Reklam
Kategoriler: İç Açı

Bir itirafçının ağzından “Yetmez Ama Evetçiler”

Reklam

15 Temmuz’daki kanlı darbe girişimi sonrasında vicdanen duyduğu rahatsızlık üzerine Cumhuriyet Başsavcılığına başvuran Astsubay S.A, çocuk yaşta tanıştığı yapı hakkındaki bildiklerini bütün ayrıntılarıyla anlattı. Astsubay S.A. ifadesinde “Bize ‘Bülent abi’ diye tanıttıkları kişi peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in ölümünden sonra dünyaya her yüzyılda bir büyük din aliminin geldiğini ve toplamda 14 alimin geleceğini, Bediüzzaman Said Nursi’nin 13. alim olduğunu, 14. alimin ise sözde Fetullah Gülen olduğunu, Gülen’in her gece uykusunda peygamber efendimizle görüştüğünü ve İslam aleminin problemleri hakkında istişare ettiğini anlattı” dedi.

Ama ifadeleri arasında özellikle bir bölüm, yakın dönemde Türkiye’de yapılan operasyonların ciddiyetini ve o dönemde solu teslim almaya çalışıp bugünde utanmadan sağda solda boy göstermeyen çalışan “Yetmez Ama Evetçiler” başta olmak üzere liberallerin günahlarını tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor.

“Referandumda ‘evet’ çıkması AKP’nin 50 defa seçim kazanmasından daha önemli”

Astsubay S.A.’nın, Fethullah Gülen’in “mezardakileri bile kaldırıp oy verdirin” dediği 2010 referandumunda Gülencilerin nasıl çalıştığını anlattığı satırlar adeta bir ibret vesikası.

Toplantılarda kendilerine iletilen mesajlarda siyasi bir içeriğin kesinlikle yer almadığını kaydeden S.A, “Ancak seçim zamanları isim vermeden hep AKP övülür ve paralel yapının mensuplarının AKP’ye oy verilmesi teşvik edilirdi. Açık açık bir şeye oy verilmesi istendiği zaman 2010 referandumuydu. Bu referandumun çok önemli olduğunu ve herkesin ‘evet’ oyu vermesini istemişlerdi. Hatta bu referandumda ‘evet’ sonucu çıkmasının AKP’nin 50 defa seçim kazanmasından daha önemli olduğunu söylemişlerdi.” ifadesini kullandı.

Bu haber en son değiştirildi 1 Ağustos 2016 11:25 11:25

Reklam

Önceki Haberler

İSİG Meclisi’nden genç işçiler raporu: Yoksulluk, güvencesizlik ve geleceksizlik kıskacında 2500 genç işçi yaşamını yitirdi

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi son on yılda yaşanan genç işçi ölümlerinin çarpıcı verilerini…

19 Mayıs 2024 19:09

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde darbe girişimi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, ordu, sabah saatlerinde başlayan bir darbe girişiminin güvenlik güçleri tarafından bastırıldığını duyurdu.

19 Mayıs 2024 18:47

“Yeni Kaledonya’nın emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin yanındayız”

Türkiye Komünist Hareketi, Yeni Kaledonya'da Fransız emperyalizmine karşı yürütülen bağımsızlık mücadelesini destekleyen bir açıklama yayımladı.

19 Mayıs 2024 18:40

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 şüpheliye tutuklama talebi

Ankara Cumhuriyeti Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması kapsamında aralarında emniyet görevlilerinin de bulunduğu…

19 Mayıs 2024 18:29

İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kaza yaptı: Reisi ve İran Dışişleri Bakanı’na henüz ulaşılamadı

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin konvoyundaki helikopterlerden biri kaza geçirdi. Yardım ekipleri kazanın yaşandığı bölgeye ulaşmaya çalışıyor.…

19 Mayıs 2024 18:24

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47
Reklam