz’ diye tehditler savuruyor. Diğeri ‘sırtımızı PYD ve YPG’ye yaslıyoruz’ diyor. Teröristlerin kazdığı hendeklere kazanım diyenler elbette kuzu kuzu yargının karşısına çıkacaklar ve çıktılar. Bu ifadelerin altında yatan gerçekler ortaya çıksın. Seçilen birinin tutuklanmasından yana değiliz. Ama bırakın mahkemeler işini yapsın. Seçilmişlik teröre destek verme hakkını doğurmaz.

Sittin sene iktidar olamazsınız

CHP toplanmış alel acele açıklama yapıyor. Ne oldu kardeşim? Terör olayları, patlamalar oldukça toplanmıyorsunuz da şimdi niye programlarınızı iptal edip toplanıyorsunuz! Yaptıkları açıklama tam bir siyasi basitersizliktir. Nedir bu ya, kepazelik… Üniversitelerin okudukları boykot bildirgeleri gibi. Siz ana muhalefetsiniz. Siz bu kafayla sittin sene iktidar olamazsınız!

CHP’ye oy veren vatandaşlarımız da partilerinin terör örgütü ile olan bu müzahirliğinden inanılmaz rahatsızlar. Biz CHP’li vatandaşlarımızla Yenikapı’da bir araya geldik, bir olduk. Bu birliği bozmaya CHP’nin gücü yetmez. Biz AK Parti hükümeti olarak demokrasi ve hukukun üstünlüğünü savunmaya devam edeceğiz.

Menderes de seçimle geldi

Her satırıyla sanki terör örgütünün ayağını kaldırdığı yere ayağını basıyor. CHP’nin kullandığı dil Türkiye’yi küresel düzeyde zayıf düşürmeye çalışanlarla aynı. AK Parti’ye muhalefet edeyim derken, CHP Türkiye’ye muhalefet ediyor. Seçimle gelen, seçimle gider. Hoppala… Adnan Menderes de seçimle geldi, Merve Kavakçı da seçimle geldi… Seçimle gelen seçimle gider lafı, terör örgütlerinin Türkiye’ye meydan okuduğu zeminde anlamsızdır. Seçimle gelen seçimle gider elbette. Gayri meşru terör örgütleriyle, cinayet odaklarıyla dünyanın hiçbir yerinde bir siyasi partinin ilişkisi kabul edilemez. Hepimizin yapması gereken yargı kararını beklemektir.

CHP’ye oy verenler de rahatsız

HDP’lilerin bir kısmının Kandil’le ilişkisini açık açık söyledikleriyle beyan ettikleri ortadadır. Bazı belediyelerin teröre destek verdikleri ortadadır. Sayın Kılıçdaroğlu bunun suç olmadığını mı düşünüyorsunuz? Siz bunu şehit ailelerine nasıl izah edeceksiniz? Bu ülkenin insanları terörün her türlüsünü lanetliyor. Bir tek CHP bu şuuru gösteremiyor. Bilsinler ki CHP’ye oy veren vatandaşlarımız da partilerinin terör örgütüne olan bu müzahirliğinden rahatsızlar. Biz CHP’li vatandaşlarımızla ülkemizi korumak için Yenikapı ruhunde bir araya geldik, bir olduk. Birliğimizi, beraberliğimizi, ahdimizi bozmaya CHP’nin de gücü yetmez. Ülkemiz adına, ana muhalefet partisi lideri olma sorumluluğu, nezaketi, saygıyı muhafaza edin.

AB çifte standardı terk etsin

Bir yandan PKK terör örgütü diye karar alıyorlar, diğer yandan gereğini yapmıyorlar. Alttan alta terörün propagandasını yapıyorsunuz. Biz Türkiye olarak AB ile ilişkilerimizi olumlu yönde geliştirmekten yanayız. Avrupa da çifte standartı terk etmeli, Avrupa Türkiye’nin dostluğunu ve samimiyetini görmelidir. AB, ırkçılık, yabancı düşmanlığı, islamafobi konularında iyi bir noktaya gitmiyor.

Yeni anayasa teklifi

Bu hafta çalışmalarımıza son şeklini vereceğiz. Ardından da diğer partilerle görüşeceğiz.

Bu haber en son değiştirildi 10 Kasım 2016 02:18 02:18

Reklam

Önceki Haberler

Röportaj | Dublin Trinity Üniversitesi’ndeki Filistin eylemlerinde yer alan öğrenciler anlatıyor

Geçtiğimiz günlerde İrlanda'nın Dublin şehrinde bulunan Trinity Üniverisitesi öğrencileri Filistin ile dayanışma gösterisi düzenlemişti. Yurtsever…

9 Mayıs 2024 17:53

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’tan hükümete Biden uyarısı

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, hükümet yetkililerine, Refah'a kapsamlı saldırı olması durumunda İsrail'e silah sevkiyatını durduracağını…

9 Mayıs 2024 16:09

Eğitim sendikalarından okul müdürünün öldürülmesine tepki

Eğitim sendikaları, İstanbul’da Eyüpsultan Final Akademi Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Oktugan’ın 5 ay önce okuldan…

9 Mayıs 2024 16:03

TTB’den okul müdürünün öldürülmesine tepki: Toplumsal yapıda onarımı zor etkiler bırakmaktadır

TTB, İstanbul Alibeyköy’de okul müdürü İbrahim Oktugan’ın okuldan uzaklaştırılan öğrencisi tarafından öldürülmesiyle ilgili “Hekimlik ve…

9 Mayıs 2024 14:01

Bakan Koca pazartesi günü başlayacak yeni randevu sistemini açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Onaylı Randevu Dönemi' ismi verilen yeni randevu sisteminin pazartesi günü başlayacağını…

9 Mayıs 2024 13:55

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yükseltti!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, yılın 2. Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı'nda açıklamalarda…

9 Mayıs 2024 13:49
Reklam