Birleşmiş Milletler'den Fethullah Gülen açıklaması

BM Genel Sekreteri Ban Ki Mun'un Müsteşarı Jeffrey Feltman, 15 Temmuz ve Fethullah Gülen'e ilişkin açıklama yaptı

Birleşmiş Milletler'den Fethullah Gülen açıklaması

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Mun’un Müsteşarı Jeffrey Feltman, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin olarak, Türkiye’nin tüm dünyaya örnek olduğunu belirterek, “Türkiye’deki soruşturmaların Fethullah Gülen ve peşinden gidenlerin darbe girişiminde iddia edilen rolüne işaret ettiklerinden haberdarız” dedi.

Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin‘in “Türkler darbeye karşı dünyaya örnek oldu” başlığıyla yayımlanan (5 Eylül 2016) yazısına göre Feltman’ın Gülen ve darbe girişimine ilişkin açıklamaları şöyle:

“Türk halkının ve siyasi partilerinin darbe girişimine karşı birlikteliği ve demokrasiyi savunuşu dünyanın dört bir yanında özgürlük, barış ve huzur arayışındaki halklara örnek oluşturmaktadır.”

“Hem Ankara, hem de New York’taki Türk yetkililerin düzenli bilgilendirmesi sayesinde Genel Sekreter de, ben de Türkiye’deki soruşturmaların Fethullah Gülen ve peşinden gidenlerin darbe girişiminde iddia edilen rolüne işaret ettiklerinden haberdarız.

“Ben ayrıca ABD ve Türkiye hükümetleri arasında Gülen’in iade edilmesiyle ilgili görüşmelerden de haberdarım. Açıkçası BM’nin bu ikili konuda fazladan bilgisi yok. Darbe girişimi soruşturmalarının devam ettiğini göz önünde tutarak, girişimin muhtemel planlayıcıları konusunda daha fazla yorum yapmak istemiyorum.”