Reklam
Kategoriler: İç Açı

Bir AKP klasiği: İhmale değil gazeteciye soruşturma

Reklam

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Garı’ndaki katliamdaki ihmalleri gözler önüne seren haberlerle ilgili Cumhuriyet gazetesi muhabiri Kemal Göktaş ile Evrensel gazetesi muhabirleri Cem Gurbetoğlu ve Tamer Arda Erşin hakkında soruşturma başlattı.

Cumhuriyet Gazetesi’nde yer alan habere göre,soruşturmada gazetecilerin haberlerinde, ‘terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerini hedef gösterdikleri’ ve birtakım gizli belgeleri yayınladıkları iddia edildi. Savcılığın Ankara Terörle Mücadele Şubesi’ne gönderdiği talimatta  “Vali, Cumhuriyet Savcısı, Mülkiye ve Polis Başmüfettişleri ile emniyet personelinin” isimlerinin yazılması “hedef gösterme” olarak gösterildi.

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu savcısı’nın Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne gönderdiği yazıda Terörle Mücadele Kanunu’nun 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası öngörülen 6. maddesinde, ‘İsim ve kimlik belirterek veya belirtmeyerek kime yönelik olduğunun anlaşılmasını sağlayacak surette kişilere karşı terör örgütleri tarafından suç işleneceğini veya terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerinin hüviyetlerini açıklayanlar veya yayınlayanlar veya bu yolla kişileri hedef gösterenler bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır’ ifadelerinin yer aldığı belirtildi.

‘Buna rağmen, terörle mücadelede görev alan personelin hüviyetlerinin açıklanarak yayınlandığı, aralarında Vali, Cumhuriyet Savcısı, Mülkiye ve Polis Başmüfettişleri ile emniyet personelinin de olduğu kamu görevlilerinin hedef gösterildiği ve gizlilik dereceli birtakım resmi evrakın alenen yayınlandığı iddiası üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı’ belirtilen yazıda, bahse konu olaya ilişkin 13-14 Nisan 2016’da Evrensel ve Cumhuriyet gazeteleri ile gazetelerin internet sitelerinde Gurbetoğlu, Göktaş ve Erşin’in yazı yazdıkları kaydedildi.

Savcının, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne gönderdiği yazıda, hakkında soruşturma açılan gazetecilerin ve yayına girmesini sağlayan görevlilerin açık kimlik ve adres bilgilerinin tespitinin ardından müdürlüğe davet edilerek, ‘şüpheli’ olarak detaylı ifadelerinin alınması istendi. Yazıda, ‘şüphelilerin serbest bırakılmadan önce Cumhuriyet Başsavcılığından talimat alınması ve hazırlanacak evrakın başsavcılığa gönderilmesi’ de talep edildi.

Bu haber en son değiştirildi 16 Nisan 2016 17:12 17:12

Reklam

Önceki Haberler

İYİ-SEN Genel Başkanı Hasan Kırlangıç Saraçhane’den seslendi

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) Genel Başkanı Hasan Kırlangıç, Saraçhane Meydanı'ndan bir video mesaj…

1 Mayıs 2024 09:56

İstanbul’da 1 Mayıs | Emekçiler Saraçhane’de toplanmaya başladı

AKP iktidarının AYM kararını tanımayıp Taksim'i yasaklamasına rağmen, İstanbullu emekçiler 1 Mayıs için Saraçhane Meydanı'nda…

1 Mayıs 2024 08:37

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek Saraçhane’den seslendi

Tekerek, İstanbullu emekçileri 1 Mayıs'ta alanlarda olmaya davet etti.

1 Mayıs 2024 08:03

Nazım Yoldaş’tan 1 Mayıs mesajı

"Ben şuna kaniyim ki Türkiye işçi sınıfı yalnız kendi sınıfî menfaatleri için değil fakat Türkiye…

1 Mayıs 2024 07:54

ODTÜ ve Ankara Üniversitesi’nin ardından Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde de engelleme: Şenlik iptal edildi!

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde de öğrencilerin yapmak istediği şenlik bütçe yetersizliği gerekçesiyle engellendi.

30 Nisan 2024 21:33

İliç’te yaşanan maden kazasıyla ilgili araştırma komisyonu toplandı

Erzincan İliç’te 9 işçiye mezar olan felaketin ardından kurulan Meclis Araştırma Komisyonu toplandı. Komisyon Başkanı…

30 Nisan 2024 17:19
Reklam