BM Uluslararası Ceza Mahkemeleri’nin Rezidüel Mekanizması (Soykırım davalarına bakan mahkeme) Hakimi Sefa Akay, Burkina Faso Dışişleri Bakanı ile ByLock görüşmesi olduğu için ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında tutuklanmıştı.
Tutuklanması üzerine BM’nin Türkiye’ye ‘serbest bırakılması’ çağrısı yaptığı Hâkim Akay’ın ifadesi ortaya çıktı. Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli‘nin haberine göre, Akay, ‘FETÖ’ üyesi olduğu iddiasını reddederek, ‘Mason’ olduğunu açıkladı.
‘FETÖ üyeliği, anayasal düzeni değiştirmeye kalkışmak ve adam öldürmek’ iddiasıyla gözaltına alınan Akay, 26 Eylül’de Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’de sorgulandı. 7 sayfalık ifadesinde, ‘Hür ve Kabul edilmiş Masonlar Büyük Locası Derneği’ üyesi olduğunu belirten Akay, “Benim ve ailemin FETÖ/PDY terör örgütü ile bir bağlantısı olamaz ve yoktur” dedi. Akay’a bazı sorular ve yanıtları şöyle:
“Google Play Store’den indirim”
ByLock programı kullanıyor musunuz?: 2015 Aralık’ta eski Burkina Faso Dışişleri Bakanı Djibrill Bassole’nin isteğiyle bu programı Google Play Strore’den indirdim ve 3-4 ay aynı şahıs ve Herve Zongo ile masonik konularda yazıştık.”
Şifreli haberleşme olarak kullanılan ByLock isimli programdan nasıl haberdar oldunuz: Bu programı bir şifreleme girmeden sadece Google Play Store’den indirdim ve kullandım.
İkametinizde bulunan Ekrem Dumanlı ve Fetullah Gülen’e ait kitaplar hakkında ifadenizi veriniz: Kütüphanemde 2 binin üzerinde kitabım vardır. Yaşam biçimim ve çevrem icabı bunlarla ilgim olması eşyanın tabiatına aykırıdır.
Yurtdışına gittiniz mi, ABD’ye gidip geldiniz mi: Görevim icabı sayısız denebilecek kadar yurtdışına gittim en son 12-16 Eylül 2016 tarihinde İsrail’e gittim. 1989-1993’te görev icabı ABD’ye gittim ayrıca 1994’te geçici görevle bulundum.
Akay, 28 Eylül’de çıkarıldığı Ankara 2. Sulh Ceza Hâkimliği’nce “ByLock kullandığı” gerekçesiyle tutuklandı.
BM: Bırakın
Birleşmiş Milletler’in (BM) savaş suçları alanındaki üst düzey yargıçlarından Theodor Meron, tutuklu BM yargıcı Aydın Sefa Akay’ın serbest bırakılması için çağrı yaptı. Ruanda ve Yugoslavya’daki savaş suçlarını yargılayan kurumun başkanı Meron, Akay’ın tutuklanması nedeniyle Ruanda’daki yargılamanın felç olduğunu söyledi. BM Genel Kurulu’nda konuşan ve “Yargılamalar Akay olmadığı için yapılamıyor” diyen Meron, örnek olarak Ruandalı eski bakan Augustin Ngirabatware’nin 1994’teki soykırımdan aldığı cezanın temyiz sürecini gösterdi. Akay, temyiz mahkemesi üyesiydi. Meron, Akay’ın diplomatik dokunulmazlığına vurgu yaparken, ziyaret başvurusuna Ankara’dan cevap gelmediğini belirtti.
Bu haber en son değiştirildi 14 Kasım 2016 18:17 18:17
İsrail'in, müzakere heyetinin Doha'da kalan üyelerini de geri çağıracağı bildirildi. İsrail, heyetin bir kısmını, ABD…
Eti Bakır’ın Siirt madeninde işten atılan Dev-Maden-Sen üyesi iki işçi, açtıkları işe iade ve tazminat…
HTŞ’nin lideri Colani’nin, Ahmed el Şara olmasını sağlayan şirketin, Londra merkezli "Inter Mediate" olduğu açıklandı.…
İBB'ye yönelik 'yolsuzluk' soruşturması kapsamında düzenlenen 3. dalga operasyonunda gözaltına alınan 20 kişi Çağlayan'daki İstanbul…
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in erken seçim sözlerine, "Türkiye'yi böyle…
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, bayramdan önce TBMM'ye sunulması beklenen 'infaz düzenlemesi' için "KHK…